Download menu

Problém s olejem

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12597 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Problém s olejem
Už asi potřetí tento víkend píšu - je to tak, jak říkáš, Heki, tak snad nezpychneš, VOR byl prostě V0R, a fandím každé značce, co se snaží japoncům konkurovat, teda mimo KTM :huh:

(VOR pár věcí do motoru bral od japonců, takže i "náhrada" existuje, akorát o tom servismani v horní dolní neví)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12598 od Piwča
Heki napsal:

Já tam cpu 15W-50 - baští mi to s tím míň oleje.

Já taky, lil to tam majitel přede mnou, dostal jsem zbytek pixly, když jsem to kupoval, tak proč v tom nepokračovat ... i když věda je už dnes někde jinde že :blink:

Jinak ta tabulka, co myslel Martin, je asi todle?

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12619 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Problém s olejem
Dík Piwčo, snad to nějak zvládnu. :laugh:

OT: K tomu VORu - bylo fajn, že to mělo rozvody ozubenýma kolama, páč to je nesmrtelné řešení. Ale když ani v Itálii neví, kde na to sehnat ojnici je trošku problém. Určitě se tam dá dopasovat z něčeho jiného - když člověk umí, tak jde cokoliv, ale dopytle - na DRko ji mám do třech dnů doma za cenu kolem třech tisíc a bez problému, tak proč si kupovat motorku, kolem které to bude kovbojka... Taky podporuju stroje, které jdou svou cestou a dokáží dávat na prdel japoncům. Ale když už bych takový chtěl mít doma, koupil bych si Husaberg :)

Když už se tu řeší ty oleje - řešilo se tu už někde kolik to komu toho oleje bere?

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12620 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Problém s olejem
Jó,tak to taky už proběhlo. ;)
Rozebíralo se,za tepla,studena,pomalé i rychlé jízdě.
Nenajdu,kde se to propíralo,ale určo někdo šikounej nebo ten,co není línej(jako já),to najde. ;)

Více
15 roků 1 měsíc zpět - 15 roků 1 měsíc zpět #12632 od Red
Odpověděl Red pro téma Problém s olejem
Třeba tady nebo tady
Poslední změna: 15 roků 1 měsíc zpět uživatelem Red.

Více
15 roků 3 týdnů zpět #12910 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Problém s olejem
Trochu sem brouzdal po netu a našel celkem zajímavý článek(trochu delší)o olejích.Tak kdo má chuť se trochu přiučit nebo ho zkritizovat tak TADY Začíná to trochu zeširoka ale v úvodu jsou sekce pro rychlé vyhledávání: výroba oleje, Viskozita oleje, viskozní třídy, výkonnostní specifikace, evropské normy, Minerální oleje, Karbon, antioxidační stálost, Syntetické oleje, aditivace, Polosyntetické oleje, LPG, Výměnné lhůty, Filtry, Tuning, Převodové oleje, Olej výplachový, Castrol GTX 3, Silně zakarbonované motory, dovoz olejů vyrobených v USA !, Čemu se vyhnout !!!

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13516 od mochys
Odpověděl mochys pro téma Problém s olejem
Zdravím, jelikož DR 650 RS je můj první čtyrtakt tak se chci zeptat jestli máte při výměně oleje v oleji nějaké piliny? Já jich tam pár měl a trochu to přisuzuju svýmu zlozvyku z motokrosu řazení bez spojky. Několikrát jsem si to neuvědomil a bez spojky zařadil.

Více
14 roků 10 měsíců zpět - 14 roků 10 měsíců zpět #13518 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Problém s olejem
popravde, kdyz jedu solo, tak radim bez spojky skoro porad,,,, ve dvou obcas, (dle situace), ale zatim jsem zadne piliny nevypustil :huh: a pozor nejni pilina jako pylyna :)
Poslední změna: 14 roků 10 měsíců zpět uživatelem pazhaut.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13519 od Piwča
Pazhaute, kdyby ta vypouštěcí díra byla větší, tak tam jednoho krásnýho dne vypustíš celou převodovku. Jde to ale nedoporučuje se to, ty lenochu :)

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13521 od Martin
pazhaut napsal:
nejni pilina jako pylyna :)[/quote]
Tak to si od tebe nechám v pátek přeložit-to neznám. ;)
Jinak řazení bez spojky je o tom,zda zařadíš bez nějakých průvodních(nepatřičných) zvuků nebo to tam navalíš bez myšlenkovitě. To pak můžeš začít šetřit na nová kolečka do převodovky. :(
Ale pokud jsi zvyklý z motocrosu,tak ti nejni třeba radit. ;)

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13526 od mochys
Odpověděl mochys pro téma Problém s olejem
No a máte tam taky nějaký piliny nebo ne? Co jsem mluvil s pár lidma tak je to údajně celkem normální, ale mě se to moc nezdá

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13527 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Problém s olejem
Já tam teda žádné piliny nemívám. (ale možná, že už se všechno co mohlo ohoblovalo tak, že se nemají z čeho tvořit... :laugh: )

To řazení bez spojky - při řazení nahoru to jde bez následků na převodovce - jen to chce cvik. Umět ubrat a hned přidat plyn a mezitím stihnout přeřadit přesně v době, kdy kolečka nejsou v záběru. Na silničních motorkách mi to ale jde líp. Při podřazování každopádně doporučuju používat spojku.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13528 od Piwča
Piliny tam taky nemám. Jednou jsem tam našel šroubek a pružinku, o tom jsem psal v jiném tématu.

Cokoliv při vypouštění oleje vypadne ven, je nejlepší hodit nalévacím otvorem zase zpátky, aby to tam nechybělo.

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13531 od Stoupa
Odpověděl Stoupa pro téma Problém s olejem
Případně něco přidat jako oběť zlým duchům :blink: :blink:

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13533 od Piwča
Stoupa napsal:

Případně něco přidat jako oběť zlým duchům :blink: :blink:

jj, volební lístky s cukrem :unsure:

Více
14 roků 10 měsíců zpět #13547 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Problém s olejem
martin :pazhaut napsal:
nejni pilina jako pylyna [/quote]
Tak to si od tebe nechám v pátek přeložit-to neznám.

vem lahev :laugh: kvalitniho piti a vysvětlím ti všechno :laugh:

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14091 od Tali
Odpověděl Tali pro téma Problém s olejem
čau
Tak sem zase po roce vymněnil olej. A spojka mi dělá to samí jak před rokem. Na rady Všech co znám a dělaj do motorek (I VÁS) sem tam místo plný syntetiky od Q8 SBK 10W50 nalil Q8 SBK 10W40. a zase mi klouže spojka!! Je nová tak fakt nevím stli je to tím olejem??? mám tam nalít to jak tam bylo předtím tu 10W50 nebo třeba ten MOTUL 5100??? fakt už nevím!!! začíná mně to sr..t!!!!

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14093 od Piwča
Tali, tak sem mrknul, co tam vlastně leješ za ten olej a nějak jsem nepochopil, proč u uznačení Q8 SBK 10W50 udávají "plně syntetický olej" a u Q8 SBK 10W40 "částečně syntetický olej", když je v označení rozdíl jen v tepelném rozsahu, holt jiná doba.

Vyprdni se na tyhle předražený sračky, motul řady 5100 tady máme, nejen já, vyzkoušenej, a je to v poho, viskozitu a tepelný rozsach si zvol dle tabulky výše, to co máš na víčku je zlatá střední cesta. A jestli ti pak bude klouzat spojka, tak to asi olejem nebude.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14101 od Martin
Spojka klouzala po výměně oleje a pak přestala nebo klouzala celý rok?
Spojku jsi vyměnil před výměnou teď oleje nebo někdy jindy?
Složil jsi spojku,tak jak patří nebo jsi lamely pskládal,jak se ti hodilo?
Některé motory mají jednu lamelu jinak silnou a dává se do středu nebo pod přítlačný talíř.
Na takovou otázku je dalších x otázek,aby se ti dalo odpovědět. :huh:
Každý má osvědčený typ a druh oilu-já používám Motorex 10w-40.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #14106 od Tali
Odpověděl Tali pro téma Problém s olejem
Minulý rok sem vymněnil olej a začla klouzat! Tak sem vymněnil spojku. ( lamely , plechy pružiny). mněl jsem tam Q8 SBK 10W50.
Teď jsem vymněnil olej a nalil tam Q8 SBK 10W40 a dělá to skoro to samí jak předtim. (klouže trošku míň

Vygenerováno za 0.464 sekund