Download menu

Problém s olejem

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10754 od Tali
Problém s olejem vytvořil uživatel Tali
Ahoj
Mám RSE 92.
Vyměnil jsem olej byl ta Denicol Biker 20W50. Dal jsem tam Q8 SBK 10W50 a začali mi klouzat spojka. Pøedtím se spojkou sem tam když sem za to hodně vzal tak se mi zdálo že trochu klouzla (nebo to byla guma??) Ale teď z toho mám 10-ti rychlostni dr s variátorem!!!
Mùže to zavinit ten olej a nebo mi z nitšeho nic zemøela spojka???????

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 9 měsíců zpět #10755 od Petr650
Odpověděl Petr650 pro téma Problém s olejem
Zdar olej na to ma vliv, ale zas takovy veliky ne. Typoval bych to uz , ze umreli lamely nekdy jsou taky v haji pruzinky. Kamos u deerka spojkovo pruziny podlozil, a chvili vydrzela, ale ne na dlouho, vymena te asi nemine. Jinak olej do deerka je osvedceny Motul 5100 10w40 je to kompromis a je to v pohode v zime i v lete. Viskozita je napsana na vicku na dolivani oleje.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10757 od Tali
Odpověděl Tali pro téma Problém s olejem
jo to já vim že tam má být 10w40 ale tomu co to měl pøede mnou tak mu dělali v Suzuki v budějovicích GO motoru a tomu tam doporučily a tam leje 20w50

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 9 měsíců zpět #10758 od Petr650
Po Go motoru tam urcite nelej nic hustyho, motor neni vybehanej a nejsou tam vule. Lej tam to co pise vyrobce.

Více
15 roků 9 měsíců zpět - 15 roků 9 měsíců zpět #10760 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Problém s olejem
Q8 Moto SBK Racing 10W50

Plně syntetický čtyøtaktní motorový olej pro motocykly s velmi vysokými nároky. Pro všechny 4-taktní motory motocyklù s mokrou nebo suchou spojkou. Speciálně vhodný pro závodní, terénní i silniční použití i u vytrvalostních motorù. Obzvláště vhodný pro bezolovnatý benzín. Speciální složení ze syntetického oleje a aditiv. Pøekračuje všechny nároky moderních závodních motorù.

To se nediv, že ti klouže postarší spojka, když jsi tam nalil tohle, to do 17 let starý motorky vùbec nepatøí a s viskozitou ani tepelným rozsahem oleje to nemá nic společného.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 15 roků 9 měsíců zpět uživatelem Piwča.

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 9 měsíců zpět #10761 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Problém s olejem
jj,pøesně jak píše Piwča,pøíčina je v tom oleji,ne v náhlém úmrtí spojky:laugh:
Už se to nejednou stalo,že lidem po výměně za jiný olej,začala klouzat spojka....;)

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10764 od admin
Odpověděl admin pro téma Problém s olejem
Otázka je kolik měla ta spojka najeto kdy se naposled měnily pružiny?. Biker je polosynt a pøechod na synth by neměl být tak výrazný spíš bych to viděl na to že jsi dal uplně jinou značku oleje. Má jiné složení. A nebo fakt bude spojka už špatná.B) :dry:

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 9 měsíců zpět #10765 od Petr650
Ja bych to videl taky na tu spojku a pruziny, ze by tak hodne udelal olej- to urcite ne. Mel jsem v deerce uplne ten nejlepsi Motorex plna syntetika za 330kc litr a nebyl jediny problem.;)

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10779 od Popy
Odpověděl Popy pro téma Problém s olejem
čau tak asi takhle, já liju do svý DR 650 olej Q8 SBK 10W-40 , jelikož je z Kuvajtský ropy :-) a nemám žádnej problém, spojku mám starou a neklouže. V tom bych problém neviděl. Klouzání spojky s ohledem na olej bych viděl jen po nalití tøeba oleje pro osobní auta, jelikož neobsahuje pøísady pro mokré spojky. A lil bych tam určiě to, co určuje výrobce, někdy "lepší", mùže být pro motor vlastně horší. Popy

Více
15 roků 9 měsíců zpět - 15 roků 9 měsíců zpět #10780 od Piwča
Q8 Moto SBK 10W40

částečně syntetický čtyøtaktní motorový olej pro motocykly s náročným, každodenním použitím. Pro všechny 4-taktní motory motocyklù s mokrou nebo suchou spojkou. Pro použití v městském, silničním nebo dálničním provozu a také off-road. Vhodný také pro bezolovnatý benzín.

To už zní lépe Popy.

Já jen doplním to, co jsem napsal výše a bylo to nějak jinak pochopeno ...

Ten olej, tu asi skoro mrtvou spojku prostě dorazil.

Tohle mě celkem zajímá - "tomu co to měl pøede mnou tak mu dělali v Suzuki v budějovicích GO motoru"

Asi jsem ze starý školy, ale týhle GO motoru v servisu (jak píšeš v úvodu) nebo kdekoliv jinde, rozumím tak, že i když je to v jednom bloku s pøevodovkou, tak je ta GO motoru myšlena komplet jako toho bloku, včetně i tý spojky.

:woohoo: :woohoo: :woohoo:

rejpalové z tvrdého vyměklého jádra - pøi GO pøední vidlice, výměnu pneu nepøedpokládám ...

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 15 roků 9 měsíců zpět uživatelem Piwča.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10826 od Tali
Pøi GO bylo prej měněno: Výbrus,kasil,pružiny na ventilech,ventily,vodítka ventilù,vačky.Má to 38000. Pøíští týden mi má pøijít nová spojka tak vám dám vedět jestli to tím bylo nebo ne. Olej necham Q8 10w50

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10829 od admin
kasil je jako Nikasil?? To je trochu kravina, když má DR litinovou vložku

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10830 od Piwča
Admine, co se ti nezdá na kasil, když měnili i výbrus B) A to vše pøi najetých 38 000 km.

Více
15 roků 8 měsíců zpět #10858 od Tali
Já jsem nováček v motorkách, pøed tím jsem měl pionýra tak tomu nerozumím! Já jsem du pro radu a vy si ze mně děláte srandu. A proč se divíš pøi 38000 km??????

Více
15 roků 8 měsíců zpět #10859 od admin
Ale neboj prdel si s tebe neděláme to je tady normální. Pokud jsi motorku kupoval tady a měla najeto kolem 20 tak se není čemu divit, že jsi v 38t dělal GO protože má ve skutečnosti mnohem víc bych øekl. A co se týče tý spojky, jedině rozebrat a zkontrolovat, pøípadně vyměnit komplet to vyjde na cca 2500 - 3000Kč.

Více
15 roků 8 měsíců zpět #10860 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Problém s olejem
No jo ty servisy... Když se nevyznáš, tak Tě často natáhnou. Nikasil v DRku nenajdeš a pokud ti účtovali vačky - když je tam jen jedna, tak si taky platil moc. Ty kilometry jsou nesměrodatné, tacho mùže být stočené, ale i kdyby ne, tak motor mùže být po 38 000 km klidně mrtvý, pokud to mělo v ruce nějaké hovado.

Zbytečně dobrý olej není do starého vzducháče zrovna výhra. Polosyntetika bude ideál (Dávám motul 5100 a spokojenost. Viskozita 10W-40 nebo 15W-50 když to na desítku žere moc oleje).

Ta spojka ale bude asi už v háji. Blbé je, že to opotøebení skoro nezměøíš. Asi bude nejlepší vyměnit lamely, plechy i pružiny. Lamely pøed výměnou na 24 hodin namočit do motorového oleje abys je hned pøi první jízdě nespálil - ale to už tady na foru všechno bylo mockrát popsáno, takže zadej hledat "spojka" a máš na večer o četbu postaráno :)

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
15 roků 8 měsíců zpět #10862 od Tali
Dík moc!!!!! Spojku už mám stála 2000 (lamely plechy pružiny). tento týden to budu dělat, tak dám vědět jak to dopadlo!! a spojku sem měl rozebranou a pøišla mi tak nějak v pohodě obložení tam ješte bylo!!!

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12498 od Stoupa
Odpověděl Stoupa pro téma Problém s olejem
Jezdíte někdo MOTOREX? Dnes jsem ho chtěl koupit, a vyděsilo mně co je to za polívku. Co to udělá, když se to zahřeje? Vzducháč má vysoké nároky na olej, na takovouhle řidinu jsem zničil motor z Tatry 613. Koupil jsem tedy samozřejmě MOTUL 5100 10W40 Jen mně zajímalo jestli je MOTOREX použitelný do kladiva jako je DR...

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12500 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Problém s olejem
Jezdil jsem na Motorex top speed 10W-40 a byl to podle mě dobrý olej - ale začala klouzat spojka. Tak jsem vyměnil spojku a přešel na Motul. Myslím ale že to klouzání nebylo olejem, ale opotřebenou spojkou protože kámoš jezdí ten Motorex v Dominatoru pořád a motor jede dobře, olej nežere a spojka neklouže.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12501 od Tali
Já tam mám teď Q8 SBK 10W-50 a jsem spokojenej. Neklouže (je tam taky ale nová spojka) a olej nežere.

Vygenerováno za 0.398 sekund