Download menu

Problém s olejem

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 1 měsíc zpět - 15 roků 1 měsíc zpět #12506 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Problém s olejem
Myslím,že do DR je zbytečné lít moc drahý oil.Používal jsem Q8 10W/40,ale od jisté doby používám jen Ligui Moly 5 L stojí ca. 700 kč

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)
Poslední změna: 15 roků 1 měsíc zpět uživatelem MotejlKuba.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12511 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Problém s olejem
Já ho nějaký pátek jezdím(Motorex 10W-40) a zatim si nestěžuju.

• Andrej
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • Když nejde o život, tak jde o hovno!!
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12512 od Andrej
Odpověděl Andrej pro téma Problém s olejem
No ja ze začádku jezdil na valvoline 10w40, což byla kalsika kterou tam lil předchozí majitel. Cca po 500km začala klouzat spojka(jen když bylo víc jak +25). Tak jsme přesedlal na Motul 10w40 je sice skoro 2x dražší, ale spojka neklouzala, motor měl jiny(zdravější zvuk). Podle mě by se na oleji šetřit nemělo. Raději si pár stovek připlatím než potom pár tisíc vyhazovat kvůli blbosti :woohoo:

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12513 od Petr650
Odpověděl Petr650 pro téma Problém s olejem
Jezdil jsem motorex TOp speed 10w40 a nebyl žadny ¨problem. Mam seecko a kamos leje motorex do dr 650 rse a taky zadny problem. Ted jsem presel na motul protoze ta plna syntetika od motorexu do deerky stoji sudova 1 litr pres 300kc a je to zbytecnej luxus. Ted leju sudovej motul za 210 kc litr a je to podle me jeden z nejlepsich oleju.

Více
15 roků 1 měsíc zpět - 15 roků 1 měsíc zpět #12515 od Paja
Odpověděl Paja pro téma Problém s olejem
Já dával taky Motorex a žádný problém jsem neměl. Když jsem používal obyčejnej olej co se dává do osobních aut tak mi klouzala spojka. Už bych to tam nelil. :angry:
Poslední změna: 15 roků 1 měsíc zpět uživatelem Paja.

• Andrej
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • Když nejde o život, tak jde o hovno!!
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12521 od Andrej
Odpověděl Andrej pro téma Problém s olejem
podle mě to člověk musí vyzkoušet a když už olej stojí nad 200kč litr tak už tam nějaká ta kvalita musí být. Každá značka si chváli svoje oleje takže se člověk na těch obalech dočte +- to samé. Mě v suzuce řekli, že doporučujou pro všechny moto suzuki Castrol což si ja nemyslím. Nikdo neví jestli to mají domluvené pro kšefty nebo to opravdu tak je, ale ne že by se mi tam chtělo lít olej za 300kč litr :woohoo: :side:

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12552 od posvic.p
Odpověděl posvic.p pro téma Problém s olejem
Měl jsem problém se spojkou už při koupi DR 650 R. Předchozí majitel mě na to upozornil a dal slevu, takže super. Ihned jsem koupil lamely, plechy i pružiny, po rozebrání jsem zjistil, že prokluz byl zaviněn nesprávnou montáží a odlehčená užší lamela, nebyla u výka spojkového koše ale zamíchaná uprostřed lamel. Dal jsem sice novou, ale stará měla jen minimální úbytek : cca 0.1 - 0.2 mm.
Dal jsem olej Bel Ray 10W-40 a plná spokojenost. Motorex jsem nedal, protože s ním měli problémy ostatní Na Yamaze XT a na Husqarně 410 a 610, dokonce i na VOR ( klouzala spojka )

Popo

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12553 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Problém s olejem
VOR, to je kapitola sama pro sebe, bohužel nedoceněná motorka :unsure:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12556 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Problém s olejem
hmmm nevim co panove mate proti Motorexu ale ja jsem s nim osobne spokojenej ;) mam jednoho dvorniho dodavatele ktery ho taky pouziva a dalsi kamarad ho pouziva taky .... na supersportu. a bez jedineho problemu. klouzavou spojku bych pripisoval spis necemu jinemu nez zrovna vyrobci oleje i kdyz treba se pletu ;)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
15 roků 1 měsíc zpět - 15 roků 1 měsíc zpět #12558 od posvic.p
Odpověděl posvic.p pro téma Problém s olejem
:woohoo: No, jen to poupravím... Proti motorexu nemám nic, jen jsem chtěl říct, že na tyhle mašinky, je až zbytečně kvalitní. Spíš bych ho nacpal do silnic a ne na terén, ale je to věc názoru a zkučeností. Ono, i výrobců spojkových lamel je mnoho a materiálů rovněž, pak se nesmíme divit, že se spolu něco hádá a nesnese.
A ohledně strojů VOR... jsou to hodně nedoceněné mašiny, i když výkon, jízdní vlastnosti a kvalita jsou na dost vysoké úrovni ! Mám tu čest se občas svézt, ale sehnat ji v dobrém stavu , je spíš na zázrak.
:woohoo:

Popo
Poslední změna: 15 roků 1 měsíc zpět uživatelem posvic.p.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12559 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Problém s olejem
Tak teda taky trochu přidám do tématu.
Půl roku po koupi motorky sem používal MOTUL 5100 10w40 a při jízdě ve dvou a razantním přidání plynu mi začala klouzat spojka.Po prostudování zdejšího fora sem byl smířenej stím že budu muset dělat spojku.
Při jedné vyjížďce a debatě u kávy s dalšíma motorkářema mi doporučili skusit změnu oleje před výměnou lamel,jen tak na zkoušku,prý to pár lidem pomohlo.
No a tak sem to skusil a přešel na CASTROL.
A co myslíte pane doktore!!!měl ho tam
Klouzání spojky zmizelo a vše je O.K.
A teď jeden paradox.To samé se stalo Jirkovi Honda CB 750(kdo byl na pdzim na srazu tak ví)ale OPAČNĚ.Castrol klouzal a motul je bez problémů.
Tak si potom vyber olej.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12560 od Stoupa
Odpověděl Stoupa pro téma Problém s olejem
Přesto že jsem rozpoutal debatu o MOTOREXU, nic proti této značce oilu nemám. Naopak, chtěl jsem ji používat. jen se mi ten "fridex" prostě nelíbil. Jsem přesvědčen že klouzání spojky po použití MOTOREXU je možné.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12562 od Stoupa
Odpověděl Stoupa pro téma Problém s olejem
Přesto že jsem rozpoutal debatu o MOTOREXU, nic proti této značce oilu nemám. Naopak, chtěl jsem ji používat. jen se mi ten "fridex" prostě nelíbil. Jsem přesvědčen že klouzání spojky po použití MOTOREXU je možné.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12564 od Martin
Co pilot,to názor na olej-to samé se dá říct o ženských. každému se líbí a hodí jiná. :woohoo: Ještě,že jsme každý na něco jiného. Někomu chutnaj vdolky-jinému holky. :cheer:
Ale je to alespoň nekonečné téma k hovoru-oil i ty holky. :woohoo:

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12568 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Problém s olejem
backmen napsal:

Půl roku po koupi motorky sem používal MOTUL 5100 10w40 a při jízdě ve dvou a razantním přidání plynu mi začala klouzat spojka.
No a tak sem to skusil a přešel na CASTROL.
Klouzání spojky zmizelo a vše je O.K.
.

Divné divné, spojka se asi stejně kroutí v agónii :laugh:

posvic.p - s tím VORem to je celkem smutnej příběh, já se svezl dokonce na nějakém prototypu, nesmyslnej objem 470 ccm, jinak klasika, 3 kvalty, našlapování dopředu jako pionýr, rozvody ozubenýma kolama, jelo to jako kráva, super podvozek, brzdy a tak :) V Itálii vzniká nebo zaniká každoročně celkem hodně značek.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12571 od Tali
Odpověděl Tali pro téma Problém s olejem
Předchozímu majiteli mého RSE řekli v SUZUKI v Budějovicích, kde mu dělali G.O. motoru, že je tam lepší lít řitší olej a dopručili mu 20W50 od DENICOLU. Po koupi se mi zdálo že začíná klouzat spojka. Tak jsem zkusil vymněnit olej na doporučení známého za Q8 10 W 50 a spojka klouzala totálně moc. Koupil jsem nové spojkové lamely a je to všechno v pohodě.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12572 od Martin
20W-50 je z jakého hlediska řidší oil? :huh:
Někdo tady někde dal docela fajnovou tabulku viskozit a co jednotlivá čísla znamenají. Jsem líný na hledání,anebo jsem si to spletl a bylo to jinde. ;)
To bude nekonečné téma. :silly:

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12575 od Tali
Odpověděl Tali pro téma Problém s olejem
A nebo je hustší??? Hele já nevim jak to je s tima olejema. :-)

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 1 měsíc zpět #12576 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Problém s olejem
Kuci,už se tu neřeší zda je dobrej Motorex nebo ne.To klouzání spojky zaviňuje určitě oil,přečtěte si ty bezvadný popisky na zadní etikete-olej je vhodný...blablabla..výborné čistící schopnosti motoru a zas blablabla,ty čistící schopnosti motoru přeložím-je to jako by jste si tam nalily plnou sintetiku,která vám začne rozpouštět karbon,který se usazuje na nejvíc namáhaných místech jako sou spojkové lamely,ventily-ty bezva přísady ho začnou rozpouštět a pak začínají ty problémy,které zatím neumím vysvětlit.Možná se ten karbon,který vypadá jako saze,když vyklepáváte trubky od kamen,ten se dostane mezi lamely,který už k sobě,tak dobře nepřiléhají
Takže Motorex není špatnej,ale je zbytečně drahej a neumí nic víc jako Q8 za 200 kč/L L.M ca 140 kč/L je to jen nafouklá reklama protože KTM doporučuje Motorex,Suzuki Castrol atd
Ať si tam každej lije co chce,každej chce to nej a neuvědomuje si,že je to už starej motor a lejt tam oleje nové technologie může být vražda pro motor.
Takže tam lejte klasický motoolej 10W/40 který splňuje JASO/MA a nebude problém-můj názor

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #12596 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Problém s olejem
Já tam cpu 15W-50 - baští mi to s tím míň oleje.

OT: Ten VOR - jako asi to je dobré svezení, ale neska si to koupí fakt jen hlupák. Značka zanikla a sehnat na to nějaké díly je neskutečný problém. U ostrého endura docela prekér... Asi rok nebo dva zpátky řešil nějaký maník v ČMN že se mu sypla klika a sehnat na to ojku je nemožné.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Vygenerováno za 0.398 sekund