Download menu

Pneu

• Martin
  • Avatar uživatele Martin Autor tématu
  • Diskutér spamista :-)
Více
18 roků 7 měsíců zpět #744 od Martin
Pneu vytvořil uživatel Martin
Zajímalo by mne,jaké máte zkušenosti s pneu na DR. Já osobně jedu Mitas. Do terénu 09, na silnici 07. Když jsem moto koupil byly tam Bridgestone,ale ojetý. Chtěl
jsem vědět,zda mám pøíště koukat na jiné dražší značky.
Zatím jsem s nima docela spokojený,ale víc hlav... Dík

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 7 měsíců zpět #745 od Xebece
Odpověděl Xebece pro téma Pneu
Ja jezdim Mitas E 08 a v tehle cenove hladine zatim naprostá spokojenost. Akorat do blata jsou na nic.

• mara02
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 7 měsíců zpět #751 od mara02
Odpověděl mara02 pro téma Pneu
Já mám vepøedu Michelin T63,vzadu Mitaz E-09 a nemá to chybu!!!Je fakt že ta mitazka vydrží jen sezonu,ale koupil sem to s michelinkou i vzadu a za rok byla taky v pr.. (kámoš na DR-Z 400 SM mi ani ve votáčkách nestačí :P ..no je fakt že se trošku bojí ;) ) Dopøedu bych doporučil kvalitnější,ale zadek stejně pøi ostøejší jízdě za chvíli sjedeš.

• petrtomes
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 7 měsíců zpět #763 od petrtomes
Odpověděl petrtomes pro téma Pneu
Zdravim! Ja jezdim vic v terenu, tak pouzivam Mitas E-09 a musim rict, ze za ty prachy je SUPER guma. Predek vydrzi 2 sezony a zadek tak 1 mozna i trochu vic,pokud moc nedrhnu asfalt.. ;) Jinak s temahle pneumatikama muzes jet po silnici i klidne 120, coz na enduro uplne staci - pak je velke riziko rozvlneni motorky - mam to vyzkousene...:laugh:

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 7 měsíců zpět #767 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Pneu
Taky jezdím na Mitasech. Teď jsem dojel po 11500 km zadní E-07(a fakt jsem se s ní nesral - šutry, bláto, asfalt prostě vše co musí zvládat enduro) a objednal si pro srovnání E-09 - jsem zvědavej na tu trakci v terénu,někdo ji chváli jinej zas nadává, tak si to prostě otestuju sám. Na pøedku mám teď E-07, pøedtím jsem měl Pirelli A/T90(14 000 km) a ještě pøedtím Metzeler Enduro 4 - výborný na silnici, ale jinak nepoužitelný. Mitas je díky ceně jednička. Když se mi zalíbí E-09 na zadku dám dopøedu Continental TKC-80(cca 2000 kč).

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 7 měsíců zpět #776 od PajaDR650
Tak jsem si včera krátce vyzkoušel (cca20km) E-09 na zadku a musim øíct, že jsem zatím celkem spokojenej. Støídal jsem rùzný povrchy - mokrá lesní cesta s listím,štěrk,kamení, asfalt a tráva. Nejvíc mě dostávají několikametrový drifty když se tomu naloží tøeba na šotolině.V pøímym směru to fakt bere pěkně. Další věc která mě mile pøekvapila bylo, že se krásně brzdí i na hodně kluzkym povrchu.Bolest tý gumy je ale v bočním vedení na blátě - ustøeluje a klouže - tøeba takový pøejezdy z jedný koleje do druhý motorku rozhodí.Ale neni to nic strašnýho,prostě to nechce tolik tlačit na pilu.:) Je to asi zpùsobený hodně velkejma špuntama na bocích - když by ale byly vedený víc ven a menší jako u motokrosovejch gum, zas by to stálo za hovno na silnici. Na silnici jsem moc ještě netestoval, páč ta guma není ještě vùbec ojetá z tý formy.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 7 měsíců zpět #783 od PajaDR650
Na E-09 pøibylo o víkendu 400 km - na silnici už drží náklony krásně až na dotek boty o asfalt. Terén paráda, jen to boční vedení - v náklonech na kluzkym terénu je tøeba opatrně s plynem, jinak bere a brzdí jako vzteklá.:) Zkoušel jsem několikrát i to vlnění pøi vyšších rychlostech - motorka se mi rozvlnila za hranicí 150 km/h tachometrových,což je pro DR dostačující, stejně jdou už pak otáčky pøes 6000.

• Martin
Více
18 roků 7 měsíců zpět #784 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Pneu
Mam teď vzadu 07 na silnici a jezdíme teď spíš ve dvou a trochou věcí a jsem s Mitaskou docela spokojen. Vpøedu mam 08,je spíš hrubší a na smíšený provoz. Po silnici by byla lepší 07,ale blbě jsem se kouknul. Ale jsem s oběma spokojen. Do lesa 09 a taky v poho. Jsem rád,že máme stejné pocity.

• dayw
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 7 měsíců zpět #785 od dayw
Odpověděl dayw pro téma Pneu
Tak to ja mam 07 vzadu i v predu, silnice polni cesta, paradni svezeni. Pisek bahno mokra trava = moc spatny, jednou jsem jel ve stopě od traktoru a vymazl jsem se jako prase jak to podklouzlo, nekdy bych rad zkusil na tyhle masine spunty (09) to musi byt paradni svezeni.

• petrtomes
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 7 měsíců zpět #788 od petrtomes
Odpověděl petrtomes pro téma Pneu
čau! E-09 je dobrý kompromis mezi silnicí a terénem s pøikloněním k terénu. Nicméně jak bylo již výše napsáno, tak pøi náklonu v terénu se nechytá - bohužel cros to není! Ale to je daò za to, že se sní člověk mùže prohánět i po silnici... ;)

• PeDR
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 6 měsíců zpět #863 od PeDR
Odpověděl PeDR pro téma Pneu
Kdo chválí 09 má pravdu. A výjezd z koleje je fakt o držku, letos jsem už dvakrát ležel.:P

• dayw
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 6 měsíců zpět #865 od dayw
Odpověděl dayw pro téma Pneu
Taky jsem se vymazl pri vyzejdu z koleje :) na 07

Více
18 roků 6 měsíců zpět #868 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Pneu
no tak z toho si nic nedelej ja na tech samejch pneumatikach si dal docela zajimavej drift v jedny zatacce kdyz jsem se z toho dostal tak jsem mohl mezi pulkama stipat 100 hrebik :D

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

• Martin
Více
18 roků 5 měsíců zpět #978 od Martin
Včera jsem se byl po delší době svezt v lesích okolo a po ránu na mokru na Mitas 09 nic moc,ale s postupem času se to zlepšovalo,akorát na poježděný slámě málem držkovaná. Pøedek dobrý,akorát zadní pøi huštění 1,3Atm dost tvrdá a klouzala,zato na kamení docela šla.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #984 od Wosa
Odpověděl Wosa pro téma Pneu
Já mám DRko \"jen\" na silnici tak používám Escapy od (snad:laugh: ) Metzeleru a jsou super pøedek vydrží cca 2ks zadku a zadek tak 15tis km na mokru good 160 po dálnici taky a o plně naložený motorce nemluvím. měl jsem možnost vyzkoušet 4 druhy vč. pùvodní endurácky a tahle je na silnici nejlepší a na polòačkách je s ní taky sranda, jen na mokré trávě, ale tam pokulhává většina \"soft\" gum.:)

• PeDR
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 5 měsíců zpět #1068 od PeDR
Odpověděl PeDR pro téma Pneu
Nevím, jestli si to pøečteš, mám origo na zad. blatníku od Suzuki huštění a zadek je na 2atm. V terénu samozøejmě taky ubírám, ale kdybych dal to, co ty, tak se s tou gumou loučím.P.

• Dagga
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 5 měsíců zpět #1072 od Dagga
Odpověděl Dagga pro téma Pneu
nevím tøeba jsem trapnej fajnšmekr a rozmazlenej blb co má dost peněz, ale MITASY UŽ NIKDY NEOBUJU!!! mají fakt na hovno směs, dej si na to aspoò blbý trailwingy nebo něco podobnýho, já na bridgestonách občas hobluju na asfaltu boty, a to nemluvím když jedu ve dvojku s ledviòákem, to mě pak sere že už to nejde víc položit... a na mitase to nešlo, není tam ta jistota...

• Martin
Více
18 roků 5 měsíců zpět #1073 od Martin
2atm je do bláta trochu dost,to pak zadek tancuje jak na ledě. Teď,až budu pøezouvat,tak namontuju haltra a fouknu to na 1-1,2atm. Svezl jsem se po ujetym strništi a držkovaná byla málem,ten zadek musí být měkčí. Do lesa a na tvrdé podloží je lepší tvrdší foukání a samozøejmě na silnici taky,hlavně ve dvou. Akorát ty špunty trochu ubývaj na silnici a to mě je líto. Ale bez špuntù do lesa ani náhodou. Chtěl jsem si koupit enduro pláště,ale na silnici to prý docela skáče a na 09 to docela ujde. Jak jsem jel na XL měl jsem je už obutý a taky trochu jetý,ale bylo to znát. Spoustu klukù jelo na polodrapákách a v těch potočních výjezdech a blátíčku to asi nebylo fajn. Poměr cena užitkovost je pøijatelná,až je sjedu,tak du do nich znova.

• Roman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 4 měsíců zpět #1218 od Roman
Odpověděl Roman pro téma Pneu
No tak ja sem taky něco napíšu. Ted jsem koupil SE s obutím E-09 na pøedku a C-02 na zadku. Ta C-02 je uplně nejvic v pohodě v terenu-lesy, louky, bláto atd.. jak se ale dostanu na silnici tak s ní pøestává bejt legrace. Trochu jsem tomu pøiložil na trojku na asfaltě a hrabala pěkně- no na silnici to není. Ted nazuju E-07 (dostal jsem ji k motu) a potom 09. C-02 asi prodam- nebo necham na blbnutí v lete

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1219 od pedro_alvarez_cz
Odpověděl pedro_alvarez_cz pro téma Pneu
Mam SE celkem cerstve (cca mesic, 2000 km), takze se nemuzu moc delit o zkusenosti :-(, ale zkusim.

E08 vpredu i vzadu

Silnice - sucha: celkove bych ji dal mezi 1- a 2, dobre drzi stopu, motorka se nevlni, zvlada typicke mestske nastrahy (podelne nerovnosti, koleje i kostky), podrzi i pri brzdeni v naklonu. Kazdopadne si clovek nemuze moc vymyslet a blbnout, pri vysich rychlostech (100 a vic) je treba venovat vic pozornosti (bocni vetri apod.).

Silnice - mokra: tady je to tezky - asfalt ujde, pouze vetsi naklon pri rychlejsi jizde je nestabilni. Kostky a beton je bolestna zalezitost (uz jsem s tim prastil) a gume moc neverim - takze zpomalit a neblnout. Celkove je guma takova nemastna neslana, ale necha se vodit, pokud si clovek zvykne.

A ted asi zajimavejsi kecy o terenu (::P)

Teren - suchy prach, kameni a pevny povrch: Nic moc, male kameni (sterky) klouze, vetsi kameny odskakuje do stran jako prase. Na prachu je to lepsi, ale porad klouze. Pozor na naklon, ve vetsich rychlostech je to jizdenka k zemi (vyzkouseno :)).

Teren - louky, travy a strniste: Spatny na sucho, na mokro uplne v prdeli. Klouze, klouze, klouze. Snad jen ty strniste na sucho ujdou.

Teren - bahna, sotoliny a jine mokre discipliny: Lepsi nezkouset (opet vyzkouseno, nekolik vyletu pres riditka ci pohledy pod motorku).

Hmmmmmm... asi nejaky zaver, co? Dobra guma na jezdeni po silnici a umi prejet i pole a jet lesem, ale jen kdyz hledate zkratku :).

Jinak - do terenu planuju koupit druhou sadu rafku, na ktere dam asi nekterou z EF (Mitas Enduro FIM - jeste vybiram) nebo myslite, ze bude stacit E09 (vsichni ji strasne chvalite).

Kazdopadne - jezdete nizko, litejte vysoko :evil:

Vygenerováno za 0.531 sekund