Download menu
-
Fórum
-
Technika
-
Podvozek
-
Pneu
Pneu
-
madman650
-
-
-
Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7364
od madman650
Tak ještě mi nikdo neodpověděl na mùj dotaz,jestli bude dělat nějaké problémy,když dám do zadu 140/80/17.Ve starých diskuzích jsem to nenašel.Teď tam mám 130 místo 120 a myslím si,že by to ještě jedno číslo navrch sneslo.Tak co vy na to?
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
-
Piwča
-
-
-
Diskutér spamista :-)
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 21
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7365
od Piwča
madman650 - já na to nic, ale jestli za tím chceš tahat brány, troják pluh nebo sečku, kup si Zetor
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
-
madman650
-
-
-
Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 39
-
-
-
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7369
od Heki
Mám teda DR 600, tak nevím na kolik se liší ráfek a kyvka, ale motorku jsem koupil s obutou Mitaskou E09 140/80 a nikde nic nedøelo a jelo to normálně. Jen mi neseděl ten vzorek, tak jsem to pøezul na E07 130/80 (což je na šestistovku pøedepsaný rozměr). Ona se ta guma vleze, ale otázka zní, proč to tam rvát? Co si myslíš, že tím získáš, krom toho, že to bude vypadat jak lakatoš?
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
-
MotejlKuba
-
-
-
Výborný diskutér
-
-
XTZ 750 Superténéré
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7370
od MotejlKuba
Madmen-to by ses divil jak jde zetor na zadní.Jinak opravdu nechápu oč ti jde,že tam chceš cpát něco co tam vùbec nepatøí.Nebo si myslíš,že japonci sou blbci a nevědí co tam obout.Věøím tomu,že vùbec neva když tam nazuješ 130,big má stejný rozměr ráfku a pøedepsanou 130.Nazuj to tam a uvidíš jakou ti to udělá bačkoru,která bude mít pěkně blbé vlastnosti-tøeba že se ti to bude hùø klopit do zatáček (hlavně to!)
-
madman650
-
-
-
Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7382
od madman650
Taky si myslím,že to nebude to pravé,ale spíše mě to zajímalo v rovině teoretické.Do kyvky to vleze v pohodě,ani øetězu by to nevadilo.A na pohled by to špatně nevypadalo.Ono ten cenák na víc není žádný extrém.Spíš tam vypadá hrozně origo 120 šíøka.
-
madman650
-
-
-
Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7449
od madman650
Takže pánové,konec spekulací,úvah a teorií.Dnes mi bylo potvrzeno pøímo od vývojových technikù od Mitasu,že rozměr 140/80/17 v pohodě do ráfku sedne,bez jakýchkoliv negativních projevù.Takže se obětuju a vyzkouším to,jak to bude vypadat,jak to bude sedět a kolik na to najedu.
-
MotejlKuba
-
-
-
Výborný diskutér
-
-
XTZ 750 Superténéré
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7456
od MotejlKuba
To víš že ti to schválili,hlavně když si ji koupíš
-
Martin
-
Autor tématu
-
-
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 98
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7457
od Martin
Taky záleží na tom,kde s tím chceš jezdit. Zda v terénu po tvrdém podkladu nebo blátě a nebo po silnici a šotolině. 140 si myslim,že je větší valivý odpor a větší váha a to nemusí být vždy k užitku a estetice jízdy.
-
Piwča
-
-
-
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 21
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7459
od Piwča
madman650 - ještě se zeptej technikù od Suzuki, jestli ti to nepotrhá kaslík na vercajk, až si někde skočíš na zadní
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 5
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7464
od Paja
madman 650- Já si myslím,že jediné plus na tom bude to, že to bude vypadat lépe. Na druhou stranu si myslím,že jízdní vlastnosti a spotøeba se zhorší. Co z toho, že budeš mít vzadu papuč,když všechno ostatní bude stát za prd? Určitě to v ničem lepší nebude, ba naopak.

tak dobøe vyber!
-
Drack6dr
-
-
Návštěvník
-
16 roků 5 měsíců zpět #7466
od Drack6dr
Kdysi dávno jsem měl krosku z Jawky 175tky a machroval jsem s pneu 4,75 x 18,razilo to kolej jak lakatoš,kámoši lapali po dechu... Jenže to taky tak jelo. Pak jsem pøezul na 3,75 a z lenocha se stala ještěrka. Naštěstí ty naše klacky mají víc kobyl,ale pøece.
-
madman650
-
-
-
Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7467
od madman650
Pokud bych se pohyboval většinou po asfaltu,jako většina z vás,tak bych vám dal za pravdu.Ale já jezdím dost v náročném terénu-bahno,písek,brody a tam je potøeba větší styčná plocha.Martine,větší valivý odpor(ikdyž určitě neznatelný) tam bude,ale zároveò bude větší plocha na pøenos síly na podklad.Ale jak už jsem jsem psal,než spousta teorií,je lepší praxe.Takže když se mi to neosvědčí,tak není nic jednoduššího,než tam dát pøíště menší rozměr.
-
PajaDR650
-
-
-
Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7468
od PajaDR650
No tak to nevím ale já mám zato, že naopak v terénu užší guma lépe bere - snadněji se zaøezává. Velká šíøe je vhodná tak max do písku, nebo na veliké rychlosti. Cross pneu se hustí mnohem míò než normálně, takže se sama rozvaluje a pøizpùsobuje povrchu, čím víc bahna tím měkčí guma. Proč myslíš že se cross pneu jezdí hlavně v rozměrech 100/100 nebo 110/100.? Navíc když dáš na užší ráfek širší gumu, více se stáhne a zakulatí, takže po krajích gumy bys jezdil tak uchem na zemi. A co je u krosové pneu dùležitější než boční vedení?
-
MotejlKuba
-
-
-
Výborný diskutér
-
-
XTZ 750 Superténéré
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7470
od MotejlKuba
PajaDR650 napsal:No tak to nevím ale já mám zato, že naopak v terénu užší guma lépe bere - snadněji se zaøezává. Velká šíøe je vhodná tak max do písku, nebo na veliké rychlosti. Cross pneu se hustí mnohem míò než normálně, takže se sama rozvaluje a pøizpùsobuje povrchu, čím víc bahna tím měkčí guma. Proč myslíš že se cross pneu jezdí hlavně v rozměrech 100/100 nebo 110/100.? Navíc když dáš na užší ráfek širší gumu, více se stáhne a zakulatí, takže po krajích gumy bys jezdil tak uchem na zemi. A co je u krosové pneu dùležitější než boční vedení?
Něco takového,jsem se mu snažil vysvětlit,ale je to marné.Nemyslím,že to bude vypadat nějak skvěle,tento rozměr hraničí se supermoto.Navíc si nějak protiøečí,jestly jezdí těžký terén s E-07
-
madman650
-
-
-
Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7473
od madman650
Takže ještě jednou.Ta šíøe 140 je rozměr běhounu,ne patky.V Mitasu mi potvrdili,že šíøe patky není o mnoho větší než u 130.Nezvětšuje se pøímo úměrně vetšímu rozměru běhounu.Tudíž to žádný balon neudělá.A nelze pøirovnávat k motokrosu.V enduru jsem neviděl nikoho pod rozměrem 130,pokud ho ovšem nejezdí na ostrých kroskách.
Motejl,kde ses dočet,že jezdím na E07?To jsem na motce nikdy neměl!
-
Martin
-
Autor tématu
-
-
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 98
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7476
od Martin
Se vám všem divím,napsali jsme každý svùj názor na dané téma a je pouze na madmanovi,jakou pneu zvolí. Jen on na takové pneu bude jezdit a jistě se s náma podělí o zážitky z takových jízd.
-
PajaDR650
-
-
-
Velmi dobrý diskutér
-
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7480
od PajaDR650
Pravdu díž Martine...

Jo a na závodech endur nebo cross country si asi těžko mohl vidět užší gumu než 130, protože oni musí jezdit s gumama homologovanejma FIM a ty se v úzkym rozměru nedělaj ...
-
MotejlKuba
-
-
-
Výborný diskutér
-
-
XTZ 750 Superténéré
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 1
-
-
-
-
16 roků 5 měsíců zpět #7488
od MotejlKuba
madman-sorry upsal jsem se.Ty jezdíš těžkej terén s E-09

Až to prubneš tak dej vědět
-
Lada.s
-
-
Návštěvník
-
16 roků 5 měsíců zpět - 16 roků 5 měsíců zpět #7534
od Lada.s
Takže pár novinek. Nedávno jsem obul pneu Maxxis M6001, a bohužel mé očekávání nesplnila. Nová je v terénu super, krásně zabírá na mokru i v bahně, ale jak se ojedou hranky tak se vlastnosti celkem zhoršily. Asi je to zpùsobeno tím že špunty jsou dost nízké...
Takže C-02 stále zùstává nejlepší crossovou gumou co se dá na 17" ráfek sehnat
Jinak tady čtu o težkém terénu a E-09. Nevím teda kluci co jezdíte, ale o víkendu jsme jezdily to, kde i nová C-02 bohužel nestačila
Poslední změna: 16 roků 5 měsíců zpět uživatelem Lada.s.
-
Fórum
-
Technika
-
Podvozek
-
Pneu
Vygenerováno za 0.461 sekund