Download menu

Pneu

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7122 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Pneu
Ceny to sou pěkný,hlavně aby tam nebyla nějaká zrada.Myslím,že se takhle dají snadno koupit nějaký ležáky.Taky jsem takový měl a musím øíct,že nevydržel ani 2 000 km i když to byla funglovka.Takže bacha na rok výroby pneu pøi koupi ;)

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7124 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Pneu
Jo jsou teď levnější než Obnova Brno, ale doufám že bròáci zas na zimu daj větší slevu a budou zas nejlevnější. Na letošek jsem tam kupoval c-02+C17 za cca 2070,-, tak uvidíme. A na to stáøí gumy si dávejte jak píše Kuba bacha, fakt ta guma jde po letech do kopru i když nejezdí.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7152 od VFR
Odpověděl VFR pro téma Pneu
hmmm, hned na to zitra mrknu schvalne.
no a je jasany ze guma starne, ale ne tak ze by nevydrzela ale spis naopak - ztvrdne a pak na mokru to sni bude sebevrazda. schvalne na ten datum mrknu - snad to bude znaceny jak u gum na autak at se vtom vyznam :)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7169 od VFR
tak guma stara skoro dva roky. cos neni idealni, ale je to v poho. pac kvalitni guma straci vlasnosti po cca 3 az 4letech. no chvily mi trvalo nez sem ji obrousil, ale uz je good takze sem spokojenej - hlabne v terenu - oproti mynuly (metzeler enduro 3 sahara)

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7175 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Pneu
Tak došlo už i na mne.Moje Mitaska 09 je K.O.Najeto 5000km.Je to podle mne málo.Sice sem to dost často dával na zadní,ale i tak bych asi víc něž 5500km nenajel.Teď už to v terénu na listí tancuje ze strany na stranu jak blbé,takže musím koupit novou.Pøemýšlím o té Mitasce 07,ale ta se bude chovat v terénu jak ojetá 09,takže nic moc.Někde sem četl,že ná té 07 najeli 10-12 000km.Moc se mi tomu nechce věøit.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7176 od VFR
10000km na jednovalci o takovym objemu.. no nevim. ja uz sem smirenej stim ze guma neni ani na sezonu a davat velkej kotel za znacku- spojenou s "kvalitou"... radsi koupim tri 09-ky na dve sezony

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7177 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Pneu
Já teda 07ky mám a zatím mám najeto lehce pøes 9100 km a ještě tak 3 tisíce natočí. Možná že i 4 když se hodně zadaøí. Jezdím teda 90% silnici a zbytek nějaký lehčí terén. Na bahně to beztak stojí zahovno - zalepí se vzorek a ve výjezdech máte smùlu. Na hlíně dobrý a na štěrkových cestách to je uplná paráda. Co se té výdrže týče tak 12 000 to vydrží skoro všem co znám. Kámoš na Transalpu s tím najezdí tak 14 000 - ale to už je pak na hadr. Zas se to ale odvíjí od toho co s tím děláte. Jeden borec to obouvá na BMW R 1150 GS - ten najezdí tak 3000 a je rád (na zadní, gumec...)

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7178 od MotejlKuba
Jojo záleží na stylu jízdy,mám E-09 r.v 08 asi 3 tis. km a už ji mám sjetou téměø na kontrolní bod.Jezdil jsem s ní dost terén-šotolinu,kamení,v lese,dlouhé cesty ve dvou s naloženou motorkou,po zadním na asfaltu.Myslím,že jsem ji vùbec nešetøil a že dostala co si zasloužila :lol: a že to je pøiměøený výkon.

Forever Suzuki

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7182 od madman650
No,tak vidím,že jsem s těmi 5000km celkem v normě.Ale že by ta 07 zvládla 10 000km,to se mi nezdá.Asi tomu člověk nesmí moc dávat kotel,tak potom snad.Asi ji vyzkouším,kdyžtak se pak vrátím zpět k 09.Dávám tam šíøi 130,ikdyž má být 120.Teď jsem pøemýšlel zkusit 140.Máte někdo s touto šíøkou zkušenost.Získám tím něco,nebo to bude dělat problémy?

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 6 měsíců zpět - 16 roků 6 měsíců zpět #7185 od MotejlKuba
To už se tady øešilo a dej tam tøeba 150 tku.čím širší tím víc Adidas

Forever Suzuki
Poslední změna: 16 roků 6 měsíců zpět uživatelem MotejlKuba.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7186 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Pneu
MotejlKuba napsal:

To už se tady øešilo a dej tam tøeba 150 tku.čím širší tím víc Adidas

To každopádně, Petr Zvěøina když pøijel na Babetě do Prahy, měl na zadku E-09 180tku :woohoo:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7187 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Pneu
madman650 - Ahojík, kolik toho pøítule letos vypálí :unsure: :cheer:

Co furt øešíš ty gumy kua :woohoo: Mitas E-07 (nikdy sem jí nejezdil a asi ani nebudu) má podobný vzorek jako Metzeler Enduro Sahara 3, na zadku mi ta Metz.Sahara vydržela 3300 km a byla na plech, a to i na polòačce stále úplně za hov.no, jak na ledě !!!

10 000 km na zadní gumě na DR najdete možná tak na ucpané Jižní spojce nebo na letišti, ale to o kvalitě pneu není :woohoo:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7188 od Heki
Nevím pánové co s tím děláte. Nemyslím si že bych tu gumu nějak šetøil a 10 000 km najet nemám problém. Mám tam 130ku (na DR 600 tohle patøí). Tam je tolik vzorku, že kdybych to měl sjet během tøech tisíc, tak bych nesměl dělat nic jiného než s tím furt gumovat a stavět to na zadní.

Pokud jezdíte pøevážně asfalt (a terén jen semtam - pøesně zpùsob na který je 07ka dělaná), tak vám musí vydržet nejmíò 10 000 km.

• DLOUHAN
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 6 měsíců zpět #7192 od DLOUHAN
Odpověděl DLOUHAN pro téma Pneu
Ahoj,Lado moc pekná pneu a kolik za ní chtej?

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7193 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Pneu
Univerzální gumu těžko někdo najde, je ale pravda, že ze 6 druhù gum, které jsem doposud na DR650 měl vzadu obuty, vydržela nejvíc určitě E-07. Já ji tehdy sundaval pøi 11500 a byl jsem na støedovym pruhu. Někdo ji proøezává a vydrží mu ještě déle. Samozøejmě záleží na stylu jízdy. Hodně lidí tady zmiòuje vliv jízdy po zadním na rychlé opotøebení - to je podle mě dost zanedbatelné, pøi tom trpí jiné součástky. Navíc neznám moc lidí co by jezdlilo na DR650 alespoò stovky metrù, aby to mělo pro opotøebení nějaký význam...

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7197 od madman650
PajaDR650-ono nezáleží,jak daleko po zadním dojedeš.Nejvíc ta guma dostává zabrat,když jde motka nahoru.Když to zvedám,tak je vždy pogumovaný asi pùlmetr asfaltu,jak to pøi puštění spojky a pøidání plynu prohrábne.

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7200 od madman650
Pivča-s pálením to vypadá špatně.Hospodáøská krize postihla i naši zahradu,takže se neurodilo a není z čeho pálit:laugh:

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7201 od MotejlKuba
ono taky záleží na tom čemu kdo øíká sjetá a ještě dobrá pneu:unsure: Pøemýšlím ještě o E-07 a pak už jen Continental buď TKC 80-s ní mám dobré zkušenosti a nebo Escape-tu má kámoš na Transalpu a taky dobrý (ne dobrý jako,za 3) Jen pro pøedstavu vypadá obdobně jako E-08

Forever Suzuki

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 6 měsíců zpět #7203 od madman650
Tak u mne je sjetá guma,když má uprostøed míò než 5mm (E-09).Ale pokud bych nejezdil takový terén,kde ty špunty fakt potøebuju,tak bych tam dal E-07 a nic bych už neøešil.Ale u nás jsou tak pěkné terény,že by byl høich jezdit jen po asfaltu.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7204 od Heki
Tak u mě sjetá guma znamená, že je sjetá na kontrolní bod (E07 považuju za sjetou když se dostanu na støedový pruh - to už je začátek konce - i pak se sice dá ještě chvíli jezdit, ale už je to bída). Každopádně je plýtvání vyhazovat gumu moc brzo - já to sjíždím až kam to jde.

Vygenerováno za 0.607 sekund