Download menu

sedla ventilu

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15090 od Martin
Odpověděl Martin pro téma sedla ventilu
Backmen to někde psal,že se mu smazal celý velký článek o opravě motorky-sakra :( . Mohli jsme si zase něco počíst a pokouknout. :(

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15092 od kobzol
Odpověděl kobzol pro téma sedla ventilu
Uhly máš v manualu,a čím to dělat nikoho moc zajímat nemusi ledaže by měl velký obývák.Lepší jak motka stojí si skontrolovat těsnost.Mě to VYMRDALO dvakrat .15litrů,10litru za sezonu.Od ted sem paranoik a hlidat si to budu.Proč se mi to posralo se už probíralo.Mini prasklina v hlavě.Tahle motka mě vytrestala snad za všechny hříchy co sem na bikach provedl.Ja jen serte na to a třeba další trouba co to moto koupí budujá :P ale ne mam už nejdražší DR a to sem vůbec neplánoval,já chtěl husabrka, B) jen mi tohle železo moc přirostlo k srdci

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15097 od Heki
Odpověděl Heki pro téma sedla ventilu
Sundavat hlavu jen tak z prevence, když to neklepe, nežere olej a dobře jede je hovadina už jen z toho důvodu, že musíš vyměnit těsnění pod hlavou (pokud nejsi prase a nenarveš tam zpátky to staré) které nestojí deset korun (origo kolem litru a já bych ze zkušenosti už nic než origo nedal) a každé sundání hlavy znamená opotřebovávání závitů, které zvlášť v tom hliníku na hlavě se strhnou celkem snadno. To se potom dávají helicoil vložky případně se to vložkuje a vložkuje vesele dál až ta hlava vypadá jako ta moje (někdy to nafotím až to rozeberu - co na tom napáchali diletanti, zapsaní v TP jako předchozí majitelé).

To ventilové víko teče už když je stržený jen jeden z těch cca 10ti šroubů. Materiál hlavy je bláto a předepsaný moment na utahování šroubků toho víka je dost nízký (nechce se mi to hledat v manuálu, ale tipuju to na 10 Nm) - takže na to bacha. Taky jedna chyba při sundavaní víka, která se občas povede je ta, že když náhodou při rozborce zůstane vačka směrem nahoru a tlačí na pružiny a ty povoluješ šrouby - tak poslední jeden dva co Ti zůstanou na jedné straně, tlak pružin klidně vyrve i se závitem. Většinou sice vačka zůstane tak, že jsou ventily zavřené, ale stejně doporučuju před rozborkou zkontrolovat jestli je píst v HÚ. Po rozborce doporučuju do strženého závitu aplikovat helicoil vložku.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15098 od kobzol
Odpověděl kobzol pro téma sedla ventilu
No jen s prdele rozebírat asi nikoho neláká.Majitel předemnou byl taky pat mat v jedné osobě.Na hlavu sem dal m8 zavity a v pohodě.Vložky tam mám taky na výfuku a snad všude co se dalo.Stejně ale jak mi začne trocha blbnout dekompresor rozebírám

• Andrej
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • Když nejde o život, tak jde o hovno!!
Více
14 roků 2 měsíců zpět - 14 roků 2 měsíců zpět #15099 od Andrej
Odpověděl Andrej pro téma sedla ventilu
Heki napsal:

To ventilové víko teče už když je stržený jen jeden z těch cca 10ti šroubů. Materiál hlavy je bláto a předepsaný moment na utahování šroubků toho víka je dost nízký (nechce se mi to hledat v manuálu, ale tipuju to na 10 Nm) - takže na to bacha. Taky jedna chyba při sundavaní víka, která se občas povede je ta, že když náhodou při rozborce zůstane vačka směrem nahoru a tlačí na pružiny a ty povoluješ šrouby - tak poslední jeden dva co Ti zůstanou na jedné straně, tlak pružin klidně vyrve i se závitem. Většinou sice vačka zůstane tak, že jsou ventily zavřené, ale stejně doporučuju před rozborkou zkontrolovat jestli je píst v HÚ. Po rozborce doporučuju do strženého závitu aplikovat helicoil vložku.[/quote]

Andrej:

Heki já to mám servané jak jsou ty malé víčka nahoře na halavě to drží jenom dva šroubky. Ale čeho se bojím tak, že jsem si všiml, že mám od oleje válec(trochu) :angry: ale né jak je těsnění mezi hlavou a válcem, ale až o 2 nebo 3 žebrá níže jak končí ty šrouby z halvy ve válci. Tak mám takové tušení, že předchozí majitel strhnul zavity jak si psal :huh:
Poslední změna: 14 roků 2 měsíců zpět uživatelem Andrej.

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15107 od Rimmerak
Odpověděl Rimmerak pro téma sedla ventilu
Tak to ti netěsní ty dvě měděný podložky pod šrouby co drží hlavu na válci. Jsou vedle svíček nalevo a napravo. Tuším že jsou na 14 nebo 16 klíč. Když je vyndáš, je pod nima měděná podložka, která je vymačkaná a teče to tam. Utáhnutí nepomůže. Musí se tam dát nová vyžíhaná podložka. Pak je to OK.
Teklo to tam nejen mě, ale i pár dalším Freewindáků... a vzhledem k tomu, že je motor skoro stejnej....

• Andrej
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
14 roků 2 měsíců zpět #15110 od Andrej
A kde se dají sehnat takové podložky? A díky moc za radu B)

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15112 od Heki
Měděné nebo hliníkové podložky se dají sehnat v každé lepší mototechně. Já mám kousek od baráku todle: www.transa.cz/ a todle: www.vezatruck.cz/index.htm

V obou kšeftech mají široký výběr různých měděných a hliníkových podložek, O-kroužků a podobných pičovin.

To že z toho teče olej může mít ale i jinou příčinu. Každopádně výměnou podložek nic nezkazíš a je lepší začít od těch jednodušších věcí. Krom toho hliníkovou nebo měděnou podložku doporučuju po každém rozebrání vyměnit (např. pod výpustným šroubem oleje) - vymačkaná netěsní a nová stojí korunu...

• Andrej
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
14 roků 2 měsíců zpět #15114 od Andrej
Špica:) Tak jak budu mít cestu tak se na to poptám. Jak říkáš je lepší začít od těch jednoduších věci. Tak díky moc za rady ;)

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15115 od Stoupa
Odpověděl Stoupa pro téma sedla ventilu
S ůniky oleje se potýkám také. Ale seru na to. Dokud teče, tak tam je. Nalezl jsem řešení: dolévat, dolévat, a dolévat :huh:

• Andrej
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
14 roků 2 měsíců zpět #15116 od Andrej
Aspoň ho nemusíš nikdy měnit:) Já jsem právě takový, že když to vidím tak mě to sere, kdybych to nevěděl tak to neřeším :laugh:

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15117 od Heki
Stoupa: Krom toho že to blbě vypadá jde o to, že jak jedeš někam dál, tak musíš mít neustále s sebou flašku oleje na dolití a to je opruz. Taky když je větší - leze to do peněz - olej je drahý B) Pokud je nedostatek vážně jen v té podložce za korunu, tak není co řešit.

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15125 od Stoupa
Heki napsal:

Stoupa: Krom toho že to blbě vypadá jde o to, že jak jedeš někam dál, tak musíš mít neustále s sebou flašku oleje na dolití a to je opruz. Taky když je větší - leze to do peněz - olej je drahý B) Pokud je nedostatek vážně jen v té podložce za korunu, tak není co řešit.

Samozřejmě mi z motoru neteče abych se podle toho nechal vystopovat. Nejvíc "sákne" po OFF ROAD jízdě. Ale to si potom i pochutná. Když budu jezdit po silnici jako člověk, nemusím si hladiny všimnout. Nevím jestli jsem sám, ale když beru DoktoRa u držky, žere mazut jako TATRA.

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15126 od Stoupa
Heki napsal:

Samozřejmě mi z motoru neteče abych se podle toho nechal vystopovat. Nejvíc "sákne" po OFF ROAD jízdě. Ale to si potom i pochutná. Když budu jezdit po silnici jako člověk, nemusím si hladiny všimnout. Nevím jestli jsem sám, ale když beru DoktoRa u držky, žere mazut jako TATRA.

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15127 od Stoupa
KURVA!!!!!! Proč to vždycky posílám dvakrát?????? Počítač fakt není můj kámoš.

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15347 od Drack
Odpověděl Drack pro téma sedla ventilu
K tomu voleji: Dal jsem tam Shell 15W-50, šak Šelka pumpa je všude...ale tam je z polosynt'áku jen 10W-40 neb toliko fullsyn :( .Tak dobře vybírej nebo voz flašku (a flašku dobré slivovice taky, pro sichr :silly: )

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15360 od Drack
Chlapiska, mám dost velký problém: jak jsem tady hodil ty fotky vahadel, tak jsem po čase taky vyhodil vačku (zvládl jsem to podle Hekiho návodu i bez opičky ;)), a zjistil, že je total K.O. :( . Renovace by asi byla dražší než nová :S . Dokonce i tam, jak je uložená v tom guferu je tvrdá vrstva zedratá :S . Takže sháním druhou, lepčí. Buď fungláč za 4ku? + vahadla, neb za podobné háky třeba celou jetou hlavu (na 600 S). Pokud máte někdo možnost dovézt z venku třeba i celý motor (-ku), bral bych i to. Prachy sice valím dětem do študií, ale jaro se blíží...Beztak ještě musím nějak proměřit uložení v hlavě, dá se to vložkovat nebo tak něco? Dík moc za radu, kde koupit atp.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15646 od Drack
Stále na špalkách :( Mám v pácu novou, akorát na ni střádám... :S , Pro Beckmena- kdybys náhodou kupoval novou vačku i s vahadlami, dej info- kde a za kolik, třeba by na duo byla sleva? :dry: aspoň na poštovném- aj když Ty máš 6páďo a já 6Kg :blink:

Vygenerováno za 0.352 sekund