Download menu

Zapalování

• Galda
  • Avatar uživatele Galda Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 2 měsíců zpět #760 od Galda
Zapalování vytvořil uživatel Galda
Chlapi,potøeboval bych radu!Koupil jsem DR650DAKAR s rozebraným motorem.Motor sem složil,dal do motorky a když sem to nastartoval,tak krásně běžela.Když se zahøála a pøidal se plyn,byla tam trochu díra,ve které se černě zakouøilo z výfuku.Myslel sem,že je to směsí,tak sem jí seøídil,ale motorka chcípla.Pøi pokusu o nový start se nic nedělo a zjistil sem,že svíčka nehází jiskru.Svíčky a cívku sem zkusil,ale marně.Dejte hlavy dohromady a zkuste vymyslet,čím to je.Jestli øídící jednotkou nebo cívkama v zapalování,popøípadě něčím jiným.Zatím dík.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• DRTOMI
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 2 měsíců zpět #780 od DRTOMI
Odpověděl DRTOMI pro téma Zapalování
kua nenapisal som clank o tej mojej elektike :)
musis zmerat odpory droto ktore vedu dole k altiku, su to zeleny a modry drot tie idu k impulznej cuevke a ta dava signa do CDI aby cez indukcnu cievku hodilo iskru :) a ak je drot do tej impoulzky poskodeny ako to bolo u mna treba to naspajkovat ale koli teplotej aj nejako spojit, zatial to premeraj a zisti odpor, som teraz dost unaveny a nechce sa mi kukat do knihy ale ked sa ozves a mas zaujem navediem ta a poradim ti, dam ti aj cislo na ICQ 349 730 921

CAU juj jak by som opravoval motorky :)

• Galda
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 2 měsíců zpět #781 od Galda
Odpověděl Galda pro téma Zapalování
čau Tomi
Vše je tak jak si napsal.Když jsem proměøil impulzní cívku, nenanaměøil jsem vùbec nic!Už když jsem to dával do hromady tak se zdála být nějaká divná.Byla trošku odehnutá z toho plíšku který je pøišroubovaný na víku a byly tam hrozně ožvýkané šroubky.Tak že musím schánět jinou protože když jsem tuhle cívku vyndal tak je celá rozdlabaná.Tak nevím jak to mohlo aspon¡ tu chvilku běžet.Díky za radu a kdybys o nějeké té cívce věděl tak se ozvi.

• DRTOMI
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 2 měsíců zpět #782 od DRTOMI
Odpověděl DRTOMI pro téma Zapalování
som rad ze si prisiel na zavadu, no ja o cievke neviem, ale skus na Ebay kupit vraj je to tam lacne ale v tomto pripade neviem no ci ta postovne nevide veli draho vzhladom na cenu cievky. Dakto bude mat len pozeraj motorkari.cz nahradne diely a do servisov sa pokukaj. CAU

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 11 měsíců zpět #7987 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Zapalování
Nemáte někdo zkušenosti s těmito svíčkami? Nebo alespoò v takovém provedení,jestly motoru nemùžu tímto experimentem ublížit,jestly si polepším,nebo to je jedno.Dík za názory Tady

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
15 roků 11 měsíců zpět #7989 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Zapalování
Motejl > mno s temadle primo zkusenosti nemam, ale od jednoho nejmenovaneho kamarada mam iridiove svicky a jsem s nima nad miru spokojenej ;) chyta to uchvatne ;) tusim ze jsem to tady nekde i psal ;)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
15 roků 11 měsíců zpět #7992 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Zapalování
Nemám zkušenost se Split...,používám NGK a jsem s nima spokojen,nejen z dùvodu,že je prodáváme,ale i s funkčností. Ale zase,co majitel,to názor. Myslim si,že pokud pùjdou na motor podle katalogu a osazení,tak nemùžeš nic zmastit. Byl by prùser,pokud by byla svíčka závitově a jiskøištěm delší než ta pøedchozí-mohl by se potkat píst se svíčkou.:angry: Ale jinak bys motoru neměl ublížit.B)

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 11 měsíců zpět #7994 od MotejlKuba
A pomùžu si k něčemu tou V-elektrodou :unsure:

Forever Suzuki

Více
15 roků 11 měsíců zpět #7996 od Martin
V prospektech a letácích píšou,že je jiskra lepčejší,kvalitnější. ¡¡Ze to snižuje spotøebu,zvyšuje výkon,zlepšuje hoøení atd.... Ale pochybuju,že by někdo z nás poznal rozdíl v obyč. jiskøišti a s V elektrodou. Podle mého se toto pozná hlavně v laboratoøi a na pokusech. Je jistě poznat iridiová nebo platinová elektroda od obyčejné-ale to jsou poznatky o životnosti,startech atd. Nejsem odborník pøes svíčky,abych tady mohl psát referát a jistě každý mátu "svou" značku,které věøí. To samé je o olejích.;)

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 11 měsíců zpět #7999 od MotejlKuba
Díky Martine za teorii,myslím že máš pravdu,zùstanu u základních svíček a jako do teď je budu každých 6 tis. km měnit

Forever Suzuki

Více
15 roků 11 měsíců zpět #8000 od Sniper
Motejl > cece jak jsem psal mam iridiove netusim jaka je jejich zivotnost, ale vim ze jsem na ne nemusel nejakejch 12tkm sahnout a furt vypadaj jako nove ;) dokonce jsem meril i vuli a vsechno bez jedineho problemu ;) jsou sice drazsi vychazi to tusim nejakejch 400 za jednu ale starty, a dalsi veci bych rekl ze jsou lepsi ;) ale o to vi sve deda ;)

I cesta, je cíl

Více
15 roků 11 měsíců zpět #8001 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Zapalování
Taky jsem po něčem takovým pokukoval, ale bylo mi øečeno, že jsou to vyhozený peníze a že to co píše Sniper, je spíš pøání - otcem takových pocitù, zkušenost s tím tedy nemám.

Mě spíš zaujalo tohle , ale to je úplná blbost :woohoo:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 11 měsíců zpět #8002 od MotejlKuba
Pivča-Tak radši zùstanu u doporučených suzukou a už vím co s nedopitým pivem :lol:

Forever Suzuki

Více
15 roků 11 měsíců zpět #8016 od Sniper
Pivca -> je to mozny ;) netvrdim opak je mozny ze to je jenom subjektivni pocit ale vim ze jsem ty svicky kupoval tusim loni nebo tak nekdy a ze uz na nich mam dost nalitano a ze jsou v pohode ;)

I cesta, je cíl

Více
15 roků 11 měsíců zpět #8018 od honz
Odpověděl honz pro téma Zapalování
MotejlKuba napsal:

Nemáte někdo zkušenosti s těmito svíčkami? Nebo alespoò v takovém provedení,jestly motoru nemùžu tímto experimentem ublížit,jestly si polepším,nebo to je jedno.Dík za názory Tady

Mám ty svíčky na svojí motorce. Co jde poznat, jsou lepší starty oproti originálním svícím. Píšou i o dalších věcech co tyto svíčky s "V" elektrodou zlepšují, ale to se dá asi těžko poznat v normálním provoze, spíš jak píše Martin, v laboratoøi. Ale zaujali mě, tak jsem je vyzkoušel a jsem spokojenej, koupil bych si je klidně znovu, ale další svíčky co chci vyzkoušet budou iridiové. Určitě to musí některé věci zlepšit, jinak by tam tu elektrodu do véčka nedělali.;)

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

Více
15 roků 11 měsíců zpět #8020 od admin
Odpověděl admin pro téma Zapalování
Já nevim, podle mě je to jen zlepšení øekl bych psychologického rázu. Koupim si nový super svíčky tak od nich čekám zázraky a pak mám pocit jak je to lepší ale v monoha pøípadech to je jen pomatení mysli:laugh:

Více
15 roků 11 měsíců zpět #8023 od Martin
Tak s psycho názorem si dovolím nesouhlasit. Jistě tam nějaký rozdíl je a bude,ale taky nikdo z nás nezkouší po výměně za nové svíčky tam zase dát staré a psát si jaký byl tlak vzduchu a počasí a jak motorka startovala a jak se chovala v rùzných otáčkách-takové věci se dají dělat ve zkušebně. Ale je pravda,že od nové věci si podprahově myslíme a doufáme,že je to super a fajn,takže i možná má admin i trochu pravdu.:cheer: Ale jak jsem psal-JE TO NA KAZDEM Z NAS,PRO CO SE ROZHODNE A CO BUDE VYUZIVAT:woohoo:

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 11 měsíců zpět #8030 od MotejlKuba
tak jsem vymontoval svíčky,které už mají nalítáno pøez 6 tis. km a mají hezkou pískovou barvu.Po seøízení ventilù jsem to byl malinko projet.A pøipadalo mi ,že to startuje o něco líp a jede jako støela :lol: :woohoo:

Forever Suzuki

Více
15 roků 11 měsíců zpět - 15 roků 11 měsíců zpět #8032 od Martin
Tak v tomto pøípadě je pocit pouze subjektivní.:cheer: Ale lepší vlastnosti ti pøeju.:woohoo:
Poslední změna: 15 roků 11 měsíců zpět uživatelem Martin.

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 11 měsíců zpět #8034 od MotejlKuba
Martin napsal:

Tak v tomto pøípadě je pocit pouze subjektivní.:cheer: Ale lepší vlastnosti ti pøeju.:woohoo:

Maras díky :woohoo:

Forever Suzuki

Vygenerováno za 0.477 sekund