Download menu

Otáčkoměr

• Martin.B.
  • Avatar uživatele Martin.B. Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
8 roků 6 měsíců zpět #20625 od Martin.B.
Otáčkoměr vytvořil uživatel Martin.B.
zdravím Drkáři
Mám problém s otáčkoměrem a jelikož jsem tenhle v žádném vláknu nenašel tak se ptám rovnou. Otáčkoměr funguje normálně do 4tis. otáček a potom začne nahodile vyskakovat a zase padat do různých hodnot ale nikdy pod pravé otáčky motoru. motor jede pořád normálně. překontroloval jsme všude kostru a nic špatně jsem nenašel. může to dělat fajfka nebo svíčka? při 110 km/h to už skáče až na maximum otáček a vůbec se mi to nelíbí.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
8 roků 6 měsíců zpět #20627 od Laděna
Odpověděl Laděna pro téma Otáčkoměr
Těžko říct kde to vzniká, ale rušení od svíčky bych čekal pořád, tohle je jen u vyšších otáček, hledal bych přímo v otáčkoměru nebo v řídící jednotce. Ideální by bylo to změřit osciloskopem. Jediný co mě napadá je odpojit signálový drát od otáčkoměru (originálně by to měl být černý s červeným pruhem) a nechat mu jenom napájení, když to poleze přes napájení tak by asi lítala ručička i s odpojeným signálem. Tohle se bude hledat přes internet špatně :-(

• Martin.B.
  • Avatar uživatele Martin.B. Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
8 roků 6 měsíců zpět #20629 od Martin.B.
Odpověděl Martin.B. pro téma Otáčkoměr
včera jsme s tím jel a otáčkoměr skáče od 4 tisíc až se dostane na 8 tisíc a pak se chová zase normálně s tím, že ukazuje dvojnásobek. pro příklad. na 110km/h dříve ukazoval 4,5 tisíce. teď ukazuje 8,5 tisíce. zkusím ještě zabádat ale přijmu každou radu.

Vygenerováno za 0.288 sekund