Download menu
Zapalovací kabely (cívka)
- Zdeněk Šnajdr
- Autor tématu
- Dobrý diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 5
12 roků 1 měsíc zpět #17703
od Zdeněk Šnajdr
Zapalovací kabely (cívka) vytvořil uživatel Zdeněk Šnajdr
Dneska jsem udělal asi pěknou kokotinu....
Chtěl jsem zkontrolovat vačku....a aby mě nevadily zapalovací kabely, tak jsem si řekl že je dám bokem.....jenže, když jsem je chtěl vytáhnout z cívky (myslel jsem si, že to je jako u auta) zabral jsem, jeden kabel jsem vytáhl s jakýmsik orezlým vrutem a ten druhý byl pod krytkou zalepený, to jsem si ještě myslel že to jde stále demontovat, lepidlo jsem ořezal....a ouhle, je po káblu, urval se...
Tak jsem pochopil že kábl a cívka jsem pokupě. Co dál, nemáte někdo doma cívku?
Chtěl jsem zkontrolovat vačku....a aby mě nevadily zapalovací kabely, tak jsem si řekl že je dám bokem.....jenže, když jsem je chtěl vytáhnout z cívky (myslel jsem si, že to je jako u auta) zabral jsem, jeden kabel jsem vytáhl s jakýmsik orezlým vrutem a ten druhý byl pod krytkou zalepený, to jsem si ještě myslel že to jde stále demontovat, lepidlo jsem ořezal....a ouhle, je po káblu, urval se...
Tak jsem pochopil že kábl a cívka jsem pokupě. Co dál, nemáte někdo doma cívku?
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- street-dog
- Velmi dobrý diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 7
12 roků 1 měsíc zpět - 12 roků 1 měsíc zpět #17706
od street-dog
Suzuki DR 650 RSE (1993)
Odpověděl street-dog pro téma Zapalovací kabely (cívka)
Nevím jak to tam přesně je, ale pokud je to jako na Jawě, což podle tvého tvrzení "jeden kabel jsem vytáhl s jakýmsik orezlým vrutem" bych řekl, že jo. Tak ten vrut je tam od toho, že se ten zapalovací kabel na něj prostě našroubuje což se mi u jawy stalo něco podobnýho, šroubuju, šroubuju a ono nic taky ten vrut upadl, takže jsem to kolem zbytku vrutu lehce obnažil vrazil k němu jinej trn na ten trn narazil zapalovací kabel a zalil dvousložkovým lepidlem. Což odpovídá tomu jak jsi popsal ten druhej kabel. Takže bych řekl, že to po kupě není, jedině mě napadá "provizorně" opravit cívku nějak za pomocí toho lepidla.
PS: omlouvám se, podle katalogu ND to vypadá, že cívka s kabelem je vcelku jak jsi psal.
PS: omlouvám se, podle katalogu ND to vypadá, že cívka s kabelem je vcelku jak jsi psal.
Suzuki DR 650 RSE (1993)
Poslední změna: 12 roků 1 měsíc zpět uživatelem street-dog.
- Drack
- Dobrý diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 7
9 roků 1 měsíc zpět #20373
od Drack
Odpověděl Drack pro téma Zapalovací kabely (cívka)
No a já sem se chtěl zeptat, jestli jde indučka nahradit nějakou jinou, kámoš jezdil dokonce na snad 6ti voltovou tak snad DRro není jediný motorový stroj s vysokonapěťovou 12v cívkou
Případně zda máte někdo tip na to, jak proměřit/prověřit původní a jaké má mít hodnoty?
Díky za info.
Případně zda máte někdo tip na to, jak proměřit/prověřit původní a jaké má mít hodnoty?
Díky za info.
- Zvěřáki
- Novota
Méně
Více
- Obdržená poděkování 2
9 roků 1 týden zpět #20410
od Zvěřáki
Odpověděl Zvěřáki pro téma Zapalovací kabely (cívka)
No, to asi ne, teda určitě bych tam nedával cívku na 6V. Ať si neodpálíš ještě CDI nebo něco jiného.
- pazhaut
- Výborný diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 43
8 roků 11 měsíců zpět #20427
od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Zapalovací kabely (cívka)
drack - myslim že nekde civku urco mám ,můžu Ti ji půjcit na odzkoušení , na ty Tvé laborace.
PS: kdy už konečně vyjedeš??
PS: kdy už konečně vyjedeš??
- Drack
- Dobrý diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 7
8 roků 9 měsíců zpět #20467
od Drack
Odpověděl Drack pro téma Zapalovací kabely (cívka)
Teď se dávám trochu do kupy, odešel jsem od těch feudálů, co mě dřeli na prachách, když sem tam hákoval až 300h/měs. Navíc mi kleklo pc, ale něco málo ohledně DR sem přikůpil Tak až se trochu obrchám po zimě a rozjedu v nové rachotě, dojde snad i na výjezd, už to slibuju jak politik, že, hmmm, hmmm
Vygenerováno za 0.267 sekund