Download menu

Digi tachometr

• Martin
  • Avatar uživatele Martin Autor tématu
  • Diskutér spamista :-)
Více
18 roků 4 měsíců zpět #1658 od Martin
Digi tachometr vytvořil uživatel Martin
Chtěl jsem se vás zeptat,zda jste někdo nemontoval digitální tacho-takové jako se dává napø. na bicykl. Někde jsem to zahlédl na netu,ale hlava děravá. Měl to pøilepené dole na vidlici u náboje,ale nevím ten protikus,zda byl na drátě a taky,jak vypočítat jak to má ukazovat. Kdysi jsem to dával na kolo a tam to bylo popsané. Díky.;)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1660 od admin
Odpověděl admin pro téma Digi tachometr
čau tak zaprvé tacho z bicykli nestačí je jen do 99km/h takže je potørba koupit motocykový napø SIGMA stojí asi 800Kč.
Za druhé magnet je myslím na náboji a snímač na vidlici a drátkem to jde nahoru.;)
Co se počítá?Obvod kola o = pí*D
o:obvod
pí:číslo toho pána
D: prùměr kola v mm.
No to tam zadáš a je to.:blink:<br><br>Pøíspěvek editován: admin, v: 24/02/2007 09:01

• Martin
Více
18 roků 4 měsíců zpět #1661 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Digi tachometr
Ten rozsah v km jsem netušil. Ten prùměr kola je měøený s pneumatikou? To bude potom jinak ukazovat na drapáku a jinak na silničním vzorku. Pokud si to myslím správně. To uchycení bude trochu problematické-na silnici to bude asi v poho,ale v blátě jsem na to teda zvědav. Dik.B)

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
18 roků 4 měsíců zpět #1702 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Digi tachometr
Pokud to změøíš fakt pøesně, začne ti digitál proměøovat i pøi sjetý pneu(jakýkoli) čím vyšší vzorek tím hùø.Mám Sigmu BC600(myslím) a ukazuje to dost pøesně-v porovnání s radarem a GPS. Magnet mám narvanej na jednom drátu,ale poøád laboruju jak uchytit ten snímač s drátem, tak aby to vydrželo i bahenní prùlety atd... Doteď jsem ho měl normálně na vidlici a podloženej několika gumama.Hlavní problém je v tom, že ten snímač musí bejt od toho magnetu asi max 1cm nebo snad ještě míò. Stačí pak málo a už to neukazuje nebo ukazuje ale úplně blbě. Kamarád má nakroucenej kus nerez plechu uchycenej tam, jak je pøichycený na vidlici to oko, kudy prochází náhon tachometru.To už snad vydrží víc. Pøi jízdě výhradně po silnici, ale funguje i to uchycení k vidlici podložený něčím, tak aby to nebylo dál než ten centimetr od magnetu.

• Martin
Více
18 roků 4 měsíců zpět #1705 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Digi tachometr
Ten kluk o kterým jsem psal výše to měl-psal to- pøilepené lepidlem(pružným). Chtěl jsem to nějak poøešit,ale asi budu muset počkat na jaro,zda někoho odlapim pøímo na kouknutí. S tim blátem je to právě problém. Stačí nějaká větvička nebo kámen a je to...:angry:

• martyzostravska
  • Avatar uživatele martyzostravska
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 3 měsíců zpět #1808 od martyzostravska
Odpověděl martyzostravska pro téma Digi tachometr
admin napsal:

čau tak zaprvé tacho z bicykli nestačí je jen do 99km/h takže je potørba koupit motocykový napø SIGMA stojí asi 800Kč.
Za druhé magnet je myslím na náboji a snímač na vidlici a drátkem to jde nahoru.;)
Co se počítá?Obvod kola o = pí*D
o:obvod
pí:číslo toho pána
D: prùměr kola v mm.
No to tam zadáš a je to.:blink:&lt;br&gt;&lt;br&gt;Pøíspěvek editován: admin, v: 24/02/2007 09:01

nemusí být motocyklový, stačí jakýkoliv s 3místným displayem. Osobně mám na jawce BETA2, nebo funguje i Sigma BC 506, popø Sigma sport 1200

Více
18 roků 3 měsíců zpět #1810 od admin
Odpověděl admin pro téma Digi tachometr
jo já to psal kvuli tomu že jsem neviděl bicyklový tøímístný;) 100 jsem na kole nikdy nejel:woohoo: :blink:

• martyzostravska
  • Avatar uživatele martyzostravska
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 3 měsíců zpět #1811 od martyzostravska
Odpověděl martyzostravska pro téma Digi tachometr
jo, je tøeba si na to dát pozor viz pøíklad:
www.kola-online.cz/Computer-SIGMA-BC-506/d377

• Venca
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #6572 od Venca
Odpověděl Venca pro téma Digi tachometr
Sigma dělá i cyklo tacha a daj se použít na moto, prej měøej pøez 200. Já ho na motorce měl a v pohodě. Ten mágnet se dává na drát. A snímač budeš muset hodně vypodložit protože musí bejt asi 3mm od magnetu. Já narazil na problém krátkého kabelu od snímače k tachu. Ale pokud si rozumíš s pájkou tak si ho nastavíš. Prùměr kola se myslí to po čem jedeš, tedy i s gumou. Postav kolo kolmo ventilkem k zemi, udělěj rysku, potlač motorku o jednu otáčku kola, udělej zas rysku u ventilku, změø a máš to. Mùžeš u lepších tacháčù zadat dva prùměry a pøepínat mezi nima.

Vygenerováno za 3.233 sekund