Download menu

náhrada za zadní centrál??

• venca.kocik
  • Avatar uživatele venca.kocik Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
13 roků 8 měsíců zpět #15459 od venca.kocik
náhrada za zadní centrál?? vytvořil uživatel venca.kocik
Poraďte mi na mim DR 650 Re a vytekl mi olej z tlumice centrálu , chtěl by sem se zeptat kde sehnat jiný nebo z jakých motorek tam pasuje ne nebo nejlíp jestli dělají repase tlumičů které jsou nerozebíratelné vím ze se to tu už řešilo ale nic moc. Budu rad za každou radu

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
13 roků 8 měsíců zpět #15465 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma náhrada za zadní centrál??
Moc se to tady bohužel neřešilo nebo mi to uniklo, silnější pružina je tady někde popsaná. Celej jinej centrál dával přez zimu Backmen tuším, někde tady o tom psal, myslím že dokonce z Varadera, bych mu písnul, když se sám nepřihlásí ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
13 roků 8 měsíců zpět - 13 roků 8 měsíců zpět #15468 od Martin
Odpověděl Martin pro téma náhrada za zadní centrál??
Podle mně dával jen bazmek na seřizování pružiny.
Jiný centrál (tlumič) bude o zkoušení a hledání. Asi nikdo z nás tlumič neměnil-možná panáček z Opavy by ti poradil. ;)Heki ;)
Poslední změna: 13 roků 8 měsíců zpět uživatelem Martin.

Více
13 roků 8 měsíců zpět #15471 od Stoupa
Odpověděl Stoupa pro téma náhrada za zadní centrál??
Ale na šestikilu to je jiné. Tuším že někdo dával z Hondy TransAlp

Více
13 roků 8 měsíců zpět #15476 od Heki
Odpověděl Heki pro téma náhrada za zadní centrál??
Takže: 600ka má jiný centrál než 650. Taky jsem měl centrál vyteklý. Borci mi to repasovali, vypadalo to dobře, ale po 1500 km vytekl znova :( Dal jsem to na reklamaci a tam už to je 3 roky... Moc mě to ale nesere, páč jsem sehnal nakonec v inzerátech jiný - originál - byl za 500,- a vypadal jak nový. Funguje tam dodnes (zatím mám na něm nějakých 34 000 km).

Backmen tam dával pouze to seřizovací heblo - centrál má původní. Fotky tu někde jsou v galerce.

Jiný centrál jsme dávali s kamarádem do dominatora, kterému taky vytekl. Sehnal na inzerát jiný, údajně taky z dominatora, ale byl o 4 cm delší. Sice jsme museli drobátko obrousit kus přepákování, ale nakonec tam sedl, zadní pružení dost ztvrdlo a motorka se zvýšila, což kamarád, co má 190cm ocenil.

Já radím sehnat v inzerátech z vraku jiný tlumič (nejlíp ten samý typ páč tam sedne bez úprav). Dá se to sice repasovat, ale z vlastní zkušenosti i z vyprávění druhých vím, že ty výsledky jsou kolísavé kvality. Centrál z jiné motorky by mohl pásnout, ale musíš dát pozor, aby měl stejný systém uchycení (600 ma na obou koncich kloub, 650 ma myslim kloub a vidličku) - i kloub a viclička by měly mít stejné rozměry jak na originálu. Pak je třeba dát pozor aby nic nevadilo - například výfukovému svodu, rámu (když má tlumič nějaké seřizovací prvky nebo expanzku)...

Pokud se rozhodneš nerozebiratelný tlumič repasovat, dej si pozor na to, že na něm vyroste nová věc a sice ventilek na tlakování (uvnitř je dusík a tlak asi 10 atmosfér - pokud ten tlak unikne, vychčije i olej a je to v dupě). Ten ventilek tam zabudují proto aby to mohli znovu tlakovat. Tak je třeba ho dát na místo, kde to nebude vadit - mi třeba ho dali tak, že by vadil výfukovému svodu tudíž jsem tlumič musel otočit o 180 stupňů kolem své osy aby se dal použít a tím se zase stalo, že šroub, kterým se dá pohodlně seřizovat předpětí (to má jen 600) je na druhé straně než byl a tudíž schovaný za výfukovým svodem a tudíž se to předpětí už nedá štelovat bez sundání svodu nebo tlumiče. Dej si pozor abys nedopadl taky tak - nakonec jsem rád, že tam mám opět originál.

Snad Ti to aspoň k něčemu bude :)

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

• venca.kocik
  • Avatar uživatele venca.kocik Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
13 roků 8 měsíců zpět #15477 od venca.kocik
Odpověděl venca.kocik pro téma náhrada za zadní centrál??
Rady dobrý, akorát jak mě Heki odrazuje z ti repase to mi moc radosti neudělalo to jsem myslel ze bude nejlepší i nejlevnější alternativa. No taky se ptám po originálu ale zatím nic jsem žádnej nenašel. zatím mi nabízí kámoš centrál z Husaberka ale ještě jsem ho nevyděl, má ho totiž na chalupě. A nebo jsem napište nějaký adresi bazaru abych jsem mohl hledat.

Více
13 roků 8 měsíců zpět #15478 od Heki
Odpověděl Heki pro téma náhrada za zadní centrál??
Hledej na motoinzerce.cz a na bazaru co je na motorkari.cz a treba se neco objeví. Mrkni i na díly z jiných strojů. ten z Husaberga podle mě bude o hodně větší než ten z DR.

Když nic tak to zkus dát na repasi a třeba budeš mít víc štěstí než já. Dávají na to záruku, takže bys neměl prodělat, ale je to opruz, když to vypoví funkci v půlce dovolené...

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
13 roků 8 měsíců zpět #15481 od Stoupa
Odpověděl Stoupa pro téma náhrada za zadní centrál??
Z Husara to je hrozný bago, protože nemá přepákování.

Více
13 roků 8 měsíců zpět #15496 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma náhrada za zadní centrál??
co takhle zkusit toto ,je to ale z RSE a ten má větší prumer a tim padem i pružinu ,, ale pasovat by měl bez úprav B)
jinak jsem obšlehl od backmena to zadní štelovatko a zkusím tady vložit někde fotečky :)

Více
13 roků 8 měsíců zpět #15512 od Martin
Odpověděl Martin pro téma náhrada za zadní centrál??
Pažoute-fotky pěkné,ale chybí k nim trocha písmenek na popis. :ohmy:

Více
13 roků 8 měsíců zpět #15514 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma náhrada za zadní centrál??
Martin napsal:

Pažoute-fotky pěkné,ale chybí k nim trocha písmenek na popis. :ohmy:

jojo to kdybych tak uměl :(

Více
7 měsíců 3 týdnů zpět - 7 měsíců 3 týdnů zpět #21984 od Buri
Odpověděl Buri pro téma náhrada za zadní centrál??
Heki: Nevím, jestli tady ještě funguješ, ale nevíš náhodou jaký množství oleje nacpat do toho zadního centrálu? Tlumič byl vyteklej, gufero a olej už mám, ventilek na dusík tam je už udělanej od předchozí repasyi nejspíš a teď jen to množství no:D
Poslední změna: 7 měsíců 3 týdnů zpět uživatelem Buri.

Vygenerováno za 0.455 sekund