Download menu
náhrada za zadní centrál??
- venca.kocik
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Piwča
- Diskutér spamista :-)
- Obdržená poděkování 21
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Martin
- Obdržená poděkování 92
Jiný centrál (tlumič) bude o zkoušení a hledání. Asi nikdo z nás tlumič neměnil-možná panáček z Opavy by ti poradil. ;)Heki
- Stoupa
- Dobrý diskutér
- Obdržená poděkování 0
- Heki
- Výborný diskutér
Backmen tam dával pouze to seřizovací heblo - centrál má původní. Fotky tu někde jsou v galerce.
Jiný centrál jsme dávali s kamarádem do dominatora, kterému taky vytekl. Sehnal na inzerát jiný, údajně taky z dominatora, ale byl o 4 cm delší. Sice jsme museli drobátko obrousit kus přepákování, ale nakonec tam sedl, zadní pružení dost ztvrdlo a motorka se zvýšila, což kamarád, co má 190cm ocenil.
Já radím sehnat v inzerátech z vraku jiný tlumič (nejlíp ten samý typ páč tam sedne bez úprav). Dá se to sice repasovat, ale z vlastní zkušenosti i z vyprávění druhých vím, že ty výsledky jsou kolísavé kvality. Centrál z jiné motorky by mohl pásnout, ale musíš dát pozor, aby měl stejný systém uchycení (600 ma na obou koncich kloub, 650 ma myslim kloub a vidličku) - i kloub a viclička by měly mít stejné rozměry jak na originálu. Pak je třeba dát pozor aby nic nevadilo - například výfukovému svodu, rámu (když má tlumič nějaké seřizovací prvky nebo expanzku)...
Pokud se rozhodneš nerozebiratelný tlumič repasovat, dej si pozor na to, že na něm vyroste nová věc a sice ventilek na tlakování (uvnitř je dusík a tlak asi 10 atmosfér - pokud ten tlak unikne, vychčije i olej a je to v dupě). Ten ventilek tam zabudují proto aby to mohli znovu tlakovat. Tak je třeba ho dát na místo, kde to nebude vadit - mi třeba ho dali tak, že by vadil výfukovému svodu tudíž jsem tlumič musel otočit o 180 stupňů kolem své osy aby se dal použít a tím se zase stalo, že šroub, kterým se dá pohodlně seřizovat předpětí (to má jen 600) je na druhé straně než byl a tudíž schovaný za výfukovým svodem a tudíž se to předpětí už nedá štelovat bez sundání svodu nebo tlumiče. Dej si pozor abys nedopadl taky tak - nakonec jsem rád, že tam mám opět originál.
Snad Ti to aspoň k něčemu bude
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
- venca.kocik
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
- Heki
- Výborný diskutér
Když nic tak to zkus dát na repasi a třeba budeš mít víc štěstí než já. Dávají na to záruku, takže bys neměl prodělat, ale je to opruz, když to vypoví funkci v půlce dovolené...
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
- Stoupa
- Dobrý diskutér
- Obdržená poděkování 0
- pazhaut
- Výborný diskutér
- Obdržená poděkování 43
jinak jsem obšlehl od backmena to zadní štelovatko a zkusím tady vložit někde fotečky
- Martin
- Obdržená poděkování 92
- pazhaut
- Výborný diskutér
- Obdržená poděkování 43
Pažoute-fotky pěkné,ale chybí k nim trocha písmenek na popis.
jojo to kdybych tak uměl
- Buri
- Novota
- Obdržená poděkování 0