Download menu

Ložiska v hlavovém složení

Více
14 roků 7 měsíců zpět #12822 od Xebece
Ložiska v hlavovém složení vytvořil uživatel Xebece
Ahoj, mám takovouhle potíž: Když zatáčím, řídítka jdou z "nulové" polohy (rovně) jakoby "přes zub". Je to cítit i když přední vidlici zvednu do vzduchu. Řekl bych, že asi budou vymačkaná ložiska v hlavovém složení. Rád bych to vyměnil.
Nevíte někdo, jaký rozměr a označení ta ložiska mají u DR650 Djebel r. v. 1991, případně kde to koupit? Asi by šly ty kroužky i pootočit, aby ten zub nebyl v nulové poloze... nemáte s tím nekdo zkušenost?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #12823 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Ložiska v hlavovém složení
hmmm videl bych to na vymenu lozisek v krku, nekde tu je i navod a popis lozisek ktere je potreba koupit ;)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
14 roků 7 měsíců zpět #12830 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Ložiska v hlavovém složení
Jasná známka ložisek v prdeli. Určitě minimálně to spodní. Až ho uvidíš, tak uvidíš i ty vymačkané důlky v něm... Tady pomůže už jenom výměna.

Nevím co se tady řešilo nebo ne, tak jen pár postřehů:

Ložisko vymlať ven pomocí nějakého trnu nebo trubky. Někdy je to docela pakárna. Kdyby to nešlo, tak mi pomohlo na plochu ložiska (tam kde jezdí ty kuželíky) navařit COčkem housenku - což to ložisko ohřálo a pak to šlo líp.

Ložisko nekupuj jako sadu v motoshopu, ale zajdi si do obchodu s ložiskama a kup to podle označení od SKF. Kvalita stejná nebo lepší a cena o mnoho nižší.

Řádně to namaž ložiskovou vazelínou a zkontroluj ty krycí prachovky (případně vyměň).

Nové ložisko jsem nandal pomocí trubky správného rozměru (na tu středovou tyč) a paličky. Pracuj s teplotou! (ložisko zahřát a středovou tyč se spodníma brýlema zmrazit). Misku ložiska jsem tam ''nalisoval'' pomocí dvou provrtaných jeklů a závitové tyče. Misku zmraz aby se smrštila, nasaď rovně do rámu a pomocí dvou matek ji nalisuješ do rámu - hlavně až nakonec!

No a samotné seřízení - ložisko nesmí být utažené moc - pak se hned vymačká a motorka se nedá řídit - jde to těžko... Když ho dáš zas moc volně, tak se vymlátí velice brzo znova. Takže to musíš odhadnout správně.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 7 měsíců zpět #12831 od pigi
Odpověděl pigi pro téma Ložiska v hlavovém složení
Taky mi to dělalo a po výměně ložisek je to OK. Nechal jsem si to ale udělat, tak ti neporadim.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #12832 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Ložiska v hlavovém složení

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 7 měsíců zpět #12858 od Xebece
Odpověděl Xebece pro téma Ložiska v hlavovém složení
Diky chlapi za vycerpavajici odpovedi.
Jenom se chci ujistit - ty rozmery lozisek jsou na DR r. v. 91?

Více
14 roků 7 měsíců zpět #12859 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Ložiska v hlavovém složení
koukni se na partsdepot, ale melo by to snad byt stejne ... kostra je stejna pro motorky R-RE-RS-RSE, teda aspon myslim :huh:

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
14 roků 7 měsíců zpět #12861 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Ložiska v hlavovém složení
Jenom malá technická pozn.-až budeš lisovat(nabouchávat) ložiska,tak opatrně při volbě narážecího přípravku. Při lisování na tyč-lisovat za vnitřní kroužek. Při lisování do díry(krku),tak lisovat za vnější kroužek ložiska.
Teď jsem návod nečetl,ale myslím,že to tam admin napsal. ;)

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
14 roků 7 měsíců zpět #12871 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Ložiska v hlavovém složení
Tak to je v poho,že se dají na DR koupit v ložiskárně.Já měnil ložiska v krku na krosce a jedno se dá koupit a jedno je atip a prachovky se takové nevyrábějí :unsure: Hlavně se snaž do ložisek narvat co nejvíc vazelíny

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
14 roků 7 měsíců zpět #12873 od Heki
Ty prachovky když nezkurvíš, tak je můžeš dát zpátky.

Více
14 roků 6 měsíců zpět #13248 od Xebece
Cau, tak jsem to vcera vymenil. U DR650 SP41A r.v. 1991 je v hlavovem slozeni nahore rozebiratelne miskove lozisko s 18 kulickama. Dole je kuzelikove lozisko 32006X (s plastovou kleci). Horni misku jsem otocil o 180° a spodni lozisko vymenil. Spodni lozisko SKF stoji asi 320 Kč a FBJ asi 80 Kč. Prachovky jsem nezkurvil a dal jsem je tam zpatky (akorat tu spodni je potreba nasadit na vnitrni krouzek loziska PRED tim, nez ho nalisujete na hridel). Zabere to tak 8 hodin pohodovy prace a nejsou na to potreba zadny specialni pripravky (pokud mate bezne vybavenou dilnu). Ted se ty riditka otacej, tak jak maj. Diky vsem za rady! Zdravim.

Více
14 roků 6 měsíců zpět #13249 od Martin
8 hodin práce? Tak to musí být pakárna. :angry:
Ještě jsem je neměnil,ale asi příští rok...,tak to se mám na co těšit.

Více
14 roků 6 měsíců zpět #13250 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Ložiska v hlavovém složení
Trochu mě zaráží, že jsi nevyměninit i to vrchní, když je to rozdělaný ... :dry: ale co je mi vlastně do toho že :cheer:

Těch osm hodin práce tak nějak odpovídá, zas taková legrace to neni, sice jsem nijak nekvaltoval a byl si i dokoupit pivko. Na nádrž jsem hodil hadr a řídítka tam natáhnul, takže jsem je neodstrojoval. Ale jinak jsem celkem rodil ježky při demontáži a montáži těch ložisek, jak v rámu tak na tom krku řízení, ale bylo to potřeba.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 6 měsíců zpět #13251 od Red
Odpověděl Red pro téma Ložiska v hlavovém složení
Já když jsem si to nachal dělat, tak jsem si i nechal zkontrolovat tlumiče + výměna oleje v tlumičích (když už to měli dole) . Bylo to poznat na nestejnoměrně sjetý pneu

Více
14 roků 6 měsíců zpět #13263 od Xebece
Tech 8 hodin je prace v pohodovym tempu.
Nevymenil jsem to horni lozisko, protoze jsem mel koupeny to kuzelikovy 32005, jak se o tom pise tady:

www.dr-650.com/index.php?option=com_cont...-v-krku-n&catid=5:ja

a az pak jsem zjistil, ze je tam neni kuzelikovy, ale kulickovy miskovy lozisko (je to starsi model, nez je popsano v navodu) a to jsem nemel, tak jsem ho aspon otocil.

Více
14 roků 6 měsíců zpět #13267 od Heki
No to kuličkové horní se dá právě tím kuželíkovým nahradit.

Více
14 roků 4 měsíců zpět #14035 od Xebece
To se mi nejak nezda, ze by se to dalo jen tak vymenit bez toho, abys flexou uriz to horni ulozeni a navaril tam nejakou paradu, do ktere bys "ulozil" to kuzelikove lozisko.
Anebo dobre nerozumim co mas namysli.

Více
14 roků 4 měsíců zpět #14036 od Kubrt11
Odpověděl Kubrt11 pro téma Ložiska v hlavovém složení
Zdarec,8 hodin práce???Hm,a cos dělal těch zbejvajících 5 hodin...aha šel sis pro pifko,tak to jó ! Takhle by sis ale v dílně moc nevydělal,aspoň u mě né!?! :woohoo: Dělám si kozy,příště už Ti to pude jak po másle!!!

Čiao.K.

Více
13 roků 11 měsíců zpět - 13 roků 11 měsíců zpět #14694 od Martin
Tak jsem se tento týden pustil do rozebrání přední části motorky a těšil jsem se,že na krku řízení najdu níže popiosovaná ložiska(měl jsem je doma z dávných dob),ale k mému překvapení-jsou oběložiska kuželíková a stejného rozměru 29,71x51,75. Číslo ložisek ještě napíšu. Ale musí se koupit pouze přímo na krk. Nedají se koupit třeba ZVL,SKF. V tomto rozměru 30x52x se obyč nedělají.
Horní ložisko bylo docela OK,zato spodní-byla vytlačenválečky do vnějšího kroužku a bylo znát při otáčení,že se tam něco děje.
Demontáž ložisek byla dílem okamžiku-snažil jsem se dolní ložisko nezničit,ale prachovka je těsně u ložiska a tak dostala dvě rány.
Montáž v poho-nahřát spodní vnitřní ložisko na vařiči-spadlo na tyč samo,ochladit trochu oilem,nalisovat vnější misky,řádně promazat a už to bylo.
8 hodin práce to nebylo,ale s kompl rozebráním a složením to nějaký čas dá. Záleží-co vše člověk sundavá,rozebírá a dáva dolů s motorky. ;)
Ještě pro upřesnění číslo ložisek- CR-0643L - ;)
Poslední změna: 13 roků 11 měsíců zpět uživatelem Martin.

Více
12 roků 9 měsíců zpět #16737 od Martin
Jen tak na okraj. Kdyby někdo měl zájem,tak mám na prodej sadu ložisek do krku na SE. Nechám za nákupku.

Vygenerováno za 0.411 sekund