Download menu
Vyvažovák RSE - řetězová kola
- Kruha
- Autor tématu
- Uživatel
Méně
Více
- Obdržená poděkování 1
1 rok 9 měsíců zpět - 1 rok 9 měsíců zpět #21855
od Kruha
Vyvažovák RSE - řetězová kola vytvořil uživatel Kruha
Ahoj, nedávno jsem koupil RSE. Pod levým víkem to klepalo a při chcípnutí motoru luplo. Řetěz vyvažováku byl jasná záležitost - předchozí majitel prý osm let jen měnil olej a filtr (a najel dohromady 6tis. km) a na nic jiného nesáhl. Sehnal jsem si nový řetěz, stahovák na rotor a chtěl to vyměnit. Řetěz byl samozřejmě úplně na volno a po kompletním rozebrání jsem zjistil, že polovina zubů na rozvodovém kole na klice je ohoblovaných. Zvuk při vypnutí motoru byl zřejmě z toho, když řetěz přeskočil. Nový jsem tam zatím nedal, jen to dotáhl. Vibrace trochu zmizely, ale pořád to dost šustí a při vypínání přeskakuje. Dopořádku to chci dát s novým ozubeným kolem.
To je ale docela problém - nepodařilo se mi ho nikde sehnat. Všude vidím nedostupné, out of stock atd. Nemá někdo tušení, kde to sehnat? Přes partsdepot by mělo jít o výrobní číslo 12662-37402, podle kódu jsem našel, že se to montovalo i na DR500. Šestikilo má jiné, to už jsem zkoušel (a jinou šířku řetězu).
Ještě jsem koukal, že BIG má podobně vypadající kolo s jinak vyznačenou ryskou (to mě netrápí). Dají se nějak zjistit rozměry nebo neví někdo, zda to pasuje?
Případně jaký je problém, kdybych vyvažovací rozvody úplně odpojil, dokud to někde neseženu? Má to jiný účel než kompenzovat vibrace od klikovky? Pokud ne, pomalu si myslím, že vynechání vyvažováků by mělo lepší dopad na životnost než roztrhlý řetěz nebo vylámané zuby, které mi napadají do ložiska na klice.
To je ale docela problém - nepodařilo se mi ho nikde sehnat. Všude vidím nedostupné, out of stock atd. Nemá někdo tušení, kde to sehnat? Přes partsdepot by mělo jít o výrobní číslo 12662-37402, podle kódu jsem našel, že se to montovalo i na DR500. Šestikilo má jiné, to už jsem zkoušel (a jinou šířku řetězu).
Ještě jsem koukal, že BIG má podobně vypadající kolo s jinak vyznačenou ryskou (to mě netrápí). Dají se nějak zjistit rozměry nebo neví někdo, zda to pasuje?
Případně jaký je problém, kdybych vyvažovací rozvody úplně odpojil, dokud to někde neseženu? Má to jiný účel než kompenzovat vibrace od klikovky? Pokud ne, pomalu si myslím, že vynechání vyvažováků by mělo lepší dopad na životnost než roztrhlý řetěz nebo vylámané zuby, které mi napadají do ložiska na klice.
Přílohy:
Poslední změna: 1 rok 9 měsíců zpět uživatelem Kruha.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Kruha
- Autor tématu
- Uživatel
Méně
Více
- Obdržená poděkování 1
1 rok 8 měsíců zpět #21859
od Kruha
Odpověděl Kruha pro téma Vyvažovák RSE - řetězová kola
Kolo jsem nakonec sehnal z Litvy :-D Vymlácené zřejmě kvůli nefunkčnímu dekompresoru při vypínání motoru (proto to kopne - dělo se to i ve chvíli, kdy jsem z motorky úplně vyhodil řetěz na vyvažování - jinak bez vyvažovacího rozvodu opravdu nedoporučuji jezdit). Takže další v řadě řešit tohle...
To kolo z biga jsem také sehnal, rozměrově je shodné, jen je na klínek 4mm, kdežto 650 má klínek na hřídeli 3mm. Takže tam je zapotřebí koupit širší a zbrousit, pokud by to chtěl někdo nahradit tímto způsobem.
To kolo z biga jsem také sehnal, rozměrově je shodné, jen je na klínek 4mm, kdežto 650 má klínek na hřídeli 3mm. Takže tam je zapotřebí koupit širší a zbrousit, pokud by to chtěl někdo nahradit tímto způsobem.
Poděkovali: backmen
- pazhaut
- Výborný diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 43
1 rok 7 měsíců zpět #21872
od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Vyvažovák RSE - řetězová kola
šikovný
Vygenerováno za 0.267 sekund