Download menu

DR 600 - teplá nejde do otáček

• Frutti30
  • Avatar uživatele Frutti30 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
9 roků 7 měsíců zpět #20074 od Frutti30
DR 600 - teplá nejde do otáček vytvořil uživatel Frutti30
Ahoj,
stále se trápím se svým DRkem - DR600 r.v.1986, karb MIkuni VM38SS. Moto krásně chytá - ve všěch režimech (studená, polo-teplá, teplá). Studená jde krásně, ale při zahřátí začne cukat a nechce do otáček - nepřeleze určitou hranici otáček, jako omezovač.
Co bylo uděláno: sehnán jiný karb. - bez efektu, vyčištěn a nastaven dle manuálu. Sériový výfuk ve slušném stavu, sériový nový vzduch. filtr. Nová příruba na karbec, nové lanovody plynu, motor komplet přetěsněn a ventily nastaveny a zabroušeny. Svíčky několikáté (NGK), moto má již předělávku na Ignitech - jednotka poslána na přeměření do Ignitechu - prý OK, nová cívka + fajfky NGK. Nová baterie, konektory v el. všechny překontrolovány - nejsou uhnilé. Nový palivový kohout - bez benzinového filtru. Vyzkoušeno několik hlavních trysek + několik poloh jehly. Nový zavírací ventilek plovákovky.
A stále cuká a nechce jet - už nevím co dál :(
Děkuji za jakýkoliv nápad.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
9 roků 7 měsíců zpět #20075 od Heki
Odpověděl Heki pro téma DR 600 - teplá nejde do otáček
Tipuju to na elektriku.

A to, že je jednotka dle přeměření OK ještě neznamená, že je ok. Měl jsem problém s XT 600 a CDI o kterém mi Ignitech tvrdil, že je ok, bylo vadné.

Těsnění pod hlavou těsní?

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

• Frutti30
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
9 roků 7 měsíců zpět - 9 roků 7 měsíců zpět #20076 od Frutti30
Odpověděl Frutti30 pro téma DR 600 - teplá nejde do otáček
Těsnění pod hlavou je OK - vše jsem dával nové originální. Věřil jsem v tom, že když to Ignitech vyrábí, tak to taky dokážou přeměřit, ale stále si pohrávám s myšlenkou, že by to mohlo být to CDI - protože všechny změny na karburaci nikam nevedly. Dokonce jsem zkoušel i laděný výfuk, stále tentýž efekt.
Díky
Poslední změna: 9 roků 7 měsíců zpět uživatelem Frutti30.

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
9 roků 7 měsíců zpět #20077 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma DR 600 - teplá nejde do otáček
Zažil jsem něco podobného,ale na motorové pile.Za studena pohoda,ale jak se to po chvilce ohřálo,tak to začalo vynechávat,střílet a konec.Jak to vychladlo,tak znova.Bylo to zapalovaní.Po výměně jela jak drak :)

Více
9 roků 7 měsíců zpět #20078 od Heki
Podle mě to je něco z následujícícho: CDI, zapalovací cívka, stator nebo snímače. Pokud máš kde, zkus poměnit a vyzkoušet.

Více
9 roků 7 měsíců zpět #20080 od Drack
Odpověděl Drack pro téma DR 600 - teplá nejde do otáček
Já sem měl dráty na horním snímači vizuálně celkem v poho :blink: , nále reálně v kopru :S Jo a jak Ti těsní ta příruba,?!/ Falešné luft je sviňa :evil:

• Frutti30
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
9 roků 7 měsíců zpět #20082 od Frutti30
Díky všem za nápady. Příruba těsní krásně :) celý karb. je komplet přetěsněn. Nicméně problém je opravdu v řídící jednotce. O víkendu jsem zkoušel po zahřátí a dostání se do stavu cukání rychle řj. ochladit mrazícím sprejem a hle, jela opět jako drak :)
Holt, neměl jsem hned na začátku věřit informaci z Ignitechu, že řj. je přeměřená a OK. Nicméně budu muset od nich koupit novou.

Více
9 roků 7 měsíců zpět #20083 od Heki
To už je druhý stejný případ s tím Ignitechem. Neska ty jednotky dělaj trochu jinak než dřív a ty první asi nebyly ještě tak vychytané. Otázka je, jestli není lepší tam prásknout originál z vraku.

• Frutti30
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
9 roků 6 měsíců zpět #20109 od Frutti30
Ahoj, jenom abych zaktualizoval stav svého DR :) před 14 dny jsem tedy objednal novou řídící jednotku od ignitechu. Zapojení konektorů jsem nafotil a popsal. Kupodivu na objednávku zareagovali rychle a novou jsem měl již za 2 dny doma. Po zapojení bohužel DRko nehodilo ani jiskru :) Přepojil jsem na starou ř.j. a jiskřilo se jak na Silvestra.
Hned následující pracovní den jsem zabalil obě moje ř.j. a odeslal do Ignitechu na skouknutí. Poslední email je, že je to mrzí, že to nefunguje a že to dají dohromady. Již přes týden nereagují a neodpovídají :) Možná ji někdy pošlou.

To jen tak pro pobavení.

• Frutti30
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
9 roků 6 měsíců zpět #20121 od Frutti30
Poslední aktualizace stavu mého DRka. Nakonec z Ignitechu poslali fungující jednotku a DR letí jako vítr, bez jediného škytnutí.
Všem děkuji za příspěvky.
Poděkovali: Piwča, Drack

Více
9 roků 6 měsíců zpět #20123 od Martin
Odpověděl Martin pro téma DR 600 - teplá nejde do otáček
Tak to ti přeju,že to dopadlo ke spokojenosti. :)
Po dlouhé době někdo napsal po otázkách a žádostech o pomoc,rozuzlení a jak to dopadli. :) B)
Poděkovali: Drack

Více
9 roků 6 měsíců zpět #20129 od Drack
Odpověděl Drack pro téma DR 600 - teplá nejde do otáček
Tak tak, heppyend nakonec ;) to vždy potěší a taky info, jakpak se ignitech zachoval, recenze firem a služeb tady dlouho nebyla ( možná archiv :huh: ) Tož ať to lítá... :evil:

Více
9 roků 6 měsíců zpět #20132 od marek2.4
Odpověděl marek2.4 pro téma DR 600 - teplá nejde do otáček
Jsem rad že konečně zase někdo napsal výsledek svého bádání Mě taky začíná zlobit zapalování a přemýšlím o tom předělat to komplet na VAPE.Šel někdo timto směrem nebo to mám zavrhnout?Mě hlavně přitahuje ta možnost že bych nemusel řešit baterku.

Vygenerováno za 0.339 sekund