Download menu
Otevření motoru DR 650 RU
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
Přílohy:
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
www.pegasoclub.cz/sklad/Karburator_MIKUNI_BST40.pdf
Jinak k tomu otevření, je tu někdo kdo to dělal? Kdo ví, co vše je potřeba udělat pro jistý chod motoru? Nedrží mi volnoběh.
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
Nastavil jsem správně karbec a lehce zvýšil volnoběžný otáčky, neb na křižovatkách se mi stává, že jakoby jednou za čas nehodí jiskru nebo co. Prostě nedojde k výbuchu a motor chcípne, neb se nepřevalí přes další HÚ. Setkal se s tím někdo z vás? Musím mít volnoběh 1700+ aby to převalilo. Stane se to tak jednou za 20 - 30sec. Může být vadná svíčka? Tu jsem neměnil ještě.
Přílohy:
- pigi
- Velmi dobrý diskutér
- Obdržená poděkování 24
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
- Dušan
- Diskutér
- Obdržená poděkování 7
Tím neříkam že to je řešení tvýho problému, jen nápad že to nemusí bejt elektroproblém.
- Martin
- Diskutér spamista :-)
- Obdržená poděkování 92
Nemá někde sání netěsnost?
Já mám SE a v gumovém sání mám strčené sítko-vypadlo mně a motor šel nahouby-zasunul jsem ho zpátky a OK.
Nezkoušel jsem laborovat s tryskama ani jinak.
Zkusil jsi jet nebo když to začne vynechávat na sytič? Samo,že na sytič nemůžeš jet 50 km,ale pouze to oprubnout?
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
Dál co jsem vypozoroval je, že když pustim plyn se zařazenou rychlostí, aby motor brzdil a znovu přidám, tak místo aby vyrazila tak se přidusí a pak teprve vyrazí, jako díra v plynu... Něco je tam hodně špatně a začíná mě to trápit. K tomu to zatracený chcípání, nastavil jsem šroub bohatosti směsi na 1.75 otáček (byl na 2.25) a žádnou změnu jsem nezpozoroval, chová se to furt stejně... Někdy běží uplně krásně 1800ot a nechcípne ani za 5 minut a někdy se stane, že po 10 vteřinách jakoby "zapomene" hodit jiskru a suverénně zdechne.
Snad jediný kdy nezlobí je když jí vezmu pod krkem a peru jí raz, dva, tři, čtyři k červenýmu, to jede jak šlak
Na sytič jsem jet nezkoušel, točí pak 2500ot., to by mi furt táhla někam. Jo a když zkusim zvýšit točky šroubem na volnoběh tak jak se dostanu přes 1800ot tak zas když vezmu za plyn tak nechtěj padat otáčky dolu. Taky s tim šroubem musim neustále laborovat, neb se ten motor chová jinak teplej a jinak studenej... No je to věc, napadl mě ten Dynojet Kit, ale aby to nebylo z bláta do louže...
Jinak na netěsnosti u příruby a kolem sání jsem několikrát koukal a zdá se to být ok, ještě bych mohl zkusit rozprašovačem.
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
- Cuky01
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
- pazhaut
- Výborný diskutér
- Obdržená poděkování 43
jinak studeny start ve studenem prostředí po delší době,
nahřeji motor horkovzduškou (myslím tím válec+karbec), a pak DRáček chytá bez problému
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
Kohout je ovládaný podtlakem? Já měl za to, že je to jen otevřeno/zavřeno a pak samospád? Kohouty u nádrže jsem oba dotahoval, i ten té kus co je u karburátoru i hadičku přímo o karboše. Nikde nic neteče ani nerosí, tak právě netušim kam by se měl benzín ztrácet (padat). Ale ty příznaky (ne)startování tomu celkem odpovídej.
- Piwča
- Obdržená poděkování 21
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
Přílohy:
- Piwča
- Obdržená poděkování 21
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
- lukaj
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
mám model RSEU v TP má 25 kW... ale předchozí majitel tvrdil, že je otevněná na plnej výkon. Je nějakej způsob jak se to dá poznat? Na jinym DRku sem nikdy nejel, takže pocitově srovnat nemůžu..
- Tendr
- Autor tématu
- Uživatel
- Obdržená poděkování 0
- Piwča
- Obdržená poděkování 21
Tendr napsal: Je tam ještě jedna, ale uzounká, vede ze spodu plovákový komory. Vyzkouším jak říkáš.
To je přepad na benzin, to tam nech, jak to je, ale můžeš mrknout, jestli to není ucpaný.
Ten podtlak pro otevření kohoutu vychází z toho horního černého víčka nad membránou, na tom obrázku je vidět ten náustek na připojení hadičky napravo nahoře. Pokud to na karbecu nemáš, tak to dál neřeš, páč moje úvaha je mylná. Já ty starší moc neznám, i na setkáních majitelé koukaj, že má každej něco jinak :-D
- pazhaut
- Výborný diskutér
- Obdržená poděkování 43
zitra kuknu na svoji DRahou a příp. nafotím kdemá ten podtlak napojeny