Download menu

Puzdro voľnobežky

Více
10 roků 6 měsíců zpět #19463 od kuks2
Puzdro voľnobežky vytvořil uživatel kuks2
Zdravím,
chcel by som sa spýtať, pretože mám svoju Dr 650 RS druhý rok a už som v nej raz menil voľnobežku, nechala ma vysieť asi 20 km od domova tak som ju horko ťažko naštartoval na rozbeh. V poslednej dobe začala motorka vydávať zase veľmi podobné zvuky preto som sa rozhodol pozrieť sa to. Predtým to robil jeden mechanik, ktorý to očividne odflákol zobral prachy ale neurobil to poriadne. Po rozobratí som si všimol že voľnobežka nevyzerá až tak zle a ani pastorok štartéra avšak puzdro voľnobežky v hliníkovom bloku je asi rozbité pridávam fotky voľnobežky, štartra aj video. Prosím poraďte kde by som pozháňal také puzdro, alebo nejako to dopasovať ja som sa zisťoval že je to nejako kalené a že výroba by bola veľmi drahá že jednoduchšie by to bolo pozháňať.

Příloha IMAG0937.jpg nebyla nalezena.

Příloha IMAG0939.jpg nebyla nalezena.

Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
10 roků 6 měsíců zpět #19464 od kuks2
Odpověděl kuks2 pro téma Puzdro voľnobežky
pridávam link na video

Více
10 roků 6 měsíců zpět #19465 od norv
Odpověděl norv pro téma Puzdro voľnobežky
Čau tebe trápí, že ti to tam tak lítá ta osička ? a máš tam toto ? je to číslo 4
partsdepot.cz/originalni-dily/motorky/Su...0SE+1992-1995/29743/

Více
10 roků 6 měsíců zpět #19467 od kuks2
Čauko,
presne toto, najskôr bude už vybité to puzdierko(číslo 4) a asi aj ten hliník v ktorom je to uložené, ja som našiel na jednej poľskej stránke čisto nový carter za dobrú cenu ale to puzdro tam nieje a moje je zničené, tak preto sa pýtam kde by som to pozháňal alebo či náhodou nemá niekto náhradné

Více
10 roků 6 měsíců zpět #19469 od norv
Nevím jak kluci třeba znají, obchod kde to maji, ale já si myslím, že nové by se težko schanělo už na tom parts depot je to dost za takový nic. Být tebou zkusim někomu napsat, kdo prodává kartery jestli ti to vyndá, to ale pochybuji. Zkusit to, ale můžeš. Nějaké kartery jsem viděl na motorkari.cz v bazaru, tak třeba povolí :D

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
10 roků 6 měsíců zpět #19470 od street-dog
Odpověděl street-dog pro téma Puzdro voľnobežky
Moment, to co máš na foto není volnoběžka. Volnoběžka vypadá takto (foto jsem si půjčil tady z galerie)

Příloha phoca_thumb_l_volnobkastartru005.jpg nebyla nalezena.

Suzuki DR 650 RSE (1993)
Přílohy:

Více
10 roků 6 měsíců zpět #19472 od kuks2
No našiel som niečo na tej stránke motorkari.cz takže napíšem jednému chalanovi či to náhodou nemá, ale chcel by som sa rovno spýtať ak to nieje voľnobežka čo to je ? je to nejaký ozubený prevod od štartra? a je potrebné to meniť? alebo je to celkom v dobrom stave? alebo je poteba vymeniť aj pastorok štartra?
Vďaka za odpovede

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
10 roků 6 měsíců zpět - 10 roků 6 měsíců zpět #19474 od street-dog
No jak se to jmenuje oficiálně to nevím, ale je to něco jako spojka, řekl bych, že to má tlumit rázy do startéru nebo tak něco, mě se rozkočila když jsem měnil volnoběžku, ale dal jsem tam jen novou ségrovku a funguje dál takže jsem to neřešil :)

PS: tak oficiálně je to: starter torque limiter

Příloha 11_16.jpg nebyla nalezena.

Příloha 11_17.jpg nebyla nalezena.

Suzuki DR 650 RSE (1993)
Přílohy:
Poslední změna: 10 roků 6 měsíců zpět uživatelem street-dog. Důvod: Doplnění

Více
10 roků 6 měsíců zpět - 10 roků 6 měsíců zpět #19475 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Puzdro voľnobežky
to co ukazujes neni volnobezka.
dle meho tam nemas polozku c.4 viz obrazek. proto se ti to tam kvrdla jak nudle v bande. podle toho obrazku se podivej jestli tam mas vsechno.

Edit: jsem to neprocital vsechno koukam ze uz ti nekdo odpovidal. zkus se podivat na stranky tipmoto na nahradni dily.
tu ;)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Poslední změna: 10 roků 6 měsíců zpět uživatelem Sniper.

Více
10 roků 6 měsíců zpět - 10 roků 6 měsíců zpět #19477 od D.U.R.O.
Odpověděl D.U.R.O. pro téma Puzdro voľnobežky
Cau, podobny problem som riešil aj ja, tu spojku startera (starter torque limiter) som mal v takom stave, ze zuby som mal ohnute az za roh a myslel som si, ze divne zvuky vychadzaju odtial. Kupil som novu v Suzuki TT, nebolo to nejako extra drahe, cenu si uz nepamatam. Ako je na tvoje fotografii vidno, oska je ulozena v bronzovom puzdra, ak je prilis volne, radsej by som si na tvojom mieste nechal vytocit u sikovneho sustruznika take puzdro, ako menil cast motora. Co je podla mna ozajstny problem, preco ti to nejde nastartovat, je poskodena volnobezka. Neviem, ci si ju mal dole zmontovanu. Pohladom a potocenim rukou nic nezistis. Jedna sa o diely c. 10 a 11 z obrazkov od Snipera. Az po demontazi mozno uvidis, ze klietka, co drzi vnutri kamene je popraskana, kamenene maju otupene a vypadane hrany a vnutorna cast volnobezky je vykusana,kamene sa po nej len smykaju. Vtedy motorka sice pri startovani "toci", ale nevie pretocit motorom a vydava neuveritelne zvuky. Menil som to pred mesiacom, skoda, ze som si to nenafotil.
Poslední změna: 10 roků 6 měsíců zpět uživatelem D.U.R.O..

Více
10 roků 6 měsíců zpět #19478 od kuks2
Zdravím,
tak dnes som bol u jedného sústružníka s carterom, a vytiahli sme to pudzro (číslo 4 na obr.) zmeral vnútorný priemer aj vonkajší priemer toho puzdra a povedal že je trochu elipsovitého tvaru že je tam vôľa, takisto zmeral rozmery v kartry a tiež je to trochu vybité a pýtal som sa ho či je nutné kúpiť nový karter aj puzdro a on nato že vraj puzdro jednoznačne ale že karter netreba, že to zalepíme nejakým dvojzložkovým tekutým kovom, že vraj to schne veľmi dlho ale že drží jak sviňa tak už len toto chalani som sa chcel spýtať že či si myslíte či musím vymeniť aj ten "starter torque limiter" alebo ešte pochodí aj toto,
ale veľká vďaka za odpovede :)

Více
10 roků 6 měsíců zpět #19479 od D.U.R.O.
Odpověděl D.U.R.O. pro téma Puzdro voľnobežky
Ak je ten "starter torque limiter" v poriadku, t.j. nema opotrebovane zuby, tak nie je dovod. V ziadnom pripade na nom nepovoluj segerku, lebo to uz nedas dokopy. Hlavne nezabudni na podlozky, co tam maju byt a tiez, aby ti pri skladani nespadli do motora. Ak uz to mas takto rozobrate, pri tejto prilezitosti si prekontroluj aj starter, ci sa volne toci a hriadel nema volu.

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
10 roků 6 měsíců zpět #19480 od street-dog
Jak píše D.U.R.O pokud není viditelně opotřebovanej nebo prasklej nebo tak, tak není důvod ho měnit :) Jinak tu segrovku, nesundávat já ji sundal a byla to potom sranda vrátit zpátky, nehledně na to, že ta stará už tam pořádně nedržela, tak jsem ještě musel shánět novou segrovkou :)

Ještě k volnoběžce: rukou poznáš :) na jednu stranu musí jít otáčet tou volnoběžkou lehce a na druhou stranu by neměla jít otáčet ( ale na kterou přesně to už si nepamatuju :-) )

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
10 roků 6 měsíců zpět #19483 od kuks2
No tak zdravím, napísal som tomu človekovi čo to predáva a povedal mi že mi to predá iba ako komplet puzdrá a ten spomínaný Starter Torque Limiter, ale napísal mi že cenu mám navrhnúť ja, tak preto sa pýtam koľko by som asi mal zadať? čo mylsíte? asi určite sa to bude odvíjať od kvality jednotlivých častí ale aspoň približne v akej cenovej kategórií sa pohybujeme,
Vďaka za odpovede.

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
10 roků 6 měsíců zpět - 10 roků 6 měsíců zpět #19484 od street-dog
Tak ten Starter Torque Limiter stojí novej origo Suzuki necelých 5000 Kč a originál volnoběžka stojí zhruba 6200 Kč.
partsdepot.cz/originalni-dily/motorky/Su...0SE+1992-1995/29743/

PS: já tenkrát sehnal "prý mírně jetou" volnoběžku i s poštovným za 2000 Kč a volnoběžka zatím funguje :)

Ale na začátku jsi psal, že už jsi volnoběžku jednou měnil, co jsi teda už měnil ? A to bylo fungl nový ?

Suzuki DR 650 RSE (1993)
Poslední změna: 10 roků 6 měsíců zpět uživatelem street-dog.

Více
10 roků 5 měsíců zpět #19485 od norv
ZDAR hele, jestli volnoběžku tak jsem našel podobný ze startéru za 1400,- ale nic k ní nepíšou tak leda jim napsat a optat se na rozměry třeba to bude stejná, a nova za 1400 by šla podle mě www.motocentrum-nahradnidily.cz/nahradni...y-starteru-rms/#none ta 8 v pořadí mi přijde stejná, ale jde o ty rozměry a rozteč šroubku musel by ses poptat i když nejlíp by bylo to asi vidět na živo a porovnat.

Více
10 roků 5 měsíců zpět #19486 od kuks2
No oto práve ide, že ten "mechanik" mi povedal že je to voľnobežka a že je dodrbaná on mi ju ukázal a boli tam omleté zuby, ale to nebola voľnobežka ale ten Starter Torque Limiter(STL) a on to vraj pozháňal z nejakej inej motorky takže to nebolo nové, ale podľa mňa on si ani nevšimol že to puzdro je zlé tak preto sa to začalo diať znova a čo sa týka toho zvuku, určite je navine ten Starter Torque Limiter pretože ak som vytiahol všetky ostatné ozubené kolesá z toho Kartra, čiže ostal tam iba STL tak to vydavalo taký istý zvuk, takže to bude asi najskôr v tom STL. A t voľnobežka vyzerá zaujímavo skúsim tam napísať aké sú tam rozmery a či by sa to dalo nejako dopasovať.

Více
10 roků 5 měsíců zpět #19498 od kuks2
Zdravím chalani tak podarilo sa mi všetko pozháňať a dať dokopy avšak teraz som sa rozprával s kamošom a povedal mi že ten rotor nemôžem priskrutkovať len tak, že vraj by bolo najlepšie to prikrútiť Momentovým kľúčom na určitý krútiaci moment, spomínal číslo okolo 180, ale ja taký kľúč neviem kde pozháňam tak by som sa chcel opýtať ako ste to riešili vy, či ste na to použili ten momentový kľúč alebo len tak ?

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
10 roků 5 měsíců zpět #19499 od street-dog

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
10 roků 5 měsíců zpět #19501 od kuks2
ok takže 150-170 Nm, takže budem musieť pozháňať Momentový kľúč hej, a nedalo by sa to len tak od oka ? :D

Vygenerováno za 0.616 sekund