Download menu

Rány z motoru -> Zdenyho prokleté DR

Více
11 roků 1 měsíc zpět #18816 od Dušan
Odpověděl Dušan pro téma Rány z motoru -> Zdenyho prokleté DR
ten chlapík mu to tam píše dobře..chtelo by to víc info...já furt váhám s tou repasí u firmy na doklad, natoz to koupit jen tak nekde z bazaru...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
11 roků 1 měsíc zpět - 11 roků 1 měsíc zpět #18818 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Rány z motoru -> Zdenyho prokleté DR

Martin napsal: Tak jak to tady čtu,tak je mi mdlo.
Teď jsem zahlédl nabídku na-repasované vačky. Nic o tom nevím,nedělám reklamu. Jen kopíruji.
www.offmoto.com/viewtopic.php?id=9546

Ahoj dědo, hele moc nekecej, určitě máš těch vaček doma plnej kýbl, né-li dva, když sis kvůli tomu koupil chrom ve spreji,novou simkartu a odstěhoval se do český skalice :lol:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 11 roků 1 měsíc zpět uživatelem Piwča.

Více
11 roků 1 měsíc zpět #18819 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Rány z motoru -> Zdenyho prokleté DR
Ty taky hned všechno provalíš. :evil:

• Zdeněk Šnajdr
  • Avatar uživatele Zdeněk Šnajdr Autor tématu
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
11 roků 1 měsíc zpět #18820 od Zdeněk Šnajdr
Odpověděl Zdeněk Šnajdr pro téma Rány z motoru -> Zdenyho prokleté DR
Po týdnu bádání a měření je "záhada" nejspíš odhalena.

Ve zkratce.

Všechno začalo nejspíš tím, že se zapekl první pístní kroužek, kolem kterého začal prolínat olej. Olej se začal usazovat na dně pístu a na boku mezi vložkou a pístem, nad místem, kde olej prolínal. Díky tomu začal mít méně prostoru na jedné straně a začal se víc tlačit na stěnu vložky.

Dále se přidřel pístní čep v pístu. Sice jen malinko, ale to nejspíš dělalo onen zvuk. Píst se v horní a dolní úvrati špatně naklápěl, protože měl odpor a stěny pístu bouchaly o vložku.

Po srovnání naměřených rozměrů s manuále, jsem stejně dospěl k tomu, že motor je na vyběhaný.

Vložka má výběh 0,06mm, service limit je 0,05.
Píst má to nejlepší také za sebou 94,980 mm, service limit je 94,880 mm.

Letos už to nejspíš kašlu, ale na jaro čeká motor asi to nejlepší co mohl.

Dostane
Fungl novou vačku
Vyhonovaný válec
Vysokokompresní píst WISECO
a hlavně olej od jiného výrobce ;-)

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
10 roků 8 měsíců zpět #19131 od Zdeněk Šnajdr
Tak, mám nové informace...

Dnes jsem s kolegou skládal motor. Použil jsem jinou, krásnou hlavu i s vačkou. Všechno šlo složit dobře, píst sednul, hlava taky....

Na první problém jsme narazili, když jsme položili válec a chtěli dávat hlavu. Kolega si všiml, že tryska, co zespoda stříká na píst olej a je provlečená mezi rozvoďákem, je do půlky obroušená. To mě poprvé napadlo, proč se ten motor tak rychle vyběhal. Skočil jsem do sklepa a trysku jsme vyměnili. Skládali jsme motor dále. Motor jsme komplet složili, naposledy jsem dával napínak rozvoďáku. A tam jsem narazil. Byl na nejzazší poloze...Rozvoďák v hajzlu. Mělo mě to napadnout už když jsem viděl tu trysku. Záhada je v tom, že když jsme minulé jaro bral motor z opravy od Pana Skuliny, říkal že rozvoďák je ok. Takže buď kecal, nebo se tak rychle vytahal....a nyní!!

1. Kde koupit rozvoďák a jaký, máte zkušenosti?
2. Jak ho měnit, musím ho rozbrušovat, nebo jde vyměnit přes spodní víko?

Děkuju každému, kdo mě rychle odpoví, už je venku pěkně a mě to láká jezdit ;-)

Zdenda

Více
10 roků 8 měsíců zpět #19132 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Rány z motoru -> Zdenyho prokleté DR
Starý klidně rozbrus. Nový jsem kupoval nekonečný vcelku a dával jsem ho taky jak jsem skládal motor. Mělo by to jít přes spodní víko, ale už si to nepamatuju. Každopádně to půjde buď spodem nebo horem.

Jinak já kupoval řetěz Morse (dodává ho Elit, kde má známý slevu 35%, takže řětízek mě vyšel na cca osm stovek). S řětězem tédle značky mám dobré zkušenosti. Měnil jsem ho v 35 000 km a byl tak v půlce toho napínáku, tak si myslím, že by ještě delší dobu běhal.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
10 roků 8 měsíců zpět #19133 od Zdeněk Šnajdr

Heki napsal: Starý klidně rozbrus. Nový jsem kupoval nekonečný vcelku a dával jsem ho taky jak jsem skládal motor. Mělo by to jít přes spodní víko, ale už si to nepamatuju. Každopádně to půjde buď spodem nebo horem.

Jinak já kupoval řetěz Morse (dodává ho Elit, kde má známý slevu 35%, takže řětízek mě vyšel na cca osm stovek). S řětězem tédle značky mám dobré zkušenosti. Měnil jsem ho v 35 000 km a byl tak v půlce toho napínáku, tak si myslím, že by ještě delší dobu běhal.

Takže když koupím vcelku řetěz, půjde to navléct spodem, když oddělám pravé víko? Mě se to nýtovat fakt nechce....

Více
10 roků 8 měsíců zpět #19134 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Rány z motoru -> Zdenyho prokleté DR
Buď spodem nebo vrchem, už nevím - ale každopádně pokud budeš mít řetěz vcelku, musíš oddeklovat spodek i vrch, takže to tam tak jako tak nějak dostaneš. Já to tam dostal, ale abych řekl pravdu, už nevím jak.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
10 roků 7 měsíců zpět #19332 od Zdeněk Šnajdr
A mám další problém.....Na jednu nádrž mi ten motor sežral půl litru oleje....už to seru!!!!

Vygenerováno za 0.378 sekund