Download menu

Spotřeba oleje

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18499 od Standa
Spotřeba oleje vytvořil uživatel Standa
Ahoj všem, mám dr 650 RSE 1991,najeto 54000km a už si veme i trošku oleje. Chci se tu zeptat když dám olej 15W-50 jestli se to zlepší a jestli tím 15w-50 něčemu neublížím . Teď používám předepsaný 10W-40 Motul. Díky za všechny odpovědi. :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
11 roků 4 měsíců zpět #18508 od Zdeněk Šnajdr
Odpověděl Zdeněk Šnajdr pro téma Spotřeba oleje
Má tam být 10W40, tak tam dávej, to co tam má být. Znám plno lidí co experimentovali s oleji a pak honili vačku po lese.....Jestli Ti to žere olej, je třeba motor nejspíš spravit. Já o tom vím svoje :P Takže s olejem nic nevymýšlej, spíš měř spotřebu oleje a už šetři na motor ;-)

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18509 od Dušan
Odpověděl Dušan pro téma Spotřeba oleje
Zdar, mě to taky trochu bere olej,tak jsem objednal novy těsnění k ventilum...teed to mam rozdelany a az to dodelam a pojezdim tak napisu.treba by ti to taky stacilo udelat a nebylo by to vubec drahy oproti pistnim krouzkum nebo zdlouhavym experimetnovanim s olejem....

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18511 od Standa
Odpověděl Standa pro téma Spotřeba oleje
jasne .... dík moc jak to zjistíš určitě napiš :-)

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18512 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Spotřeba oleje
Trošku žere? A kolik je trošku?

Jinak 15W-50 nic nezkazíš. Spotřeba oleje trochu klesne. Do těchdle velkých vzducháčů se to podle mě hodí víc než 10W-40. Jsou tam velké vůle a v těch vedrech kor ještě v terénu se to hodně namáhá.

Osobně jezdím na 15W-50 Motul 5100.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18513 od Sir_Up
Odpověděl Sir_Up pro téma Spotřeba oleje
Když jsem Dr přivezl a dělal 1. servis, dostal jsem dobrou radu - 15w50 že prej starší motor.. hustší olej mu udělá líp, tak se tam nalil a začla mi, ale klouzat spojka. Po výměmě spojky už se nalil 10w40 podle návodu.

-Ale mám taky dotaz ohledně spotřeby oleje : Od poslední opravy - výměna ventilových sedel, nový gufera, 1 novej ventil a půlměsíčky, pod všechny ventily. Dali se nový těsnění a novej olej 10w40 ten starej smrděl jak spálenej gril a udírna v jednom ... Najel jsem asi 750 km a překontrolovali se a znovu nastavily ventilový vůle. Taky jsem yndal tlumící koncovku z vejfuku, je tam laďák Arrow a je z něj totálně vylítaná vata.(tenhle tejden mám v plánu tam nacpat novou vatu)
A můj dotaz tedy je, jestli může začít žrát olej tim, že jsem vydal ten DB killer a současný stav výfuku je tákový jaký je?

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18514 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Spotřeba oleje

Sir_Up napsal: A můj dotaz tedy je, jestli může začít žrát olej tim, že jsem vydal ten DB killer a současný stav výfuku je tákový jaký je?

Tím to olej žrát nezačne, akorát to začne řvát jako gott na rock for people.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poděkovali: Sir_Up

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18515 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Spotřeba oleje
už jsem to tady někde psal
mam kontrolku mazání ,dodělanou,
nalil jsem oil 15W50 a při studeném startu (samo že záleží na okolní teplotě) po zvednutí otáček motoru, mi vždycky problikla kontolka mazání (přišel jsem na to náhodou)
dal jsem o5 10W40 a neproblikne

dělej jak myslíš

Více
11 roků 4 měsíců zpět - 11 roků 4 měsíců zpět #18516 od Sir_Up
Lidi s kterými jsem byl na vyjížďce tenhle výkend mi říkali, že ať tam vrátim ten DB killer a nebude to žrát olej ... ale asi jsem je částečně tim vejfukem i sral, tak nevim jestli to částečně neřekli jen kvůli tomu ..
V Pátek jsme dojeli kamsi k Plzni a v sobotu vyrazili na vyjížďku .Jen pro jistotu jsem kouknul do okýnka na olej a viděl jsem zhruba polovinu mezi L a F tak jsem odjel z pumpy Agip, kde měli olej 10w40 jen za 360,- litrovku, tak jsem na Benzině koupil 10w40 polosyntetiku a dolil asi třetinu z tý litrovky. Dnes sme jeli na Mělník a v Krušovicích jsem zase dolil. Už jsem tam nalil celkem asi půl litru a to jsem za výkend najel asi 550km. No jsem z toho špatnej .. zejtra to pořádně změřim v garáži a taky musim sundat ten vejfuk.
PS : taky máte na starejch Drkách tak hlučnej motor ?? :( :( jakoby taková šelest nebo kovový šustění a přijde mi to za jízdy víc z levý strany motoru ..jako tenhle zvuk je na motoru od začátku stejnej ale přišlo mi že to je při dlouhý cestě ještě hlasitější. V motoru jsou nové díly : spojka vč. plechů a pružin, vačka, vahadla, jeden ventil, všechny vent. gufera pak ta repase sedel, taky řetízky rozvodovej i vyvažovací, to jsou asi ty nejzásadnější věci.
Poslední změna: 11 roků 4 měsíců zpět uživatelem Sir_Up.

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
11 roků 4 měsíců zpět #18517 od Zdeněk Šnajdr
Já si myslím že DRka prostě žerou a žrát budou, protože taková je prostě konstrukce. Jak jsem jezdil ve venkovních teplotách 12-20°C, nežralo mě to olej prakticky vůbec, teď mi přijde že to žere olej zase šíleně. Přitom tento motor jsem měl v zimě komplet rozdělaný a přetěsněný. Válec a píst jsou v pořádku, gufera jsou vyměněné (Jediné dvě věci, kudy to může olej žrát). Takže spotřeba oleje je řekl bych normální.

S tím výfukem máš nejspíš ale pravdu. S laďákem si to bere oleje víc. Nemám s tím osobní zkušenost, ale slyšel jsem to ze tří stran nezávisle. Já si do svého vykuchaného sériového taky narval vatu protože tam nebyla, a od té doby to prdí ještě víc.

K tomu tvému P.S. S tou hlučností. Taky jsem si myslel jak není moje DR hlučné dokud jsem nedojel na DR sraz. Všemožné švitoření, cvakání, šustění je naprosto normální :-D Já si jdu vyvažovací řetěz měnit ve středu i s ložiskem na napínáku, protože mě řetaz přeskočil. Z levého deklu moje DR drnčelo víc než normálně, tak jsem zvědavý, jestli se to po opravě spraví...

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18518 od Sir_Up
Zdeňku, díky za odp., dneska jsem dolil olej přesně po F rysku a nasadil seriovej vejfuk, ale dostal jsem k motorce vejfuk z DR650R tý prostřední generace .. což je asi to samě jen v jiném kabátě. Najedu 500 km a uvidim jestli to přestane brát olej.
Lidi z motoservisu kam jezdím mi taky zastávají názor, že ten prázdnej laďák spotřebu oleje podpoří a s těmi zvuky .. asi to tak opravdu je..

K těm zvukům,
asi bych potřeboval slyšet víc starejch DR abych se uklidnil .. škoda, že jsem sraz prošvihl.
Ve videu je slyšet ta moje, je to natočený v euforii po dovozu, tak se mi nesmějte .. zvuk motoru je dobře slyšet od druhý minuty, ve videu je nasazen Arrow s DB killerem.
-

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
11 roků 4 měsíců zpět #18519 od Zdeněk Šnajdr
No, ono z toho PC ten zvuk bude zkreslený, ale neslyším tam nic závadného...

Já myslím že to máš v pohodě. Mě třeba oproti starému motoru "pokvikává" převodovka a ten zvuk jsem u jiného DR neslyšel. Ale spím klidně :-D Až se něco rozsype tak klidně i bez zvukového projevu :-D

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18522 od Sir_Up
tak částečně jsi mne uklidnil .. ;) ;)
Dnes jsem odvrtal šrouby na laďáku a rozebral ho. unitř je jen děrovaná roura jinak žádná přepážka ..tu rouru jsem omotal podobnou "skelnou páskou" jako na omotání svodů, zejtra ho snad dorazim. Pak začnu najíždět kiláky se sériovým výfukem min těch 500km abych viděl kolik oleje to bere. pak si teprv poslechnu jestli bude ten arrow použitelný, doufám, že tou omotávkou a vatou ztichne a bude hlubší.

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
11 roků 4 měsíců zpět #18526 od Zdeněk Šnajdr
No, tak samý výfuk mám já, jen vykuchlý sériový a vatou se to jen zhoršilo. Dělá to daleko větší randál...:-)

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18528 od Standa
Odpověděl Standa pro téma Spotřeba oleje
myslim ,že olej začala žrát víc proto ,že má bohatší směs a smívá se olejový film ze stěn valce... ( moje zkušenost) :-)

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18533 od Heki
Laďák směs spíš ochudí. A chudá směs zas způsobuje nadměrné zahřívaní motoru, což vede taky k vyšší spotřebě oleje. B)

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18536 od Sir_Up
krivaneks i Heki, díky za reakce, obě jsou to nepopíratelné teorie jak jsem četl ozkoušené i v praxi, mě ale nezbyde nic než najet 1000km na seriovym vejfuku a pak se uvidí co dál.. moje vize je taková, že by to mohlo přestat brát olej nebo aspoň o hodně míň než s tim laďákem bez vaty, pokud se to stane, nasadim laďák po repasi a zase začnu najíždět km a měřit ..

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18537 od Heki
Však jasně, všechno je to o neustálém zkoušení. A abys nebyl smutný, ještě jsem neviděl DR, které nebere žádný olej.

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18545 od zenyt
Odpověděl zenyt pro téma Spotřeba oleje
No nerad dělám hrdinu,nicméně 3000 km po výměně oleje a žádné dolití :-)))

Více
11 roků 4 měsíců zpět #18546 od Sir_Up
Tak mám najeto 250 km po dolití a nasazení seriovýho vyfuku, a zatim hladinka stejná, ale je fakt, že jsem ještě nejel v takovym vedru jako posledně a taky ne 150 km v kuse, a taky ted jezdim uplně jinak, co se týče tahání za plyn a řazení, s tim laďákem jak jsem vyndal tu záslepku jsem jezdil plnej, zařadit, plnej, zařadit, plnej .. a hezky si to práskalo vod spoda :P :P :P
Teď jak slyšim ten motor šustit .. :silly: :silly: ..za to netaham tolik a čekam až se to vytočí, řadim a v klidu přidávám plyn ..
Ten seriák tam necham na 1000km a mam už zrepasovanej ten arrow, tak ho pak nasadim a budu měřit s nim.

Vygenerováno za 0.534 sekund