Download menu
Spotřeba oleje
- Standa
- Autor tématu
- Novota
- Obdržená poděkování 1
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Zdeněk Šnajdr
- Dobrý diskutér
- Obdržená poděkování 5
- Dušan
- Diskutér
- Obdržená poděkování 7
- Standa
- Autor tématu
- Novota
- Obdržená poděkování 1
- Heki
- Výborný diskutér
Jinak 15W-50 nic nezkazíš. Spotřeba oleje trochu klesne. Do těchdle velkých vzducháčů se to podle mě hodí víc než 10W-40. Jsou tam velké vůle a v těch vedrech kor ještě v terénu se to hodně namáhá.
Osobně jezdím na 15W-50 Motul 5100.
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
- Sir_Up
- Novota
- Obdržená poděkování 1
-Ale mám taky dotaz ohledně spotřeby oleje : Od poslední opravy - výměna ventilových sedel, nový gufera, 1 novej ventil a půlměsíčky, pod všechny ventily. Dali se nový těsnění a novej olej 10w40 ten starej smrděl jak spálenej gril a udírna v jednom ... Najel jsem asi 750 km a překontrolovali se a znovu nastavily ventilový vůle. Taky jsem yndal tlumící koncovku z vejfuku, je tam laďák Arrow a je z něj totálně vylítaná vata.(tenhle tejden mám v plánu tam nacpat novou vatu)
A můj dotaz tedy je, jestli může začít žrát olej tim, že jsem vydal ten DB killer a současný stav výfuku je tákový jaký je?
- Piwča
- Diskutér spamista :-)
- Obdržená poděkování 21
Sir_Up napsal: A můj dotaz tedy je, jestli může začít žrát olej tim, že jsem vydal ten DB killer a současný stav výfuku je tákový jaký je?
Tím to olej žrát nezačne, akorát to začne řvát jako gott na rock for people.
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- pazhaut
- Výborný diskutér
- Obdržená poděkování 43
mam kontrolku mazání ,dodělanou,
nalil jsem oil 15W50 a při studeném startu (samo že záleží na okolní teplotě) po zvednutí otáček motoru, mi vždycky problikla kontolka mazání (přišel jsem na to náhodou)
dal jsem o5 10W40 a neproblikne
dělej jak myslíš
- Sir_Up
- Novota
- Obdržená poděkování 1
V Pátek jsme dojeli kamsi k Plzni a v sobotu vyrazili na vyjížďku .Jen pro jistotu jsem kouknul do okýnka na olej a viděl jsem zhruba polovinu mezi L a F tak jsem odjel z pumpy Agip, kde měli olej 10w40 jen za 360,- litrovku, tak jsem na Benzině koupil 10w40 polosyntetiku a dolil asi třetinu z tý litrovky. Dnes sme jeli na Mělník a v Krušovicích jsem zase dolil. Už jsem tam nalil celkem asi půl litru a to jsem za výkend najel asi 550km. No jsem z toho špatnej .. zejtra to pořádně změřim v garáži a taky musim sundat ten vejfuk.
PS : taky máte na starejch Drkách tak hlučnej motor ?? jakoby taková šelest nebo kovový šustění a přijde mi to za jízdy víc z levý strany motoru ..jako tenhle zvuk je na motoru od začátku stejnej ale přišlo mi že to je při dlouhý cestě ještě hlasitější. V motoru jsou nové díly : spojka vč. plechů a pružin, vačka, vahadla, jeden ventil, všechny vent. gufera pak ta repase sedel, taky řetízky rozvodovej i vyvažovací, to jsou asi ty nejzásadnější věci.
- Zdeněk Šnajdr
- Dobrý diskutér
- Obdržená poděkování 5
S tím výfukem máš nejspíš ale pravdu. S laďákem si to bere oleje víc. Nemám s tím osobní zkušenost, ale slyšel jsem to ze tří stran nezávisle. Já si do svého vykuchaného sériového taky narval vatu protože tam nebyla, a od té doby to prdí ještě víc.
K tomu tvému P.S. S tou hlučností. Taky jsem si myslel jak není moje DR hlučné dokud jsem nedojel na DR sraz. Všemožné švitoření, cvakání, šustění je naprosto normální :-D Já si jdu vyvažovací řetěz měnit ve středu i s ložiskem na napínáku, protože mě řetaz přeskočil. Z levého deklu moje DR drnčelo víc než normálně, tak jsem zvědavý, jestli se to po opravě spraví...
- Sir_Up
- Novota
- Obdržená poděkování 1
Lidi z motoservisu kam jezdím mi taky zastávají názor, že ten prázdnej laďák spotřebu oleje podpoří a s těmi zvuky .. asi to tak opravdu je..
K těm zvukům,
asi bych potřeboval slyšet víc starejch DR abych se uklidnil .. škoda, že jsem sraz prošvihl.
Ve videu je slyšet ta moje, je to natočený v euforii po dovozu, tak se mi nesmějte .. zvuk motoru je dobře slyšet od druhý minuty, ve videu je nasazen Arrow s DB killerem.
-
- Zdeněk Šnajdr
- Dobrý diskutér
- Obdržená poděkování 5
Já myslím že to máš v pohodě. Mě třeba oproti starému motoru "pokvikává" převodovka a ten zvuk jsem u jiného DR neslyšel. Ale spím klidně :-D Až se něco rozsype tak klidně i bez zvukového projevu :-D
- Sir_Up
- Novota
- Obdržená poděkování 1
Dnes jsem odvrtal šrouby na laďáku a rozebral ho. unitř je jen děrovaná roura jinak žádná přepážka ..tu rouru jsem omotal podobnou "skelnou páskou" jako na omotání svodů, zejtra ho snad dorazim. Pak začnu najíždět kiláky se sériovým výfukem min těch 500km abych viděl kolik oleje to bere. pak si teprv poslechnu jestli bude ten arrow použitelný, doufám, že tou omotávkou a vatou ztichne a bude hlubší.
- Zdeněk Šnajdr
- Dobrý diskutér
- Obdržená poděkování 5
- Standa
- Autor tématu
- Novota
- Obdržená poděkování 1
- Heki
- Výborný diskutér
- Sir_Up
- Novota
- Obdržená poděkování 1
- Heki
- Výborný diskutér
- zenyt
- Uživatel
- Obdržená poděkování 1
- Sir_Up
- Novota
- Obdržená poděkování 1
Teď jak slyšim ten motor šustit .. ..za to netaham tolik a čekam až se to vytočí, řadim a v klidu přidávám plyn ..
Ten seriák tam necham na 1000km a mam už zrepasovanej ten arrow, tak ho pak nasadim a budu měřit s nim.