Download menu
Kuckání
- Zdeněk Šnajdr
- Autor tématu
- Dobrý diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 5
11 roků 7 měsíců zpět #18195
od Zdeněk Šnajdr
Kuckání vytvořil uživatel Zdeněk Šnajdr
Zdarec lidi....
Tak motor mám v mašině vyměněný, jede moc pěkně. Mám jen problém s tím málem, co na mašině zůstalo původní.....Karburátor...
Budete se mi asi smát. Karburátor mě zlobí, jen když FOUKÁ VÍTR!!! Když není silný vítr, motorka jede úplně normálně. Když je ale silnější boční vítr, motorka mi při čtvrtinové plynu začne kuckat, jakoby docházel benzín. Netáhne a poškubává. Když podřadím a dám Full gas, jede úplně normálně. Naprosto netuším, čím to může být....Někdy když se situace blbě sejde a já pustím plyn a zmáčknu spojku, motorka normálně natvrdo zdechne. Puštěním spojky ale normálně chytne zpátky. Dneska se mě dokonce stalo, že mi to párkrát šlehlo do výfuku. Jsem z toho už zoufalý. Je to otravné jako prase....
Ještě ke štelování směsi: Čím se šteluje směs v otáčkách? Zářezama na na jehle, nebo tím šroubečkem? Nebo jak to je? Šroubeček mám totiž mimo provoz. Předchozí majitel ho tak rozklepal, nebo co dělal, že s ním nejde hnout.
Tak motor mám v mašině vyměněný, jede moc pěkně. Mám jen problém s tím málem, co na mašině zůstalo původní.....Karburátor...
Budete se mi asi smát. Karburátor mě zlobí, jen když FOUKÁ VÍTR!!! Když není silný vítr, motorka jede úplně normálně. Když je ale silnější boční vítr, motorka mi při čtvrtinové plynu začne kuckat, jakoby docházel benzín. Netáhne a poškubává. Když podřadím a dám Full gas, jede úplně normálně. Naprosto netuším, čím to může být....Někdy když se situace blbě sejde a já pustím plyn a zmáčknu spojku, motorka normálně natvrdo zdechne. Puštěním spojky ale normálně chytne zpátky. Dneska se mě dokonce stalo, že mi to párkrát šlehlo do výfuku. Jsem z toho už zoufalý. Je to otravné jako prase....
Ještě ke štelování směsi: Čím se šteluje směs v otáčkách? Zářezama na na jehle, nebo tím šroubečkem? Nebo jak to je? Šroubeček mám totiž mimo provoz. Předchozí majitel ho tak rozklepal, nebo co dělal, že s ním nejde hnout.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Heki
- Výborný diskutér
11 roků 7 měsíců zpět #18197
od Heki
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
Odpověděl Heki pro téma Kuckání
Máš tam palivový filtr? Pokud ano - může to být tím. Já už se s filtrama něco natrápil - i ten, co vypadá jak nový byl ucpaný (asi přes zimu ty biosračky v palivu). Kupodivu to dělalo problémy buď na jízdu skoro bez plynu a na jízdu na plný plyn. Bez plynu to nemělo podtlak co by to natáhl a při maximálce to prostě už nestíhalo zase dotékat. V normálním režimu to ale jelo. Vyhodil jsem filtr a je po problému.
Ten šroubek dole ovlivňuje úplný spodek a reakci na plyn z hodně nízkých otáček. Když je to v točkách má největší vliv poloha jehly a v těch ještě vyšších až nejvyšších už jde hlavně o velikost hlavní trysky.
Nastavení tohodle stroje je někdy dost o nervy. Zvlášť pokud tam máš nějaké úpravy jako otevřený výfuk a tak.
Ten šroubek dole ovlivňuje úplný spodek a reakci na plyn z hodně nízkých otáček. Když je to v točkách má největší vliv poloha jehly a v těch ještě vyšších až nejvyšších už jde hlavně o velikost hlavní trysky.
Nastavení tohodle stroje je někdy dost o nervy. Zvlášť pokud tam máš nějaké úpravy jako otevřený výfuk a tak.
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
- Zdeněk Šnajdr
- Autor tématu
- Dobrý diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 5
11 roků 7 měsíců zpět #18200
od Zdeněk Šnajdr
Odpověděl Zdeněk Šnajdr pro téma Kuckání
Palivový filtr nemám. Spíš mě prostě přijde, že mi rozdílný tlak vzduchu zavírá jehlu. Respektive hýbe s tou membránou co hýbe jehlou. Je to možné? Nebo na jakém principu ovládání podtlakem funguje? Na rozdílu tlaku před škrtící klapkou a za ní? ne? Respektive otevření škrtící klapky vytvoří podtlak a ten otevře jehlu, je to tak? Někde je prostě chyba. Zvlášť to střílení do výfuku mě dneska znervóznilo.
Nedíval jsem se ještě na svíčky, ale nejspíš mám bohatou směs, protože mám zase černou SPZtku (olej nežere, ani deci). Mám tedy posunout jehlu, nebo jak?
Nedíval jsem se ještě na svíčky, ale nejspíš mám bohatou směs, protože mám zase černou SPZtku (olej nežere, ani deci). Mám tedy posunout jehlu, nebo jak?
- Laděna
- Novota
Méně
Více
- Obdržená poděkování 2
11 roků 6 měsíců zpět #18203
od Laděna
Odpověděl Laděna pro téma Kuckání
Z karburátoru vede ke vzduchovýmu filtru taková úzká hadička, máš jí tam? Tou to právě bere tlak vzduchu. Aby ti tam nefoukalo přímo, i když si myslím že by to stejně nemělo vliv a tímhle to nebude.
Vygenerováno za 0.211 sekund