Download menu

Startování Kick startem...

• Zdeněk Šnajdr
  • Avatar uživatele Zdeněk Šnajdr Autor tématu
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 5 měsíců zpět #17231 od Zdeněk Šnajdr
Startování Kick startem... vytvořil uživatel Zdeněk Šnajdr
Jsem teprve DRzelenáč, tak bych potřeboval poradit jak tu mojí bestii nastartovat.

Zatím to dělám následovně-> Zapnu klíček, pákou si najdu pozici kdy už nejde dál, zmáčknu dekompres, o malý kousíček o zoubek tu pozici přejedu, pustím dekompres a skočím. Teplé to chytne na první šup. Studené ani hovno. První to nedělá nic, pak si to kuckne a to je vše, po asi 15 minutách skákání to chytne, dvě vteřiny běží a zdechne, když to stihnu chytit na plyn, tak to při životě udržím a pak už to jde.....

Tipuju že při studeném startu mám něco špatně, protože pochybuju že páni Japonci takhle chtěli týrat řidiče...

Ještě otázka k tomu dekompresoru.....

Bylo mi řečeno že 600stovky mají jakýsik poloautomat, tedy kdy se páčka zmáčkne, drží a pak sama odskočí....

A u 650 je prý manuální kdy člověk musí ten dekompres vypnout sám....ale spíš začínám mít pocit že to tak být nemá....

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
12 roků 5 měsíců zpět #17232 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Startování Kick startem...
Takže: Princip dekompresoru je v tom, že pomáhá překonat horní úvrať. Bez jeho pomoci se jednak nadřeš a jednak riskuješ ukopnutí páky, což je při absenci elektrického startéru poněkud fatální problém.

Já mám na DR 600 Dekompresory dva - automatický a ruční. Startuju to následujícím způsobem:

1.) Ruční dekompresor: Zapnu benzín, zapnu sytič, zapnu zapalování. Najdu horní úvrať (místo s největší kompresí). Zmáčknu páčku ručního dekompresoru a pustím ji (zůstane ve zmáčknuté pozici). Pomalu šlapu na páku až páčka dekompresoru zaskočí zpět. Poté vrátím startpáku nahoru a mocně šlápnu a motorka chytne (ne až zas tak mocně - jde to i rukou). Toto se děje samozřejmě bez plynu (při plném plynu a podobných pokusech se může stát, že motorka kopne přes páku zpátky a umí to i zlomit kotník). Teplé se to startuje stejně, akorát bez sytiče. Chce to mít na to grif a správně nastavený karbec a volnoběh.

2.) Automatický dekompresor: Postup je v podstatě stejný, akorát se přes HÚ dostaneš takhle: Šlapeš tak dlouho až najdeš HÚ, vrátíš páku nahoru a pomalu šlapeš až automatický dekompresor cvakne, pak vrátíš opět páku nahoru a šlápneš a stroj chytne.

Když fungují oba je to ideál, když jeden ne (třeba prasklé lanko) máš ještě ten druhý, takže to jde dycky nějak nakonpout. Trénuj ;-)

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
Poděkovali: drtomi

Více
12 roků 5 měsíců zpět #17233 od drtomi
Odpověděl drtomi pro téma Startování Kick startem...
Heki dekompresor pracuje tak ze otvara (myslim vyfk. ventil) aby si nakopol masinu s mensim objemom vzduchu. To cvaknutie komp. packy je zatvorenie. Tam nejde o prekonanie hornej uvrate. Ty nakpnutim stalcis vzduch vo valci (ten redukovany). Ani sa mi nezda ze by existoval nejaky automaticky a poloautomaticky dekopresor. Popis startovania som popisal v inej teme.

Nech sa vyjadria ini.

Více
12 roků 5 měsíců zpět #17236 od drtomi
joj tak som sa vzil do svojej starej RSky s manualnym dekompresorom ze som zabudol ze moja nova RSE ma automaticky heheeh. Ale nie dva ako si pisal HEKI.

Více
12 roků 5 měsíců zpět #17240 od Heki
drtomi: Jo otvírá to výfukový ventil - a tím, cos popsal (správně) si ulehčuješ překopnutí HÚ neboť to je cílem pro nakopnutí stroje.

Vesměs jsou tři druhy dekompresorů:
1.) Ruční - tažený lankem na páčku
2.) Automatický - tažený lankem k mechanismu u startpáky
3.) Automatický umístěný v hlavě, který funguje úplně jinak než předchozí dva (mám pocit, že na principu odstředivé síly, ale zatím jsem neměl rozebraný motor, který by tímto disponoval). Myslím, že tendle princip používá SEčko a třeba Honda Dominator.

Jinak já mám DR 600 a tam OPRAVDU jsou z výroby dva - ruční a automatický. Pokud nevěříš, tak se přijeď podívat.

Více
12 roků 5 měsíců zpět #17241 od drtomi
prid na zraz uvidime co to tam ty mas

Více
12 roků 5 měsíců zpět #17244 od Heki
Pokud bude doma opravená vačka včas, tak dojedu :)

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 5 měsíců zpět #17245 od Zdeněk Šnajdr
Odpověděl Zdeněk Šnajdr pro téma Startování Kick startem...
Dneska jsem sám nenastartoval vůbec....

Na první kop ze sytičem to chytlo, chcíplo a pak už ani popel ani ze sytičem, ani bez, ani s volnoběhem. Ani to nedrclo. Až jsem zavolal kámoše co má přece jen v noze větší sílu a po snaze to roztlačit to nakopnul....

Ze startování se mě stává noční můra :-(

Více
12 roků 5 měsíců zpět #17247 od drtomi
ked si to kupoval tak to slo? Ked ti ide moto po zohriati tak porucha v elektrike to nebude. Ak sa dovalis na zraz s karburatorom sa pohrame sytic pozrieme.

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 5 měsíců zpět #17248 od Zdeněk Šnajdr
Odpověděl Zdeněk Šnajdr pro téma Startování Kick startem...
Motorka šlape pořád stejně jak jsem jí koupil. Dneska jsem si jí konečně převezl do Ostravy. Dneska jsem nastartoval. První kopnutí na sytič...to naskočilo a zdechlo, další kop už to ani nekucklo. Vypl jsem sytič a volnoběh vyšrouboval do polovičky a asi na 5-6 kopnutí jsem to nahodil.

Ještě jeden problém, ale nevím jestli se týká motoru, napadlo mě že to může být nějáký ten řetízek co je v motoru....kolem 4000 ot, když jedu na půl plynu mi vpředu něco chrastí. Může to být ale taky jen od vibrací, nedokážu to pořádně lokalizovat, ale když plyn uberu, nebo přidám, zvuk přestane.

Více
12 roků 5 měsíců zpět #17251 od A.Jah
Odpověděl A.Jah pro téma Startování Kick startem...
Ja vim ze sem to uz sem psal ale zkus ji pri startu dat trosicku sytice
a hned jak blafne, dat na plnej sytic.Takhle to funguje u ty mi trtky.
a taky vim ze kdybych startoval hned s plnym syticem tak se ukopu,nez by se to rozebehlo.
Zkus,uvidis

Více
11 roků 6 měsíců zpět #18221 od peshata
Odpověděl peshata pro téma Startování Kick startem...
mě hodně pomohl tenhle chlápek z Ameriky...

Poděkovali: lucken

Vygenerováno za 0.271 sekund