Download menu

Úbytek oleje po off jízdě...

• Zemi
  • Avatar uživatele Zemi Autor tématu
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #10875 od Zemi
Úbytek oleje po off jízdě... vytvořil uživatel Zemi
Nazdar pánové,
chci se s váma podělit o zkušenost, pøípadně poprosit o radu. Včera jsem byl jezdit v jednom nejmenovaném vojenském prostoru a bylo to naprosto super. Dneska jsem se však zhrozil, když jsem kouknul na hladinu oleje - nedosahoval ani spodní rysky.Doléval jsem 4 dcl (stále Shell 10W 40). Dost mě to pøekvapilo, protože jsem nikdy úbytek oleje nepozoroval (když nepočítám proražené víko alternátoru :lol: - to už je ovšem v naprostém poøádku). Nemáte někdo podobnou zkušenost? Je možný, aby olej prostě zmizel? Pozoroval jsem pouze mírné zašpinění kolem těsnění spojky - na uschlém blátě je dobøe patrná každá kapka-ale to bylo opravdu malinko. Trochu ušpiněno bylo i víko alternátoru u hnacího kolečka, ale to zase pøisuzuju oleji od øetězu.
Co vy na to špekulanti? (Pro neznalé - DR 650 RS)

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich
Poslední změna: 15 roků 3 měsíců zpět uživatelem Zemi.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #10876 od Paja
Odpověděl Paja pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Zemi, ono to nemusí nikde téct, možná si prostě ten olej sežral motor.:(

Více
15 roků 3 měsíců zpět #10877 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Taky se podívej v jakém stavu máš vzduchový filtr!!!!Pøi znečištění a malé prùhodnosti vzduchu motor olej dost papá:angry: :ohmy:

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #10880 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Pøi jízdě po tankáči si asi nejel stylem jako po silnici - Jede se obvykle pomaleji, technické pasáže, bahnění atd. atd. Vzducháč se pøi takové jízdě dost høeje(resp. teplota není tak stabilní jak u vodníka). Jestli tě to ale sežralo za pár km 4 dcl oleje, je motor už øádně "načnutej". Jinak je vyšší spotøeba v takovém prostøedí u DR-ka asi normální - mám stejné postøehy.

• Zemi
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #10881 od Zemi
Odpověděl Zemi pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Motor by měl být v poøádku. Má cca 10 000 po GO a dostává co má. Úbytek oleje bude tedy nejspíš zpùsoben (alespoò doufám) kombinací záhul, nízká rychlost, možná i špinavej filtr o kterém psal backmen.
Uklidnili jste mě, že je ztráta oleje normální, ikdyž 4 decky se mi zdá na 3 hodiny ježdění v terénu taky hodně... Omrknu co se dá a budu dávat bacha.
Díky za rady

J. Werich

Více
15 roků 3 měsíců zpět #10882 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Než jsi odjížděl do prostoru-kontroloval jsi hladinu oleje? Ono to nemusí být úbytek pouze z toho offu,ale delší. Jak psali kluci,pøi pomalé jízdě,akceleraci,bahnění v loužích nebo blátě,tak si skoro každý vzduchem chlazený motor popapá oil.:angry:

Více
15 roků 3 měsíců zpět #10886 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Zemi > hele kdyz jsme jeli operaci grossglockner tak jsem mel ubyt oleje temer nulovej i kdyz nejakej byl protoze jsem to pokudto slo v tech kopcich trosku honil a hlavne je tam jina nadmorska vyska, nicmene po Praze mi to veme 3 decy na 1000km a nekdy i vic. Olej kontroluju temer furt. proste to v kolonach prostojim a prospojkuju to se neda nazvat jinak ;)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

• Zemi
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #10888 od Zemi
Odpověděl Zemi pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Veverčák> Trefil si høebíček na hlavičku. Pøed jízdou jsem skutečně olej nekontroloval a je možný, že nebyl úplně na horní rysce. Naposledy jsem kontorloval hladinu na srazu a potom jsem něco najezdil.

J. Werich
Poslední změna: 15 roků 3 měsíců zpět uživatelem Zemi.

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 3 měsíců zpět #10889 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Buď v klidu,já dolívám každou chvíly.Buď se jedu projet kolem "baráku" (ca. 60-80 km lesy polòačky) a nebo něco zaøídit,nebo někoho navštívit a to jezdím full trotle.
Když sme jely do strakonic na sraz,tak jsem měl nalito po horní rysku,druhý den vyjížďka.Oleje pøibližně furt stejně.V něděli se cesta domu jela svižněji 120-140 km/h a to je na takového sráče až až.Doma kontrola a oilu trochu pod spodní ryskou.Tyhle starší motory sou tak dělány,aby si radši upili,než se pøidøeli
Uvědomuji si že pøez zimní období to skoro nedolívám

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18062 od peshata
Odpověděl peshata pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Zemi a Shell vyrábí olej pro čtyrtakt, kde je lázeň společná jak pro převodovku, tak spojku? Co je to za typ?!? díky

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18063 od pigi
Odpověděl pigi pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Zemi dělá olej? To jsem nevěděl, ani se nepochlubil. Že by rafinoval prasečí výkaly? :woohoo:

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18064 od Martin
Nejen Shell vyrábí olej pro motor i převodovku. Výrobců olejů je spoustu.
Pokud jsi se chtěl zeptat,který je pro tebe nej-tak si přečti diskusi tady na foru. ;)

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18067 od peshata
Odpověděl peshata pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
zajímal mě vyloženě ten Shell a přesnej typ, jelikož ten se nechá sehnat v německu v supermarketech hluboko pod u nás vůbec nákupní cenou :D Já takhle kupuju přes kámoše, kterej tam jezdí jednou, dvakrát do měsíce pracovně, za 5 litrů 10w40, do osobáku dávám 3 kila ;) Tady si na tom totiž zakladá mraky lidí "byznys" ...neměl sem právě tucha že to shell vůbec dělá...osobně leju Motul 5100, ale ten je kolem 8 kil/4 litry

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18093 od Martin
Zkus mrknout na stránky Shellu,zda tam nemají nějakou specifikaci.
Já používám Motorex a cena je jak píšeš. :huh:
Poděkovali: peshata

Více
11 roků 8 měsíců zpět #18102 od CIHELKA
Odpověděl CIHELKA pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Ahoj kluci, já leju do mojí DR olej od Orlenu, litr stojí 111 Kč a spokojenost. Koupit se dá tady
www.harkgroup.cz/eshop/index.php?akce=detail&id=32
Poděkovali: peshata

Více
9 roků 1 měsíc zpět #20383 od Drack
Odpověděl Drack pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Zdarec, chtěl sem se optat na nějaké ověřené tipy ohledně oleje na dolití na offroad, na jaře pude do kanďouru a pak do kamen asi :unsure: , dlouho se to tady neřešilo, možná že júingové nespí a namíchali nějaké nové maziva?!? ;) Jo a původně tam byl asi Valvoline 10W40, Api:SG, 4T samo :whistle: , kumpán tam chtěl dolít nějaký Ipon téže qality,ale míchat/nemíchat?!? potřebujem akorát vyhnat pavouky z laufu,polekat vrany a taky trochu :silly: .
Případně tip na onen Valvo levně ve ValMezu, neb Hranicich n M.,dikes

Více
9 roků 1 týden zpět - 9 roků 1 týden zpět #20409 od Zvěřáki
Odpověděl Zvěřáki pro téma Úbytek oleje po off jízdě...
Ahoj,
spotřeba oleje je opravdu závislá na stavu každého motoru. Starší typ do 96 rok, tedy před typem SE měl maličko vyšší spotřebu, ale pokud bylo vše O.K.(což u starších motorů je vždy něco opotřebené), tak nebyl rozdíl znát. Ovšem starší typ měl problémy s mazáním vršku a hlavně přidíráním při časté jízdě po zadním, nebo pádu moto na bok a nevčasném vypnutí zapalování. To platí i u nového motoru, protože drka, vyjama 350-ky nemají olej v rámu. Ale u 650SE už je tento problém potažený dál a moc se to nestává. My jezdíme defakto jen terén s 650se, kolikrát za 1 a ještě přes spojku a to i při převodu 13/43, a olej neubývá. Spíš se přehřátím spojky mohou zkroutit lamely. Spojka pak lehce unáší. Oleje jsem za ty roky nějaké vyzkoušel a nakonec jsem zůstal u Castrol POWER1 10W 40 trizone technology....cena do 200kč litr.
Snad jen dodám, že u DRek může dojít k fatální ztrátě oleje únikem při vytlačení gufera za řetězovím kolečkem. Kdo ho měnil ví, že tam moc nedrží a není tam pořádně doraz. Je tam tlak oleje pro mazání hřídele primáru a tlaková dirka hned za guferem. Suzuki alespoň pro DR650SE vyrábí zajištění pro gufero, ale je to problém sehnat. Já jsem si to vyrobil, je to jak tohle origo na videu:

Tak bacha na to :)
Poslední změna: 9 roků 1 týden zpět uživatelem Zvěřáki.
Poděkovali: Piwča

Vygenerováno za 0.403 sekund