Download menu

Velký výlet v létě směrem na jih

• Heki
  • Avatar uživatele Heki Autor tématu
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11804 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Piwča: Asi tak :) Když je na plánu trasa skrz půlku mongolska, tak je docela dobré zkrácení nudné přesunovací trasy, na které zbytečně huntuješ gumy a taky ušetříš nějakých pár dní a můžeš se soustředit na svůj cíl na kterém beztak najedeš minimálně 5000 km. Takhle jet do albáne asi nemá význam.

Když sebou netáhneš zbytečně moc hovadin, tak máš i motorku docela lehkou a projedeš to v pohodě. Krom toho když to projeli ve dvou na něčem tak neterénním jako je Breva, tak se fakt nebojím (sice je tam spousta možností a tras a některé nejsou sjízdné ani na EXC...). Myslím, že tak jak to chci jet já je proveditelná akce.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11805 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
To je podle mě pan cestovatel , i ta holka teda, abych jí nekřivdil

Heki, taky by ses měl naučit pít kořalku, to je základ při výletech na balkán, ta vodka Ti posledně moc nesedla :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 15 roků 3 měsíců zpět uživatelem Piwča. Důvod: smazal jsem ty sprosťárny

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11806 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Nejde mně ten odkaz otevřít-rád si něco o šoustání taky přečtu. :woohoo:
Pivčo-to vypadá,že jsi neřekl,že nepojedeš a pomalu připravuješ doma na odjezd do dalekých krajin-nebo se pletu? B)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11807 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Tak ten odkaz snad už fachčí. Jinak je to asi jasný, že nejedu, ale ta představa je krásná, každej večer před spaním, tam a z5 :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11808 od Heki
Tak je jasné, že Pan Jirků na svém Bigovi je legenda. Jeho cestopisy stojí vždycky za to. V ČMN jsem četl každý jeho příspěvek.

Pivča: Lili jsme to tam taky do sebe jako bysme měli duté nohy (tak nějak to říkal druhý den Gek). Myslím, že to nějak pujde - zvládl jsem i ukrajinu a to je co se vodky týče taky docela liga. :laugh:

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11821 od razde
Odpověděl razde pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Čtu jak se chystáte na krásnej výlet,krásnej plán chci se zeptat jak se mot.na takovej výlet musí připravit nemám o tom páru když vynechám dobrý nové gumy,výměna oleje za nový i s olej.filterm,svíčky ale co dál....a mít prašule jasný ale ty technický věci.

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11823 od Heki
Netřeba to nějak extra řešit. Klasicky jak jsi pasl: Vyměnit olej i s filtrem, svíčky, vyprat a namazat vzducháč, Když je třeba, tak vyměnit gumy (na dezén, který užiješ na dovolené nejvíc), Porhlídnout a namazat řetězovku (případně vyměnit), prohlídnout brzdové obložení.. Klasicky všechny díly podléhající opotřebení radím prohlídnout a pokud jsou před smrtí, tak vyměnit. Pak důkladně prolézt celou motorku a odstarnit případné závady. Doporučuju to i celé pořádně umýt aby byly skryté problémy líp vidět.

Z náhradních dílů doporučuju obě duše, svíčky, žárovky, páčky, možná i lanka, americkou pásku (ta spraví všechno) a olej na dolívání.

Zavazadla musí každý pořešit dle svých požadavků a možností. Mám akorát topcase a za sebe vážu gumový válec z louisu. Za gumicuk ještě heftnu petlahev s pitím a to je celé. Boční kufry sice mám, ale nechce se mi na ně svařovat držák a taky se bojím, že s větším užitným prostorem bych akorát bral neužitečné věci, které by zbytečně zvětšovaly hmotnost motorky.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11868 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
www.easy-rider.cz/download/ možná vám to pomůže-jsou tam mapy Albánie do garmina

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11870 od razde
Odpověděl razde pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Teda myslel jsem že mám v zeměpise větší znalosti, když jsem se podíval na mapě na tu dálku tak to se rovnou přihlaste na Dakar,to už je trošku moc ale fandím vám.

Více
14 roků 9 měsíců zpět #13874 od Quincy
Odpověděl Quincy pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
čau heki, je tahle vejlet ještě aktuální? Když jsem si konečně pořídil pořádnou motorku, tak nechci furt jen jezdit kolem komínu, ale chci se taky někam podívat. Uvažoval jsem hlavně zakarpatskou rus a pak třeba dál do vnitrozemí (až k černýmu moři B) ), ale samozřejmě se nebráním i jinejm destinacím. Motorku od koupě pomalu připravuju (vyměněná řetězovka, vyměněj olej, teď budou nový gumy, nový svíčky atd.). S prachama taky nemám problém, protože mám dost našetřeno z brigád... Termín mi je taky celkem jedno, páč mám dost volnou brigádu. Napiš jak to vidíš ty, popřípadě ostatní :)

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
14 roků 9 měsíců zpět #13875 od Heki
No u mě to zatím vypadá všelijak - vzhledem k tomu že opakuju v srpnu státnice a s těma prachama je to tež takové všelijaké, protože jsem domluvený se Slovakama na alpy (to ale na hornetu) a kdoví co mi zbude. Ještě to nezavrhuju, ale v tuto chvíli nemůžu fakt říct jestli mi to letos vyjde nebo ne. Každopádně info se tu objeví a akce je otevřená. No a konečně - na mě to vůbec nestojí, takže i beze mě můžete přece jet kdokoliv kamkoliv :)

Vygenerováno za 0.373 sekund