Download menu

Velký výlet v létě směrem na jih

Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11780 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Zdar Heki.Tak semsi dneska přečet cestopis o Albánii.Tak si ho taky přečti a poznáš že mám tak trochu(DOST)pravdu vtom že sem opatrnej a prosím čti důsledně.Ti kluci jeli na rychlejších a pohodlnějších motorkách,ale taky v tandemu a z 3300km najeli 2600 pouze jako spojovací cesty mezi startem a cílem.Tímto tě ale nechci odrazovat z tvého určitě zajímavého cestovního plánu ;)
www.motorkari.cz/cestovani/cestopisy/alb...lbanie-09-14571.html
Poslední změna: 15 roků 3 měsíců zpět uživatelem backmen. Důvod: ůprava odkazu

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11781 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Jsou prostě na světě lidi, co vše positivní automaticky negujou. Kromě této šílené činosti se na druhý pohled poznaj i podle toho, že jsou většinou starší, než ten negovaný objekt (věk není automat moudrosti, to se ví), ale hlavně podle toho, že věří všemu, co si kde přečtou, nebo jim někdo nakuká, furt poučujou, choděj pomalu a dávaj zaručený rady, jak by se objekt měl v zájmu zachování vlastního života chovat a neblbnout. A takhle si představujou pokrok, na místa, na značky, hlavně nečouhat ven, a pak si stěžujou, že se to jejich dobro nikam nehejbe. :laugh:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 15 roků 3 měsíců zpět uživatelem Piwča. Důvod: Ivane, to haiku není o Tobě ;-)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11782 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Jediný co mě těší,že až budeš mít tyto roky tak budeš úplně stejnej ;) a toje bohužel pravda :laugh: :P :cheer:

• Heki
  • Avatar uživatele Heki Autor tématu
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11783 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Nějak mi v tom cestopise chybí konec, jak to dopadlo. Ale dobrý. Nevidím žádnou dramatickou situaci, která by ten jejich výlet kazila (krom té nemocné holky, ale to je život).

Základ je nejet v tandemu, protože mimo asfalt to je spíš utrpení než zábava. Taky s jídlem a vodou se musí opatrně. Na Ukrajině jsme vsadili na balenou vodu a problém jsme neměli. Letos v Rumunsku jsme sice pili vodu z horských jezer, ale taky to nikoho nesložilo.

Říkejte si co chcete, nikoho nepřemlouvám, aby do toho šel :) Já v tom ale problém nevidím. Jsou borci co jeli kolem světa - Asie, Afrika, Jižní amerika... proti tomu je nějaká Albánie slabý odvar B)

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11784 od Piwča
backmen napsal:

Jediný co mě těší,že až budeš mít tyto roky tak budeš úplně stejnej ;) a toje bohužel pravda :laugh: :P :cheer:

O věku to nejni, já jsem takovej už teď. Strach je strašná "věc", to člověka ubíjí víc, než to, z čeho ho má.

A nejsem moc rád ty kluku jeden, že Tvoje jedinný potěšení je představa, já jako blbej dědek vševěd, s mozolem na perdeli :laugh:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 15 roků 3 měsíců zpět uživatelem Piwča.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11785 od Piwča
Heki napsal:

Říkejte si co chcete, nikoho nepřemlouvám, aby do toho šel :) Já v tom ale problém nevidím. Jsou borci co jeli kolem světa - Asie, Afrika, Jižní amerika... proti tomu je nějaká Albánie slabý odvar B)

Tak tak :)

"Matně" si vzpomínám, že jsem asi před 20ti lety četl, že v Tiraně instalovali na křižovatku první semafor, von ten odvar nebude zas tak slabej.

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11786 od Heki

Poslední změna: 15 roků 3 měsíců zpět uživatelem Heki.

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11787 od Heki

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11788 od Heki

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11789 od Heki

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11790 od Heki
Tak jasně, že to není jako jet do Mnichova na Oktoberfest nebo do Rakouska na Grossglockner, ale přece jenom je to docela civilizace, mají tam semtam cesty, nemusíte řešit lidožravé indiány, lvy, nemoce, extrémně jedovaté hady nebo kde sehnat benzin. Je to taková alternativa k dovolené směrem na západ, kde už dobrodružství zažijete jen těžko - a proto bych to chtěl ještě vidět.

Kde tady máte možnost lítat na motorce po tak vysokých horách bez rizika pokut a prudérních keců, vidět ty 'panorámata', fotit se u cedule pozor miny a tak.

Ale přesto jsem chtěl spíš říct, že už tam neska taky jezdí kdekdo a nějaká expedice typu mongolsko nebo napříč saharou to není.

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11791 od Heki
Tak jasně, že to není jako jet do Mnichova na Oktoberfest nebo do Rakouska na Grossglockner, ale přece jenom je to docela civilizace, mají tam semtam cesty, nemusíte řešit lidožravé indiány, lvy, nemoce, extrémně jedovaté hady nebo kde sehnat benzin. Je to taková alternativa k dovolené směrem na západ, kde už dobrodružství zažijete jen těžko - a proto bych to chtěl ještě vidět.

Kde tady máte možnost lítat na motorce po tak vysokých horách bez rizika pokut a prudérních keců, vidět ty 'panorámata', fotit se u cedule pozor miny a tak.

Ale přesto jsem chtěl spíš říct, že už tam neska taky jezdí kdekdo a nějaká expedice typu mongolsko nebo napříč saharou to není.

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11792 od Heki

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11793 od Heki
Jejda, nějak jsem to tady podělal a nevim co s tím :(

Admine, nemůžeš to vyřešit, prosím?

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11794 od TQM
Odpověděl TQM pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
U příspěvku vpravo dole je ,,upravit" tím by to mělo jít smazat se mi zdá. Jinak jsem si četl tu poznávačku okolo Albánie viz:
www.bebaweb.cz/albanie_trasy_okolo_albanie.php
a foto
www.weber.cz/beba/200605_albanie/index.htm
To by byla pro mě jedna z možných alternativ(koupáníčko,lehkej offroad, prostě parádní dovolená) Ale možná by nebylo od věci zvážit cestu tam a zpět autem+vlek jak to jeli oni. No a to bysme pak samozdřejmě nezůstali pouze u té Albánie a cestu prodloužily. Co myslíš?

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11795 od Piwča
Heki napsal:

Jejda, nějak jsem to tady podělal a nevim co s tím :(

Admine, nemůžeš to vyřešit, prosím?

Heki, to byl asi albánskej hacker, né všichni si tam na oslovi otloukávaj píšťaličku.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11796 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Pěkně se čtou plány na příští motosezonu-venku je mráz a sníh,na stolečku horký grog nebo svařák :cheer: a absťák některých z nás již začíná působit.
Četl jsem pozorně příspěvky všech,kdo by k tomu chtěl něco říct a musím jen dodat,že každý má svým způsobem pravdu,ale jen stát opodál anebo jezdit pouze okolo komína(ne jako Heki 300-500 km) :cheer: ,tak pokud k tomu mám možnost,tak proč nevyrazit někam dál a mrknout se,jak to vypadá taky za humny. :ohmy: Ale ty možnosti taky vyplývají z nějakých situací-někdo je bez závazků,bez "starostí",uškudlí nějakou kačku,vezme dovču a může valit,kam ho srdce nebo ruce vedou a táhnou, ale někteří mají(nebo si myslí,že mají) určité povinnosti,závazky, pohledávky,zaměstnání(práci),rodinu(nejen manželku.... :( a tak utrhnout se na delší čas,je trochu problém. ALE-pokud někdo opravdu chce,tak jde vše.... :blink:
Už teď se těším na pěkný cestopis nebo alespoň pár řádek s fotkama,ikdyž kdo tam nebyl,tak mu fota moc neřeknou-to se vždy musí prožít a projet na vlastní pocity..... :cheer: ;)

• Heki
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11799 od Heki
Asi to byl ten albánský hacker jinak fakt nevim. Smazat mi to nejde, tak to nechám tak a buď to někdo s vyšší mocí smaže za mě nebo to tu holt bude strašit. Sorry všem, ale můj pakomp občas dělá ostudu.

Ta vize vézt motorky fárem na vozíku zní docela zajímavě - ALE:

1. Nemám auto, které by toho bylo schopno
2. Co tam s tím autem? Vyložit mašiny na dvouhodinový kros a pak je nahodit zpět na vozík a přejet jinam? To není moje filozofie cestování. Naopak opouštět vozidlo na třeba několik dní je docela hazard i u nás, natož v albánii. Případně by vozidlo musel někdo další řídit a přejet s ním kam by bylo třeba - potkali bysme se třeba jednou za dva dny a to by ho asi nebavilo. Pochybuju, že by někdo do toho šoférování šel.
3. Už z principu mám radši to absolvovat na motorce celé komplet. Autem se najezdím dost tady.
4. Motorka je svoboda - všechno máš sebou a jedeš si kam chceš. Plány můžeš po cestě měnit a nejsi závislý na autě, komunikacích, které auto zvládne ani na případném řidiči vozu.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11800 od Paja
Odpověděl Paja pro téma Velký výlet v létě směrem na jih
Souhlasím s Hekim, vézt motorky na vozíku je asi taková motodovolená, jako když se někdo sveze před supermarketem na motokáře a potom říká, že jezdil formule.

Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11803 od Piwča
Heki, pěkně si to popsal, a o tom to je :)

Taky mě zaráží, že si někdo hodí motku do auta a jede např. do řecka, projet se po louce. Když s ní jedem vlakem do číny a projede půlku asie, tak to je jiná :huh:

Poslední změna: 15 roků 3 měsíců zpět uživatelem Piwča.

Vygenerováno za 0.660 sekund