Download menu

Startování RSE

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 5 dní zpět #9613 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Startování RSE
Když se ti povoluje sytič,tak ze spod ovladače je šroubek kterým pøitahuješ nebo povoluješ chod ovládání sytiče (takhle to má Rko)
Mrkni na to 2 šrouby stahují celý ovladání blinkrù a td
1 lanko sytiče a 1 je na to štelování

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 4 dní zpět #9620 od Paja
Odpověděl Paja pro téma Startování RSE
Mrknu na to, ale myslím, že tam nic na seøizování nemám.:unsure: uvidíme

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10336 od Tali
Odpověděl Tali pro téma Startování RSE
Ahoj. Startování už je lepší vyladilo se to samo! Jak je teplo tak je to gut tak na 2 pokus. Ale musim ho víc povitahnout ten sytič jak ste psali pak je to v poho. Nejde to někde něják poštelovat aby ten sytič byl víc zavøenej???? Nevim kde se to šteluje. díky

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11827 od Petr650
Odpověděl Petr650 pro téma Startování RSE
Zdravim chci se zeptat jestli jste nekdo v tomhle case ted zkouseli startovat deerku? Ja to dnes zkousel a celkem uspesne ;)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11829 od TQM
Odpověděl TQM pro téma Startování RSE
To je sice pěkný, nadruhou stranu takové startování jen na chvíli, přez zimu když motorka dlouho stojí je na nic a na jaře by to nemuselo jít už tak snadno. Tak mi to aspoň vysvětloval jeden mechanik, kdy mi popisoval nějakou kondezaci vodních par v motoru, který se nezahřeje natolik aby je spálil. Je to možný? Setkali jste se někdo s takovou praxí?

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11830 od Petr650
To ti ten mechanik vysvetloval pekny nesmysl. Ja deero vzdy kdyz natocim tak necham prohrat min 15 minut mam tam taky teplomer oleje a tam je to pak na 60 stupnich. A ohledne toho deero zkousne i to kdybys to natocil jen nachvili neni to zadna sracka. V jednejch motocyklovych novinach ted naposled psali, ze je mozny motorku jednou mesicne vzdy natocit a nechat 20 minut bezet. Asi tak

• guttata
  • Diskutér
  • Diskutér
  • Suzuki DR 650R Dakar
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11831 od guttata
Odpověděl guttata pro téma Startování RSE
Tak já jsem ji do čtvrtka startoval několikrát za den na ježdění po městě. Trošku problém v té zimě, několikrát naskočí a zase zdechne, ale posléze naskočí a běží. Alespoň se při tom zahřeju a pak mi cestou není zima... Teď jsem pár dní nejel protože začli solit mě je jí líto. Ale už mám absťák... :-) Asi zas vyrazím. Co si o tom myslíte? Je to vůči Suzanne hnusný v té solance nebo je jí to fuk?

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11833 od TQM
Odpověděl TQM pro téma Startování RSE
20min je dost tomu bych věřil, věřím i mu jelikožmá dloholetou praxi i v ježdění i závodů. Byl jsem u něho na radu,když mi špatně startovala mašina no a on mi mimo jiné povyprávěl, jak k němu do servisu jezdí na jaře s mašinama, které přez zimu takto na chvilku nakopávaj, přesnej čas nevím. Líbí se mi ta jeho enduro škola tak sem dám jeho web adresu:
www.moto-enduro.sumperk.net/3907/enduro-skola/

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11839 od Petr650
Jen abych to startovaní v zime shrnul. Proste je to asi tak, ze kdyz je kolem plus 5 stupnu tak je to uplne v pohode, neni motorka nijak promrzla. Kdyz je dobra baterka tak je to uplne O.K, deero staci nechat ohrat a vůbec zadny pary nebo voda v motoru nezustanou. Proste se to vypari. Nejsem zadnej zastance to muci nekde v minus 5 stupnich, ale kdyz je nad nulou tak je dobre si udelat radost. :ohmy:

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět - 15 roků 3 měsíců zpět #11897 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Startování RSE
Startování v zimě jen tak "pro radost" moc nechápu. Pokud nemám v úmyslu opravdu vyjet, tak mně to přijde jako pěkná blbost. Každopádně ať je to jak chce, nejhorší pro každej motor je běh za studena. Dochází k největšímu opotřebení atd atd. Takže nastartovat a projet se proč ne, ale nastartovat a očumovat, jak se to hřeje na místě mi přijde jako kravina, obzvlášť pro vzducháč, kterej se na místě skoro nechladí. Jízdu v mínusových teplotách nevidím ale jako velkej problém, pokud je vše OK motorka běží jako obvykle, jen se déle zahřívá. U 2 takta se řeší velikosti trisek apod.(aby neběžel chudě, protože studeného vzduchu se napěchuje do válce víc) ale u motoru jako má DR650 to není skoro znatelné. Jízda na posolené silnici je jinej problém, ani nemusí být moc mokro, ta sůl se víří v zimě i když jsou silnice suché - zanechává to pak nehezké stopy třeba na ráfcích(pokud se motorka nemyje). Já jezdím letos zatím pořád, ale silnicím se pravda vyhýbám... :-)
Jo ještě k tomu startu v mrazech - dávám do motorek olej 10W40 stejně jako do auta, takže viskozita v mrazech je stejná. Olej na to je, když může auto, proč by nemohla motorka co?
Poslední změna: 15 roků 3 měsíců zpět uživatelem PajaDR650.

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11898 od Petr650
No nevim. Kamos jel pri minusovy teplote a prejel hrbol a vysral se mu central. tak nevim nevim to jezdeni asi tak :(

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11931 od Red
Odpověděl Red pro téma Startování RSE
No, já se chtěl projet v listopadu po těch prvních mrazíkách, bylo tak +8C a než jsem jí nastartoval (po cca 3týdnech) vymlátil jsem 60A v autě. Běžela až tak po 8 chcípnutí...
V říjnu nová svíčka, vačka a vahadla + seřízení...
A chtěl jsem se zeptat... Po cca týdnu se vybije baterie (je nová). Zdroj odběru jsem zatim ještě nezjistil. Dělá Vám to taky někomu?
:S

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11948 od Zemi
Odpověděl Zemi pro téma Startování RSE
Zrovna čtu zajímavou knihu o našich miláčcích a v jedné kapitole píší o této problematice následující:

Negativní účinky na motor má i podchlazení motoru (startování za studena, jízdy v zimě apod.)
Tyto negativní účinky jsou zejména:
- špatné zplynování palivové směsi v karburátoru, což má za následek pokles výkonu a zvýšení spotřeby do doby, než se motor zahřeje
- podpora koroze motoru, především ložisek, protože v důsledku podchlazení dochází k nedokonalému spalování a v důsledku nedokonalého spalování ke vzniku agresivních látek
- kondenzace vody v motorovém oleji
- kondenzace paliva z čerstvé palivové směsi na stěnách válců; palivo potom smývá olejový film a rapidně roste opotřebení pístu a stěn válce

Pokud jezdíme v zimě, je výměna oleje před a po zimě nezbytností, protože v důsledku dlouhých zahřívání olej v zimě velmi rychle stárne a znehodnocuje se.

Čerpáno z knihy technická rukověť motocyklisty... (Kdesi jí tu Gek doporučoval a je fakt super - o jejích kvalitách svědčí už 5. vydání)

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11949 od Tali
Já jsem naposledy jel v Listopadu, po měsíční odstávce a mrazech. Když jsem startoval (bylo asi +5) tak 5 minut(s přestávkama) točení na prázdno ani blaf. Pak chvili přestávka. A už bylo buch buch. přestávka buch buch buch pak ještě asi 2 krát buch... Pak chytla po minutě chcípla a potom už v pohodě. A zjistil jsem že když je rovně tak chytá líp než když je na stojánku!!!!
???????Jo a todle zdlouhaví startování je normální??????????

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11950 od Zemi
Odpověděl Zemi pro téma Startování RSE
No, já když dýl nejedu, tak DRahuš taky musím přemlouvat. A jelikož nemám starter tak se u toho přemlouvání pěkně zapotím :laugh:. Absence starteru má však tu výhodu, že si nevytluču baterii a zároveň se při startování zahřeju. V zimě je přemlouvání pochopitelně náročnější a moje zahřívání se skokově mění v sérii nadávek :) .

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11951 od NEDOJED
Odpověděl NEDOJED pro téma Startování RSE
Startuju celkem bez problému.Kohout na PRI,trochu si zvednu volnoběh na doraze u karb.,sytič a i po měsíci max. jednou zdechne a pak už jede.Pokud je vše vpořádku,tak na to má vliv těsnost pístních kroužků.Je tam krátká dráha pro nasátí :)

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 3 měsíců zpět #11954 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Startování RSE
Po dlouhé odstávce u DR650 bych hodně doporučil vypuštění plovákovky. Mně to pak startuje v pohodě.(no uvidím letos, nejezdím na ní od listopadu) Bohužel starší DR-ka ještě nemají přetlakovej ventil a tedy ani polohu PRI, takže než tam benzín nateče trvá to déle. V tom případě stačí jen na chvilku přicpat vstup do vzduchovýho filtru a je tam hned benzíne ažaž... :-)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #11957 od Tali
A to PRI mají DR od jakýho roku?? Já mám 92 to asi nemá ne??
Nemůže se to uchcat když to přicpu ten filtr??

Vygenerováno za 0.374 sekund