Download menu

zdechani, strileni, na maslu

• vanis007
  • Avatar uživatele vanis007 Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5514 od vanis007
zdechani, strileni, na maslu vytvořil uživatel vanis007
Zdarvim vas. Mam takovy problem. DR 600 86(87). Kompletni GO, asi 500km, motor se zacal hure startovat, vycisitl jsem filtr sani (byl fakt hnusnej :S )
Starty se zlepsily, po asi 200km v tezkym terenu se me zacalo zdat, ze obcas pri prudkym pridani skytne a psoukne do laufu.
Zdani preslo ve skutecnost. Zacalo to po vrknuti z volnobehu zdechat, rikam si, je to rukou, po cca 60km to zdechalo cim dal casteji. 5min hopsani na start, po vrknuti steknuti do laufu, kdyz sem ji dal a nechal otevreno, tak zdech a slehl plamen z laufu, kdyz uz to jelo, tak pri brzeni motorem strelba. Pomale pridavani fungovalo, pak i to ne, Pocasi: Dusno, horko, motor dostal na prdel (hledame trat na zavody, takze caste zdechani a muceni na vyjezdech). Po zchladnuti hodne tezky start, pomalinku plynem na 2000ot a pri pousteni spojky zdech. Kuchl jsem to u kamose za kopcem, vycistil karbec, neco malo v nem bylo. Zdalo se me, ze byla zavzdusnena akceleracni pumpicka, ale nejsu si jistej. Karbec supnu zpet, start nic moc, po pridani strelba a zdechani, znova karbec ven, porad dokola. Kamoska me dovezla novy svicky(asi dve hodky mela na chladnuti), supnu je tam, start krasnej, pekne za plynem.
Vyrazime na trat, 30km ve sviznym tempu, par hnusnych vyjezdu, obcas si zase skytne po pridani, trosku slozitejsi a delsi vyjezd, pak dlouhe brzdeni motorem+vrkani na 1+2ku.
Zdechnu, 5minut pauza, nastartuju, pridam a skyt se strelbou, rozjet se temer nemozne, vyjezd asi 200m s tezkyma problemama, pak uz se na tom vubec neda. Pri startovani zaprede a zdechne, nechavam chvilu spocnout, startuju, jde za plynem, pak zacne zase strilet, rozjezd na 4pokusy pri 2000ot. Des a hruza, 5km cesta dom, z kopce po asfaltu, pri brzdeni strelba, tak sem musel lehce pod plynem, ale chod nepravidelny. Na rovine na 5tku tahne slusne ale neni to ono. Pak zase zacne blbnout.
udelal jsem
vycistil karbec
prostrikal veskerou elektriku
novy svicny - na \"starych\" (36km) jiskra nic moc, byly tak divne mourovate vypaleny
znova vzduch filtr
start v poho, po chvili opet stekani, strelba, zdechani
bohatost 1-2,5 ot porad stejne reakce, na 1-1,7ot lip startuje

mam podezreni na
segerka na jehle byla volna, ted jsem ji dal na druhej zarez od spodu-podle odreni byla na tretim zarezu
zkusim jeste omrknout hladinu (zlomil jsem plast na akceler. pumpu, tak ted shanim druhou)
ventilove vule, po slozeni sem se k nim jeste nedostal
zapalko, ale nevim jak ho vyloucit

pozn: pri prvni vymene svicek, kdyz byl motor horky, tak na vytahly sytic to zdechlo. Ted na dilne to na sytic jede, ale neni to asi tak fest prohraty

mate nejaky napad co s tim?
:(

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5515 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma zdechani, strileni, na maslu
Ahoj, nějaký nápad co s tím bych měl :laugh: ...

Ale vážně, píšeš že to máš po GO motoru, jestli tomu pak hned takhle nakládáš, tak máš svojí motku asi hodně rád :dry:

To co popisuješ dál, bych nevymyslel ani po THC, ale budiž.

\"Starty se zlepsily, po asi 200km v tezkym terenu se me zacalo zdat, ze obcas pri prudkym pridani skytne a psoukne do laufu.\"

dále

\"Kamoska me dovezla novy svicky(asi dve hodky mela na chladnuti), supnu je tam, start krasnej, pekne za plynem.
Vyrazime na trat, 30km ve sviznym tempu, par hnusnych vyjezdu, obcas si zase skytne po pridani, trosku slozitejsi a delsi vyjezd, pak dlouhe brzdeni motorem+vrkani na 1+2ku.
Zdechnu, 5minut pauza, nastartuju, pridam a skyt se strelbou, rozjet se temer nemozne, vyjezd asi 200m s tezkyma problemama, pak uz se na tom vubec neda. Pri startovani zaprede a zdechne, nechavam chvilu spocnout, startuju, jde za plynem, pak zacne zase strilet, rozjezd na 4pokusy pri 2000ot. Des a hruza, 5km cesta dom, z kopce po asfaltu, pri brzdeni strelba, tak sem musel lehce pod plynem, ale chod nepravidelny. Na rovine na 5tku tahne slusne ale neni to ono. Pak zase zacne blbnout.\"

Pivča Ti tady pro srandu nebude, kámo :evil:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• vanis007
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5516 od vanis007
Odpověděl vanis007 pro téma zdechani, strileni, na maslu
predloni byl vybrus, vloni v zime me praskla pruzina od nakopavacky a pri rozborce se zjistilo, ze sme dali naopak stirak :S a tim padem sel valec na zalapovani a pist je natrenej teflonovym lakem. Takze spis GO se tykalo hlavne prevodovky. Vsude novy tesneni, tak jestli si to muze takle sednout a blbnout

heh. Snazil jsem se to popsat tak jak to slo po sobe :cheer: Tech 200 nebylo v kuse, ale na dvakrat :). Je to moc zdechani, cisti se a hleda trat, pretahujes pres stromy, obcas se nekam zahrabes, takze dostava na prdel to jo, ale radej ju podrzim, nez abych ubral a pak to honil po lese :evil:

:( a delat si srandu na to neni ani v nejmensim nalada. Zavod se jede pristi mesic, trat neni znacena, vycistena a ja su nepojizdnej :((((((((((((((

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5517 od VFR
Odpověděl VFR pro téma zdechani, strileni, na maslu
elektrika. skus si nekoho sehnat s tou samou motkou a vymen si snim jednotku (nachvily:) )

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5518 od Piwča
... taky bych to viděl, že to začne blbě pálit kvùli elektrice, ale proč jen když se to ohøeje netušim.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• vanis007
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5520 od vanis007
Dela to kravoviny i za studena, nekdy vic nekdy min

dopnujici info
civka snimace 216Ohm
druha civka snimace 213Ohm
kazda proti kostre >20MOhm
civka napajeni CDI 506Ohm - coz me trosku desi, na druhou stranu, pri proslapnuti s dekompresorama na prazdno 45V
ind civka prim 0,2Ohm, sec 22,7kOhm - to bych videl relativne s usmevem

okrajovy problem dobijeni, neco okolo 9,5V, Regulator VAPE - posilal jsem ho na promereni, mel by byt pry OK. Civky premotavany, Cu s dvojitym lakem, vakuove impregnovano, R 0,7Ohm mezi sebou, bohuzel aji proti kostre. Ted nevim, jestli se stred kostri, nebo izolace sla do kytek

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5522 od Piwča
vanis007 - já elektrice moc nehovim :blink:

... podle mě a podle toho co píšeš, to není palivovou směsí, ale blbě ti to pálí (jiskra), někdy, že to vynechává a pak støíli z vejfucku jak z kanónu, je asi jako bys promačkával chcípák ne? jako díra v plynu kvùli směsi to nevypadá.

• Passi
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5523 od Passi
Odpověděl Passi pro téma zdechani, strileni, na maslu
vanis:
mam podone hodnoty jako ty, az na to ze ja mam na ind civce/sec. jen 6,3kOhm.
moje hodnoty:
civka snimace: 221 Ohm
druha civka: tady nevim co mylsis.
civka napajeni CDI: kolem 600 Ohm
pri proslapnuti s dekompresorama na prazdno jsem se na vic jak 25V nedostal.
ind civka prim 0,1 Ohm, sec 6,3k Ohm - to bych videl jako muj problem slabe jiskry.

me to teda nejede vubec.
v patek budu mit druhou inducku, tak se uvidi....

mam to ted rozebrany, tak kdyby jsi neco potreboval promerit pro kontrolu, tak dej vedet.

• vanis007
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5527 od vanis007
Pivča: abych se priznal, tak sem to pres chcipak nikdy nezkusal, ale pri tom brzdeni to nebylo jako \"bublani\" na aute, ale delsi pauzy a vetsi rany. Vecer sem jeste saskoval s karbecem, zkusal sem trosku poupravit hladinu (na 23,5), jehlu zatim necham na druhym zarezu od spoda (mam zatmeleny vicko, tak uvidime co to zatim udela). Jen se me zda, ze se me blbe zaplavuje akceleracni pumpicka, Kdyz mam zhozenou plovakouvou komoru, zaleju ji benzinem, tak se me nedostane hladina do pistu pumpicky. Musim parkrat pumpnout, nez si nasaje. Podle me i kdyby to bylo timhle, tak to nevysvetluje strelbu pri brzdeni a ztratu vykonu pri stalych ot. Zkusim to dneska projet, snad nezku.. dalsi svice :blink:

Passi: diky za hodnoty. Ta moja ma dva snimace polohy kliky. Jeden je tusim zdibek pred HU a druhej poradnej zdibec pred DU.
Sec inducky by podle manualu by mel byt 20-27kOhm. Jen nevim jestli mam spravnej manual:S (kombinuju ang 650 a de 600:blush: )
Ono to mereni civky CDI je takovy trosku zavadejici, protoze merak si to vzorkuje 2, nebo 3Hz. Kazdopadne i ta moja jiskra nic moc, ale doufam, ze jak to dostane tocky, tak se tam naindukuje poradna stava.
Muzes me prosim zmerit odpor mezi civkama dobijeni a kostrou? Neco sem na tom statoru kostril, ale nemuzu si za boha vzpomenout co to bylo :(

• Passi
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5528 od Passi
Odpověděl Passi pro téma zdechani, strileni, na maslu
ja merim podle anglickeho manualu na DR650.
tam pisou ze bych mel mit na sec inducky 23-25k ohm.

ty civky jsem meril....sice nevim jestli dobre, jelikoz s elektrikou nekamaradim, ale kdyz jsem dal zkousecku na kostru a na tu cast/plochu civky smerem k rotoru, tak me to psalo 0,1 ohm. tohle ukazovali vsechny, vcetne zapalovaci...

• vanis007
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5529 od vanis007
passi: tos zmeril asi neco jineho. Jeden hrot na kostru a druhej do tripolove svorkovnice se zlutejma dratama

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5530 od Piwča
vanis007 - s akcelerační pumpičkou zkušenost na moto nemám, ani jí tam nemám, tøeba ti to ulejvá :dry: , každopádně ti tam benál jde ale neshoøí ve válci, když to støílí

• vanis007
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5535 od vanis007
tak sem to vcera protahl, teda jen asflt, asi 20km a zatim to vypada dobre. Teda je to jiny nez pred tim, bud je to zdibek slabsi, nebo to ma plynulejsi prubeh. Problem nastal se stelovanim volnobehu, byl vyssi, tak sem zacal stelovat a prisel jsem, ze bud je po vrknuti vysokej 4000ot, nebo pada na nejakych 1400, ale strasne pomalu a kdyz pada tak jak bych si predstavoval, tak zacne pobrumlavat do laufu a pak obcas zrazu zdechne a moc se ji nechce chytit. Zkusim si s tim o vikendu vyhrat, pripadne podle svici vratit jehlu na treti zarez a zvednout vzduch na 1,7ot nebo kolik ma byt, fcil tam mam asi 1,5. Doufam, ze bude klid B)

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5541 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma zdechani, strileni, na maslu
Heled,co jsem vyčetl u BIGaøù na netu,tak s jehlou bys neměl hýbat,páč to nedělá dobrotu :huh:

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

• vanis
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 10 měsíců zpět #5593 od vanis
Odpověděl vanis pro téma zdechani, strileni, na maslu
MotejlKuba: v jakym slova smyslu?

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 10 měsíců zpět #5599 od MotejlKuba
V takovým jakým píšu,jehlu nechat na 3 poz. s motorkou sou pak problémy (ve většině pøípadach) :whistle:

http://www.scootland.cz/scooter-tuning-jaknato/ladime-karburator-krok-za-krokem/
<br /><br />Editováno: MotejlKuba, at: 2008/06/22 19:13

Forever Suzuki

• vanis007
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 9 měsíců zpět #5825 od vanis007
tak v tom zase litam :(
predevcirem se to zase zacalo vracet.
Ulomil jsem si plastovou packu, ktera tlaci na akceleracni pumpu a dela to porad, takze pumpou to zrejme nebude. Prohodil jsem CDI a inducku a porad stejne. Zkusim ozivit druhej karbec a prohodit, jinak uz nevim :(

• vanis007
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 8 měsíců zpět #6294 od vanis007
:angry: druhej karbec je zarostlej rasama z 6let staryho benzinu. Este me napada, svicky jsou spis do seda, dneska zfouknu ventily, pak uz zbejva navarit slapky

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 8 měsíců zpět #6306 od MotejlKuba
Já už bych tm ty šlapky měl,na tvém místě:dry:

Forever Suzuki

• vanis007
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 8 měsíců zpět #6317 od vanis007
zacinam mit podezreni na karbec. Kdyz to necham chvilu stat, pak natocim, tak to dela fest, chvilku trajdam z lehounka a asi po 200m a par zatahnuti za gas se to malinko plynule zlepsi.
Dalsi pripad, kdyz za to fest beru, tak se to po chvili zhorsi a musim zklidnit :angry: Pridal jsem palivovej filtr, porad stejne. Plovak vypada ze je v poho, ventil taky. Este jsem pretesnil spoj guma-filtr, bez odezvy

Vygenerováno za 0.451 sekund