Download menu
Štěstí v neštěsí
- Elektrik
- Autor tématu
- Diskutér
- Obdržená poděkování 0
Tak jsem si udělal v sobotu časík na vyjížďku před nedělním přetěsněním víka spojky. Jemně mi totiž vzlínal olej v horní části víka. Po ujetí cca 30 km jsem dojížděl do křižovatky a docela mě rozhodilo, že mi nebrzdí zadek o 100 metrů dál vidím parkoviště, tak jsem tam zastavil a okamžitě jsem DRko chcípnul, páč se z horní části víka řinul olej, jako když někdo řízne do tepny. Hned jsem z něho slez a koukám na měrku. Uff... Hladina byla přesně mezi ryskama (předtím byla hladina na horní) Kouknu na gumu a opotil jsem se, protože byla celá pravá strana od oleje. Kouknu po směru jízdy a čekala mě o 200 metrů dál krásná dlouhá pokládací pravá zatáčka. Opotil jsem se znovu... Začal jsem otírat olej abych zjistil v jakých místech to teče a zjistil jsem že prasklo víko u horního šroubu. Okamžitě jsem vzal mobil a trošku jsem vynadal maníkovi od kterýho jsem DRko koupil, protože mi před prodejem dělal spojku. Myslel jsem si že víko asi moc přetáhnul. Nic méně jsem se uklidnil a požádal jsem ho jestli by pro mě aspoň nezajel. Když jsem to dnes (v neděli) sundal, tak jsem zjistil, že už bylo lepený. Bylo zalepený tak šikovně, že jsem si toho všimnul až na podruhý a ten co mi dělal tu spojku si toho nevšim vůbec. Pokusíme se to s kámošem zavařit i když nevím jestli to půjde, protože je to zrovna v místě kde je mazací kanálek. Proto to tak stříkalo A koupím na to radši origoš těsnění Dofám že nebudu muset kupovat i víko
Bylo to fakt štěstí v neštěstí, že jsem si toho všimnul zřejmě chviličku potom, co to ruplo, protože v tý zatáčce co byla předemnou, bych asi skončil... Nepodceňujte nikdy byť sebemenší úniky oleje. Je to fakt o ústa
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Petr650
- Dobrý diskutér
- endurista
- Obdržená poděkování 1
- Heki
- Výborný diskutér
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
- backmen
- Výborný diskutér
- Obdržená poděkování 40
- Elektrik
- Autor tématu
- Diskutér
- Obdržená poděkování 0
- Elektrik
- Autor tématu
- Diskutér
- Obdržená poděkování 0
Taky sem přetáhl dva šroubky ale na levé straně motoru a pomohl mi tekutý kov.Zrovna to nemám poruce ale je to asi tohle .Jenom sem to odmastil a napatlal na prasklinu a nechal zatvrdnout.Po zatvrdnutí se to má ještě lehce přešmirglovat.Mám to od jara a zatím to drží.
Na tý pravý straně to nechci riskovat. Je podle mě víc namáhaná kvůli spojce a navíc to už lepený bylo. Ale dík za radu. Tohle lepidlo je docela fajn. Myslím že ho mám někde v šuplíku. Používám ho když je třeba někde zku...... vnitřní závit a docela drží.
- Heki
- Výborný diskutér
- Elektrik
- Autor tématu
- Diskutér
- Obdržená poděkování 0
To origo těsnění nekupuj - škoda peněz. Pokud tam chceš papír (já tam mám jen silikon a neteče to) tak si kup ve kšeftu za pár šupů těsnící papír a podle mastného otisku víka si to vystřihni.
Jj. To samý mi říkal Piwča na srazu. Ještě to promyslím. 16 jedem maďarsko a chorvatsko. To by byl nářez, kdyby se mi to provalilo tam
- Martin
- Diskutér spamista :-)
- Obdržená poděkování 92
A na delší cestu s sebou si jsem si munulý rok vzal podobný tmel(lepidlo)-jak psal Backman. Sichr je sichr.
Jinak by jsi asi měl jít zapálit svíčku do kostela-anděl nad tebou bděl.
- Elektrik
- Autor tématu
- Diskutér
- Obdržená poděkování 0
Jak psal Heki-vystřihnout,podtmelit a křížem ofafrně dotahnout.
A na delší cestu s sebou si jsem si munulý rok vzal podobný tmel(lepidlo)-jak psal Backman. Sichr je sichr.
Jinak by jsi asi měl jít zapálit svíčku do kostela-anděl nad tebou bděl.
To s tou svíčkou asi udělám. Jak jsem tam čekal než pro mě přijedou (2 hoďky) tak jsem se na DR jenom koukal a kroutil jsem hlavou jaký jsem měl štěstí Lepidlo sebou vezmu na tu štreku. Beru toho víc. Dostal jsem na starosti cajky
- Piwča
- Obdržená poděkování 21
Nějak mi není jasný, proč to víko ruplo na takovým místě, při normálním pádu celkem nezranitelným, ale stávaj se někdy věci nevídaný.
Jasně že zavařit, jasně že u někoho, kdo tohle vařit umí, není to drahý, až se to ohřeje, možná se ukážou další praskliny. Udělá Ti na tom pořádný bambule, zabroušíš si to, nastříkáš, bude to jak nový. Ta dosedací plocha, to taky není problém zarovnat, pokud to bude vůbec potřeba, spíš jde o to, jaké máš možnosti, si to někde třeba za cigára nechat udělat.
Akorát na partsdepot je jen DR650SE, ale to těsnění bude asi stejný. Aspoň tak vypadá
To asi stejný nebude (asi určitě) a jsou to fakt vyhozený peníze, dej to na tmel (přiměřeně tmelu znamená lépe) nebo si ho vyrob u nějaký kraviny v televizi.
Já osobně bych nejřív sháněl nějakej starší deklík (nevařenej nepodřenej) v ceně do jedný tisícovky, v bazarech jich určitě pár bude.
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Elektrik
- Autor tématu
- Diskutér
- Obdržená poděkování 0
- Heki
- Výborný diskutér
A ten silikon na motory doporučuju taky dát kvalitní (kupuju loctite) a nejlíp černý (jo dělá se taky) - páč na ty chuchvalce červené pasty co leze ze spojů je fakt ''radost pohledět''
Ale jak píše Piwča - ideální stav je sehnat víko z nějaké zbořky a je to bez práce.
- Fojtoman
- Novota
- Obdržená poděkování 1
- Piwča
- Obdržená poděkování 21
edit:
už jsem to tady sice někde psal, ale jen tak pro orientaci, co mě kdysi stála opravu levého deklu na SE, kterej byl (a stále asi je) jetej nesehnatelnej.
zavaření 200,-
kytování, namíchání barvy, nástřik 900,-
těsnění 450,-
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Elektrik
- Autor tématu
- Diskutér
- Obdržená poděkování 0
- pazhaut
- Výborný diskutér
- Obdržená poděkování 43
- Martin
- Obdržená poděkování 92
- Fojtoman
- Novota
- Obdržená poděkování 1
No koukám na to, co jsem tam vypsal za KRAVINU ... samozřejmě jsem chtěl napsat, že by to bylo levnější, než to nechat svařit, kvalitní silikón asi bude tak jako tak potřeba, že? ... Tak jsem ze sebe udělal blba, no .. to se může stát každýmufojtoman malokdy neco napišeš , ale pak to stoji za to dobrý
- pazhaut
- Výborný diskutér
- Obdržená poděkování 43