Download menu
Na cestu, co kdyby....
- razde
- Autor tématu
- Diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
14 roků 11 měsíců zpět #11639
od razde
Na cestu, co kdyby.... vytvořil uživatel razde
Zdravím, mám dotaz pro mě dost důležitej, co bych si měl vzít mimo povinné výbavy sebou na cestu za klíče nebo nářadí kdyby se něco přihodilo za závadu a byl bych schopnej (snad ) to na místě opravit nebo dát dopořádku na dojetí, předem díky za rady zkušených.(jednalo by se o délku jízdy 300 km)
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Martin
- Diskutér spamista :-)
Méně
Více
- Obdržená poděkování 92
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #11640
od Martin
Odpověděl Martin pro téma Na cestu, co kdyby....
Je otázkou,kolik máš na DRku najeto od koupě,jak se motorka chová při jízdě. Píšu to z důvodu,zda máš k DRku důvěru nebo nemáš,zda máš po koupení třeba zkontrolované svíčky(popř.vyměněné),zkontrolované ložiska v kolech,atd....
Jinak asi něco,kdybys píchnul duši,tak aby jsi mohl pokračovat bez návštěvy pneuservisu(nejsem si jistý,že ti pomůže sprej na opravu),spíš duše(vozím 21,ta se dá naladit i na zadek)nebo lepení, montpáky,pumpičku,nějaké nářadí(podle matic a šroubů na motorce).
Ale je zase otázka,co se dá opravit bez cizí pomoci na cestě.
Heki by ti mohl namítnout,že 300 km není žádná velká cesta,ale trochu přípravy si jistě zaslouží.
Vozím ještě lanko na opravu spojky nebo plynu.
Jó-ještě nějaký zásyp na zadní část těla-vlk se zakusuje rychle,zvlášť ve vlhku.
Jinak dobré pořízení a cestu. A nezapomeň telefon na přítele.
Jinak asi něco,kdybys píchnul duši,tak aby jsi mohl pokračovat bez návštěvy pneuservisu(nejsem si jistý,že ti pomůže sprej na opravu),spíš duše(vozím 21,ta se dá naladit i na zadek)nebo lepení, montpáky,pumpičku,nějaké nářadí(podle matic a šroubů na motorce).
Ale je zase otázka,co se dá opravit bez cizí pomoci na cestě.
Heki by ti mohl namítnout,že 300 km není žádná velká cesta,ale trochu přípravy si jistě zaslouží.
Vozím ještě lanko na opravu spojky nebo plynu.
Jó-ještě nějaký zásyp na zadní část těla-vlk se zakusuje rychle,zvlášť ve vlhku.
Jinak dobré pořízení a cestu. A nezapomeň telefon na přítele.
Poslední změna: 14 roků 11 měsíců zpět uživatelem Martin.
- Paja
- Velmi dobrý diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 5
14 roků 11 měsíců zpět #11641
od Paja
Odpověděl Paja pro téma Na cestu, co kdyby....
Jo Marťa to řekl asi všechno, není co dodat. Hold je to zkušenej Matador. teda co se píchání týká
- Piwča
Méně
Více
- Obdržená poděkování 21
14 roků 11 měsíců zpět #11642
od Piwča
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Odpověděl Piwča pro téma Na cestu, co kdyby....
Hlavně dobrou náladu a nestresovat se tím, že se něco přihodí. Stopade někam a stopade zase zpátky není zas taková dálka, abys sebou vozil půl motorky na náhradní díly. Sám víš, co sám zmákneš, kdyby něco a co k tomu potřebuješ, nebo ne?
Když si gumy sám nepřezouváš a píchneš, tak jsou ti montpáky a lepeníčko asi na hovno že? Ale třeba ne, když to kolo máš jak vyndat a a pak nafoukat ...
Spojková páčka, řadička, lanka na plyn se v nouzi nechaj přehodit, spojkový je jen jedno atp., prostě je dobrý, nějaký SOS balíček vozit sebou, ale co má přesně obsahovat a nevážit tunu, na to si každej musí příjít podle svých schopností sám
Když si gumy sám nepřezouváš a píchneš, tak jsou ti montpáky a lepeníčko asi na hovno že? Ale třeba ne, když to kolo máš jak vyndat a a pak nafoukat ...
Spojková páčka, řadička, lanka na plyn se v nouzi nechaj přehodit, spojkový je jen jedno atp., prostě je dobrý, nějaký SOS balíček vozit sebou, ale co má přesně obsahovat a nevážit tunu, na to si každej musí příjít podle svých schopností sám
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Piwča
Méně
Více
- Obdržená poděkování 21
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #11643
od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Na cestu, co kdyby....
... a dětskej zásyp + mobil je základ
Poslední změna: 14 roků 11 měsíců zpět uživatelem Piwča.
- razde
- Autor tématu
- Diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
14 roků 11 měsíců zpět #11644
od razde
Odpověděl razde pro téma Na cestu, co kdyby....
Díky za rady, teda s tou důvěrou tý motorky od té koupě to je asi to nejdůležitější, docela bych ji věřil ale s těma lankama to se mi stalo na motce že jsem chtěl jet na sraz a lanko od plynu mi prdlo hned v garáži,aspon tak tak že ted mám vždycky bojara ale to bych fakt musel mít sebou asi všechno a ještě je otázka jestli bych to zvládnul
- Heki
- Výborný diskutér
14 roků 11 měsíců zpět #11647
od Heki
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
Odpověděl Heki pro téma Na cestu, co kdyby....
No na těch 300 celkem netřeba něco zvláštního tahat. Ale vždycky vozím nějaké základní nářadí (šroubovák, kombinačky, pár klíčů, imbusy, teď mě napadlo, že vlastně ani nemám svíčák - asi si tam nějaký přihodím), antipich (čert ví jestli to k něčemu je) a mobil. Na delší trasy (jako třeba na grossglockner) beru náhradní páčky, svíčky a obě duše. Náhradní lanka nemám. Taky když vím, že najedu víc, než 1000 bez návratu domů, beru s sebou olej na dolití, kdyby něco.
Naštěstí jsem ještě nikdy nemusel žádnou závadu řešit na cestě (klep klep) a doufám, že mi to ještě dlouho vydrží
Naštěstí jsem ještě nikdy nemusel žádnou závadu řešit na cestě (klep klep) a doufám, že mi to ještě dlouho vydrží
Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
- TQM
- Diskutér
Méně
Více
- Obdržená poděkování 0
14 roků 11 měsíců zpět #11690
od TQM
Odpověděl TQM pro téma Na cestu, co kdyby....
Tady je zajímavé čtení o tom co si vzít na cesty a jak se připravit. Navíc na těch stránkách jsou pěkně seřazeny cestopisy podle států kam byste chtěli jet. Dobrá inspirace
www.motorama.cz/modules.php?name=News&new_topic=27
www.motorama.cz/modules.php?name=News&new_topic=27
Vygenerováno za 0.278 sekund