Download menu

Škubání/vynechávání za mokra

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19703 od vluky
Škubání/vynechávání za mokra vytvořil uživatel vluky
Zdravím, už od koupě DRka(650rse'93) mě trápí vynechávání jiskry za mokra, deště nebo po projetí velké louže. Projevuje se to tak, že motor úplně zdechne, po chvilce jde znovu nastartovat ale jde jen na volnobech. Jakmile přidám hned zdechne. Po chvilce jede zas normálně. Za suchá se nic neprojevuje. Prošel jsem celou ele,všechny konektory a žádnou závadu nenašel. Cviky proměřený a podpory jsou podle manuálu. Zkusil jsem i na nastartované motce rozprašovačem stříkat vodu všude možně ale závadu se mi nepodařilo nasimulovat. Projeví se mi to vždy jen za jízdy. Nerešil stě někdo podobnou závadu?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19704 od vluky
Odpověděl vluky pro téma Škubání/vynechávání za mokra
Ještě bych měl dotaz k zapalovacím cívkám. Na mém stroji jsou dvě. Každá svíčka má tedy svou cívku. Tady na fóru sem našel el.schéma pouze na stroje s jednou dvou cívkou. Neměl byste někdo to druhé schéma? A proč jsou vlastně někde použity dvě a jinde jedna dvou cívka? A má nějaký vliv na to která cívka je připojené ke které svíčce? Cívky mají odlišné konektory tak k CDI připojit jinak nejdou ale dají se prohodit svíčky. Ví někdo jak to je? Děkuji za odpověďi

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19705 od Dušan
Odpověděl Dušan pro téma Škubání/vynechávání za mokra
MOhla by to bejt i blbost jako něco se spínačem u bočního stojánku... jen nápad

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
10 roků 1 měsíc zpět - 10 roků 1 měsíc zpět #19706 od street-dog
Odpověděl street-dog pro téma Škubání/vynechávání za mokra
Tady zhruba ve 3/4 stránky máš schémata :)

Píšeš, že i po projetí velké louže, tak bych ji zkusil pokropit z hadice, jako když umývám a hned nastartovat, jestli chytne. Za deště bych to chápal, že bude blbnout je větší vlhkost a voda se dostane snad všude, ale po projetí louže je to divný.
A svíčkám by to mělo být podle mě jedno jak budou připojený, nehledně na to, že mě ani kabely prohodit nejdou jeden je kratší.

Dušan: myslím, že tím to nebude, to by přeci potom nejela jen na volnoběh, ale jela by normálně. Nebo to může být kombinace toho spínače + něčeho dalšího... taková nahodilá závada se hledá blbě :(

PS: popřípadě zkus všechny kontakty prostříknout kontaktolem.

Suzuki DR 650 RSE (1993)
Poslední změna: 10 roků 1 měsíc zpět uživatelem street-dog.

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19707 od Dušan
já sem si asi představil v tu chvili že volnoběh=neutrál... nevím proč... :D ale pravě kvůli tomu "projetí louže" mě to napadlo, páč je to z elektriky nejníž ... jeste jestli to neházi vodu od zadniho kola nekde na batterku a CDI?

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19708 od Dušan
navíc vluky píše že se to projevuje za jízdy, takže při zařazený rychlosti...kdyby se do toho snimače dostala voda a on (snímač) by si najednou myslel ze je "dole" stojanek, tak to chcipne...

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19709 od vluky
Prošel jsem celou kabeláž jestli není někde poškozena a nic sem nenašel. Kdyby bylo někde něco prodřeno a dotýkalo se rámu tak by se to někdy mohlo projevit i za sucha, ale to se nikdy nestalo. Konektory sem taky vyčistil a promazal vazelinou. Když jsem na to strikal tím rozprašovačem tak sem to propil pořádně a ani náznak.Ten spínač stojanu je zajímavej nápad. Prověřím to. Pokud se mi to neprojevuje na neutral, tak tenhle spínač by to ovlivňovat mohl a ve spijení s vlhkem a vibracema při jízdě to udělá své...Jinak CDI mám ve předu pod kapotu a je v poho.

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19710 od vluky
Street-dog děkuji za odkaz na schema. Přesně tohle jsem potřeboval B)
Teď by to ještě chtělo vnitřní schéma CDI a byl bych spokojenej :)

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
10 roků 1 měsíc zpět #19711 od street-dog
není zač :) ... schéma CDI bohužel nemám ... ale pořád mi nejde do hlavy, kdyby to bylo tím spínačem, proč by to potom nechtělo jít do otáček jak jsi psal.

Nicméně spínač by to asi mohl být, protože já na svým DRku jsem ho měl odstřihlej, takže s ním asi někdo problém předtím měl.

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19712 od Dušan
to streed-dog: jestli to jede při zařazení a pomalem pridavaní plynu tak ten spinač to asi nebude, to máš pravdu...

to vluky: stejně bych zkusil bych ten spínač rozdělat, "natvrdo" provizorně spojit a projet. uvidiš jestli se to projeví nebo ne...začal bych prostě tím nejjednoduším :) ja mam CDI u baterky, tak mě to jen napadlo..

at se zadaří!

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19714 od vluky
To jak to v tu chvíli nejde za plynem by taky mohlo způsobovat to, že když se to stane, tak to přestane házet jiskry a tím se to uleje. Na volnobech si to jakž takž bublá a když přidám zprudka tak to zdechne, ale když pridávám pomalu, tak to škytá a postupně se chytne. Zatím mi ten stojanový spínač přijde jako nejpravděpodobnější. Zatím ho rozebírat nebudu. Poď sedačkou je konektor, tak ho proklemuju a vyrazím to testnout.

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19715 od vluky
Proměřil jsem ten stojanovej spínač. Při stojanu dole nevede vůbec, když je stojan nahoře tak na jednu polaritu nevede a na druhou má kolem 150kohm. Nedalo mi to a rozebral ho. Uvnitř je jazýčkový magnetický kontakt v sérii s usměrňovací diodou. Pokud se kontakty spínače pouze propojí, tak CDI dostává špatnou hodnotu a nejde nastartovat. Mělo by tedy stačit nahradit spínač odporem 150kohm nabo diodou. Dnes už jsem nestihl vyzkoušet. Zítra na to vlítnu a dám vědět.
Přílohy:

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19720 od Dušan
hustý - to se bude hodit :) tak to sem nevěděl že to funguje takhle. tak pak dej vědět co a jak. na zahraničních webech popisujou podobny příznaky a jako možný důvody se opakuje jak ten spinač, tak mikropraskliny na fajfce či kabelech ke svíčkám a neelektrickej puvod karburátor (tam sem zatim vyčet, že se dávaj hadicky na odvětrávání z karbce s vývodem třeba pod sedlo... že když se k tomu dostane voda tak to taky může takhle blbnout)
Přílohy:

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19721 od vluky
Taky mi to prekvapilo, že ten spínač vypadá takhle. Nicméně v něm problém není. Nahradil jsem spínač diodou a jel projet. Problém se nevyřešil :-( Ty fajfky,zap.kabely a cívky jsou taky v poho. Po těch sem šel jako první. Při běžícím motoru sem na ně rozprašovačem stříkal vodu a furt to běželo normálně. Co se týká té hadice tak tu mám vyvedenou pod sedačku a tam zaslepenou. Původně byla připojena k odvětrání baterky a když jsem dal novou a ta ho neměla, tak sem to zaslepil. Budu bádat dal. Děkuji za podněty.

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19722 od vluky
Mohl bys mi poslat nějaký odkaz na ty zahraničí weby?

Více
  • street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
10 roků 1 měsíc zpět - 10 roků 1 měsíc zpět #19726 od street-dog
K odvětrávání baterky ?? :blink: to je nějaký divný, teďka nevím přesně, ale mě myslím vede do airboxu, zítra se na to mrknu :)

PS: taky jsem měl odstřihlej kabel od spínače, ale žádná dioda nebo tak místo něj nebyla, tak nevím jak to fungovalo :woohoo:

Suzuki DR 650 RSE (1993)
Poslední změna: 10 roků 1 měsíc zpět uživatelem street-dog.

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19733 od vluky
V odkazu s těma videama, to je přesně to co mi to dělá.
O víkendu jsem znovu prošel celou elektroinstalaci. Nic jsem nenašel. Pár míst jsem přemotal páskou a u všech konektorů zkusil zatáhnout za každý drát zvlášť jestli není ze vnitř uhnilý. A jel to projet. Situace je trošku jiná, musím to daleko víc namočit aby se to projevilo a poté to zas delší dobu trvá než mohu přidal klín aby to nechcipalo.na volnobeh ale motor běží furt. Uz mi nenapadá co s tím. Snad uz jen vimenit fajfky, cviky a CDI. Na CDI se mi voda po projetí louže vůbec nedostane, na cviky a fajfky jo. Ale já tam cviky mám dvě. Tak je mi divný že by byli v hajzlu vobě. Když jednu odpojim tak to stejnak jede.

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19734 od vluky
Vývody z karbce jsou dva. Jeden silnější a ten je hadicí spojen s air boxem a ten druhej je slabší a ten mi vede pod sedlo a tam ho mám zaslepenej.
K tomu spínači, když tam nebyla ta dioda tak to po zařazení chcíplo. Možná si měl odstříhlý i neutrálové čidlo, pak by to CDI bylo vše jedno :-D

Více
10 roků 1 měsíc zpět #19736 od Dušan
CDI myslim budou zbytečný kačky...zkus kabely s fajfkama...kdyz se ti to po oblepeni zmenilo, tak si mozna na spravny ceste :) k tomu karbci...kdyz to odslepis tak obnovis funkci toho dalsiho odvzdušnění...jestli to predtim bylo napojeny na baterku (propojena baterka s karbcem) tak to byla pekna konina....(jestli sem to teda dobre pochopil z toho co si psal)...

Vygenerováno za 0.430 sekund