Download menu

žádná známka jiskřičky

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16938 od Daves
žádná známka jiskřičky vytvořil uživatel Daves
Zdrávím Vás pánové, měl bych prosbu, zda by mi někdo neporadil, co a jak mám dělat, když mi nedávají indukční cívky jiskru. Měřil jsem budící cívku i snímač podle plánku, který jsem našel zde na stránkách a hodnoty odpovídají. Zkoušel jsem, zda jde z jednotky elektřina do induček a při startování jde zhruba 120V, ale indučky ani ťuk. Je možné, že jsou kondenzátory v jednotce špatné? tudiž njsou schopny dát potřebný impuls indukční cívce? Mám jednotku Mitsubishi se 13 dráty a vývodem pro dvě indukční cívky. Díky za rady.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16939 od admin
Odpověděl admin pro téma žádná známka jiskřičky
ahoj proměř dle manuálu indukční cívky. Dá se proměřit i cdi dle manuálu.

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16948 od Zemi
Odpověděl Zemi pro téma žádná známka jiskřičky
Změřit cívky není problém - narodíl od CDIčka. Tam prý stačí změna nějaké součástky a hodnoty jsou jiné...(vlastní zkušenost).
Indukčka mi taky kdysi odešla. Dle manuálu jsem měřil i CDIčko a to házelo takový hodnoty, že jsem si myslel, že je kaput.
Nebylo, ale to jsem zjistil až po tom, co jsem koupil CDI a vyměnil společně s indukčními cívkami.

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich
Poděkovali: Daves

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16968 od Daves
Odpověděl Daves pro téma žádná známka jiskřičky
Tak jisry už hází, ale mám problém, protože nemůžu nastartovat. Jiskry sice hází, ale myslím že ne v ten správný okamžik. Poradí mi někdo co s tím a čím to může být? Jinak benzín do válce jde, takže tím to není, díky

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16974 od drtomi
Odpověděl drtomi pro téma žádná známka jiskřičky
servus Daves,

bolo by dobre aby si popisal svoj problem od zaciatku, teda pokial este motorka isla bez problemov. Co si medzitym robil a kedy doslo k poruche.

Nazdar

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16976 od Daves
Dobře, Jednou jsem si tak vyjel, ale daleko jsem nedojel. MOtorka začla jako by cukat a vynechávat. S těžím jsme dojel domů. Když jsem přijel motorku jsem zdech a už nenastartoval. Neházel mi jiskru. Tak jsme začal pátrat čím to je. Měl jsem polámané nějaké dráty tak jsem dal nové. Mám to podle schéma, takže v tom není problém. Dal jsem novou CDI ze stejného modelu se stejným označením. Teď mi to jiskru dává, ale nejde to nastarotvat. Dá se nějak seřizovat předstih? Díky

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16977 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma žádná známka jiskřičky

Daves napsal: Dá se nějak seřizovat předstih? Díky

Nedá, ale zeptej se uživatele Elektrik, ňákej trik třeba má.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16980 od drtomi
tento problem som mal aj ja, bola to impulzna cievka a tiez bol vodic oddtrhnuty. Asi ti dava iskru v zlom okamihu. Zajtra sa pozriem do knizky cim to moze byt (DRko mam zase po 5tich rokoch a uz som tie veci kolo toho pozabudal)

DRTomi

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16981 od Daves
Díky moc :-)

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16985 od drtomi
Nemam teraz vela casu tak som to neprestudoval, poskladal si to spravne? Skus vybrat sviecky dat do valca tycku az na doraz ku piestu a ked budes tocit manualne vyvazovacim kolesom sleduj kedy ti to hodi iskru, ci to bude v hornej polohe. Alebo si to odsleduj na znacke OT ktora by tam pri tom kolese mala byt.

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16987 od Daves
Tak už jsem přišel na to, čím to je. Utrhnul se mi klínek a potočil rotor. Když jsme na něj chytal a zkouše ho stáhnout rukama tak držel jako přibitý, ale nedalo mi to.Tak jsem to stáhl a uviděl jsem klínek roztržený na půl. Ještě jednou dík všem za rady.

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16991 od drtomi
akurat som spravil fotky, no nic ked uz slape tak je ok. Prave na tom som myslel, ci sa nedajau impulzne cievky poskladat nahodou nejak posunute (ale kable by to asi nedovolili). No zeby bol posunuty budiaci kotuc by ma nenapadlo. Dobre vediet do buducna. Tak nech ti to slape. O kolko stupnov to bolo pretocene?

Admin: nemozem tu pridat fotky, preco?
Přílohy:

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16993 od drtomi
nejak nezobrazuje tie fotky co chcem pridat..
Přílohy:

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16994 od drtomi
xxx
Přílohy:

Více
12 roků 7 měsíců zpět #16999 od Daves
O kolik to přesně nevím, ale moc to nebylo. A myslím, že na takové záhady mám štěstí jen já :-D takže můžeš být v klidu. ;-) Jinak ještě jednou díky za ochotu :-)

Více
12 roků 7 měsíců zpět #17003 od Zemi
Odpověděl Zemi pro téma žádná známka jiskřičky
Buď v klidu... Řešil jsem to samé ;) - asi je to tu někde popsáno.

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich

Více
12 roků 7 měsíců zpět #17030 od Daves
Kluci neměl by někdo zvás dobře čitelny schéma elektriky? Bojím se, že podle toho co tu je to nedokážu pozapojovat :-D

Více
12 roků 7 měsíců zpět #17032 od vita.3er
Odpověděl vita.3er pro téma žádná známka jiskřičky
Mám celkem čitelky. Je to co bylo k příručce, ale dá se vněm vyznat i barvy drátu lze přečíst. Hoď jsem mail a pošlu ti to...

Více
12 roků 7 měsíců zpět #17033 od Daves
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. dík ;-)

Více
6 roků 6 měsíců zpět #21188 od vituhy
Odpověděl vituhy pro téma žádná známka jiskřičky
Ahoj pánové,
potřebovali bychom radu, žádná z odpovědí zde mi zatím nepomohla. Dáváme trošku do pucu DR z roku 1993, jezdilo, jen se dělal olej, světlo, tacho a pár kosmetických věcí, A teď po poskládání neházelo jiskru. Prošli jsme celou kabeláž, prostříkali konektory, prošli co se dalo a najednou jiskra šla. Ráno dojdeš k moto a zase ani ťuk. Baterka je ok, vše zapojeno dle schématu a nic. Pár věcí jsme měřili dle návodu a zdá se být ok, nejsem elektrikář ale co je popsáno jsem se změřit snažil. Odpor mezi fajvkami v normě, fajfka vs vstup do civky tez, na CDI jsme neměřili asi jen 5 hodnot přesně podle manuálu, avšak někdo zde psal, že pokud je např jiné tacho či jiná komponenta, může se lišit.
Nejdivnější věc je, že to někdy hází, někdy ne, to nám na tom není jasné a jsme už bezradní. Nebyl by někdo ochoten poradit, či se na to podívat, než budu shánět CDI a cívku, prosím?
Díky všem, Vítek

Vygenerováno za 0.571 sekund