Download menu

Pomozte mi vymyslet ....

• Sniper
  • Avatar uživatele Sniper Autor tématu
  • Moderator
  • Moderator
Více
17 roků 11 měsíců zpět #2247 od Sniper
Pomozte mi vymyslet .... vytvořil uživatel Sniper
... prosim jak udelat pro kamarada prekvapeni.
Je to trosku slozitejsi a ja vlastne ani nevim odkud zacit, ale ma se to nasledovne kamarad bude mit narozky a ja by jsem ho hrozne rad svezl na masine. Ma to ovsem jeden hacek, kamarad je na invalidnim voziku. Miluje motorky a ja bych ho proste hrozne rad posadil za sebe. ne na nejakou dlouhou jizdu ale proste ho povozit tzv. okolo komina po nejakych malo frkventovanych cestach.

Mam i predstavu jak to udelat, ale potreboval bych to nejak dopilovat k dokonalosti.

Nohy => napadla me jedna vec a to \"klipsny\" z kola a do tech mu uvazat nohy aby mu nepadaly.

Ale nevim jak vymyslet telo :dry: napada me snad jenom vyrobit nejakou konstrukci ktera by ho drzela a drzela mu bocni stabilitu. Uz mam neco v hlave ale nevim jeste jak to udelat aby to nebylo moc tezky.

Vim ze to je desna slohovka, ale je to pro dobrou vec ;) Tak pokud by mel nekdo nejaky napady tak za ne budu jenom rad ;)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2248 od marek.2000
Odpověděl marek.2000 pro téma Pomozte mi vymyslet ....
Potrebujes ho pripevnit na stupacky ak som pochopil?

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2249 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Pomozte mi vymyslet ....
Sniper,
já mám sestru, které je po autonehodě taky na vozíku, posadil jsem ji za sebe na DRko a lítal s ní okolo okomína a v pohodě. Nohy jí na stupačkách držely normálně, je teda fakt, že zvládne si normálně stoupnout, míchu má pøerušenou mezi 12 a 13 obratlem. Chce to vyzkoušet, když tam ty nohy neudrží, tak si nějak poradíte, jestli má ale nějaký spastický køeče (mimosmyslově vyvolávají pohyb svalù), tak bych to radši neriskoval.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2250 od marek.2000
Odpověděl marek.2000 pro téma Pomozte mi vymyslet ....
mas tri moznosti 1:kozeny remen, textilny opasok...
2:batozinovu gumu su tam aj 2 haciky
3:alebo z toho co ty vyrobis
;)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2254 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Pomozte mi vymyslet ....
Pánové,toto je velmi ožehavé téma. Ne každý takovou myšlenku chytne nebo uskuteční. Rád bych ti pomohl uskutečnit tento trochu riskantní plán. Má to,jak píšou chlapci zhora trochu úskalí. Myslím,že Jak napsal Martin P.,ten by ti mohl poradit asi nejvíc-už to absolvoval. Asi to bude chtít tutově usadit toho kamaráda na zadek a umožnit mu opøít záda-kufr nebo opěrku,pak musíš vyøešit,aby se ti vùbec na motorce udržel-neber to špatně,ale pokud se ti skácí-žádné kurty nebo bandáže ti ani jemu nepomùžou:evil:
Ale jak,píšu-dej na radu toho,kdo nějakou nebo podobnou zkušenost měl. Jinak,rád ti v tomto pomùžu.B)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2264 od admin
Odpověděl admin pro téma Pomozte mi vymyslet ....
Ano je to velmi šlechetná myšlenka, ale zjisti si poøádně zdravotní stav svého kamaráda, nikdy nevíš jesltli není nějaká poloha která by mu mohla pøitížit.Já osobně bych se trochu bál abych mu neublížil víc. Pokud to bude v poho tak je asi potøeba abyste oba nasedi a někdo tøetí mu zajistil nohy na stupačky a hlavně se tě musi držet.Opírání bych zavrhnul.Musí se prostě držet tebe bude t určitě bezpečnější.:blink:

• Sniper
  • Moderator
  • Moderator
Více
17 roků 11 měsíců zpět #2271 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Pomozte mi vymyslet ....
Pivercimartin > Zvladne si normalne stoupnout?? Promin nechci se te nijak dotknout ale moc se v tom nevyznam :(

Poloha ve ktere by jsem mu mohl ublizit snad neni. alespon o ni ani ja ani on nevi.

Mam starost o ty nohy aby mi nevyklouznul a nebo aby se mu nezklouzli nohy ze stupacek. Prave ma taky obcasne krece ve svalech v nohach tudiz jsem uvazoval o tech klipsnach. vzit kus trubky navarit na ni dva sroubky na ktere by se prisroubovaly ty klipsny. a tu trubku nasunout na zadni stupacky a zaaretovat sroubkem. tim by jsem meli vyreseny nohy i to ze obcas dostava ty krece do nohou.

Telo -> mam starost o bocni vedeni proto jsem navrhoval tu konstrukci. nerikam ze s nim budu litat zatacky dokud nebudem brousit stupacky to vubec ne ale prece jenom bych radsi kdyby ho neco v bokach drzelo dozadu ani do predu mi neprepadne ale prave nevim jak ty boky :( Mam takovou predstavu ze by jsem vytvoril \"Ucko\" na lezato takze by ho drzelo v bocich a zadech. ve spodku toho ucka by byl navarenej nejakej kus kterej by se pomoci 4 sroubu uchytil na zadni nosic. a vyztuzilo by se to nejakou \"trubkou\" od horni strany ucka do zadni strany drzaku aby se to nevylamovalo.

Jinak vsem moc dekuju za rady, napady, vystrahy a pripominky ;)

I cesta, je cíl

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2275 od Piwča
Sniper,
měl by sis asi s tím kamarádem o tom pokecat, on ví asi nejlépe, na co si troufne atp. Faktem je, že už to nebude pøekvapení, ale radost mu to určitě nezkazí.

Jinak moje setra je na káøe od roku 1989, v 18ti letech to poslala v plechovce do lesa. Že se na nohy postaví, jsem myslel tak, že si prostě stoupne s nějakou oporou a stojí, takže ty nožičky dokáže nějakým záhadným zpùsobem kontrolovat ... jinak to bylo to první, na co jsem se jí ptal, jestli jí nespadnou ze stupaček do kola, prej v poho ;)

Hodně štěstí, málem u toho békám, když to píšu ...

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Sniper
  • Moderator
  • Moderator
Více
17 roků 11 měsíců zpět #2276 od Sniper
Pivarcimartin >
Tvoji sestricky je mi lito a moc si vazim tvych odpovedi. todle tema je proste hodne moc citlive.

On je na voziku cca 16 let spatne skocil do vody :(

A na tudle myslenku me privedl on. Rikal ze mel kamarada motorkare kterej o tom uvazoval. Tak jsem tu myslenku rozvinul a rad bych ji dotahnul do zdarneho konce.
Takze o tom vi ze chci vymyslet zpusob jak ho dostat na masinu. Nekolikrat jsme se o tom bavili a rikal ze by to hrozne rad zkusil. A todle bych pro nej hrozne rad udelal ;)
A jelikoz jsem palice tvrdohlava tak to proste nevzdam ani za zlaty prase.
Proste mi ta namaha a vynalozenej cas za to stoji i kdyby jsem ho mel svest jenom jednou kolem komina.

I cesta, je cíl

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2283 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Pomozte mi vymyslet ....
možná špatně ale co tak zkusit plastovou židli? :S ?

• Sniper
  • Moderator
  • Moderator
Více
17 roků 11 měsíců zpět #2286 od Sniper
Tak se to bude rusit s kamaradem jsme objevili jeho slabe misto :( kdyz sedi na rozkrocmo tak ma krece do zad a tim padem to neni mozne mohlo by mu to ublizit.

Jediny co by slo by byla Trikolka a nebo Jawka s lodickou.

Nemate nekdo nekoho s postranim vozejkem u motorky? Kdo by mi kamarada svezl??

I cesta, je cíl

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2287 od admin
Odpověděl admin pro téma Pomozte mi vymyslet ....
Tak trikolka je to samé tam taky bude sedět rozkročmo i když v køesílku. Ale taková Jawa 350 stará se sajdou to by bylo žùžo to bych si nechal líbit i já.:woohoo: :blink:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #5652 od Piwča

• Sniper
  • Moderator
  • Moderator
Více
16 roků 9 měsíců zpět #5677 od Sniper
Pivca > cetl jsem to v CMN a i videl todle je dobry ale pro kluky ktery maji \"mensi\" postizeni. kamarad neni ochrnutej od pasu nebo kolen dolu, on je ochrnutej od hrudniho kose dolu, tzn on proste nema vubec bocni stabilitu. a navic nemuze mackat packy protoze ma castecne ochrnuty ruce de-facto ma pouzitelny ruce od ramen k zapesti. takze todle je pro nej naprosto nepouzitelny, ale jinak dekuju ;)

Uz to mame vice mene vymysleny. akorat nekoho sehnat ver ze hooooooooooodne dlouze jsme to diskutovali ;) a fakt to neni prdel ale nakonec jsme se rozhodli ze uplne nejschudnejsi a pro nej nejoptimalnejsi vzhledem k jeho stavu a \"krecim\" ktere obcas ma bude Sajdkara tzn sehnat nekoho kdo ma starou jawu a ma k ni i tzv. \"Lodicku\" ;) do te ho posadit a provest ;)

Snad to vyjde ;)

I cesta, je cíl

Více
16 roků 9 měsíců zpět #5678 od Piwča
jj, to není motka pro kvadrouše, držím palečky ;)

Vygenerováno za 0.476 sekund