Download menu

Je toho povíc

• ok2arm
  • Avatar uživatele ok2arm Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2337 od ok2arm
Je toho povíc vytvořil uživatel ok2arm
Zdravim, mel bych povicero dotazu, pokud se opakuji, tak se predem omlouvam :)

Pred casem jsem si poridil DR 650RS rok 94, dnej sem rozhodil predni tlumice, chci se optat jaky olej doporucujete, bylo tu zmineo W10 ale neco konkretnejsiho ?

Predchozi majitel tam lil castrol mineral 20W40, je to pouzitelnej olej, nebo nejaky drek ?

Dale jsem rozhodil ložiska na krku, spodni je valeckove a vrchni kulickove, zajimalo by me, jestli tam nekdo nabastlil co nemel, nebo tam opravdu je kazde jine ?

A posledni vec, nemel by jste nekdo k tomuto modelu/roku manualy, nemuzu nic najit, jen starsi :((

Predem diky za info, Pepa

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2338 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Je toho povíc
Ach jo, jediny co by te snad mohlo omlouvat, je to, ze jsi tady novacek. Ale pouziti funkce hledat, si myslim, by te nezabilo.

Takze, vymena oleje v prednich vidlich je popsana Tady a dokonce dole pod clankem mas uvedeno kterej hustsi i vyrobce. A Tady mas mnozstvi.

Tady mas info o olejich zde
jinak primo na tendle typ ti musi nekdo odpovedet.

a dale tady mas popis vymeny krku rizeni i s fotkama jak to ma vypadat.

a manual pro RSE, je tady na FTP a DRko je od roku 90-96 beze zmen, jenom je rozdil jestli mas nakopavacku nebo el. starter. jinak tam zadny rozdil neni.

A priste, prosim, pouzij vyhledavani ;)

Jeste jedna malickost ne jen pro tebe ale pro vsechny nove cleny jsou tu urcita pravidla prosim cte ty pravidla. Pravidla jsou TADY

Dekuji<br><br>Pøíspěvek editován: Sniper, v: 01/05/2007 20:13

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

• ok2arm
  • Avatar uživatele ok2arm Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2350 od ok2arm
Odpověděl ok2arm pro téma Je toho povíc
Ahoj,
vsechny ty clanky jsem precetl, ale konkretnejsi info jsem nenasel, treba presny typ oleje, ktery by nekdo doporucil atd.... Jeste bych te poprosil o ten odkaz na to FTP, nejak se to do toho textu neulozilo. Diky, Pepa

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2352 od admin
Odpověděl admin pro téma Je toho povíc
Ahoj
Pokud jde o olej do motoru je vcelku jedno jaký výrobce, dùležitá je viskozita. Motorka má psanou 10w40 a co se týče normy API tak já leju Liqui Moly 10w40 API SH. k oleji do tlumičù, čím větší viskozní číslo tím hustší, já používám 15w = støední. A FTP je na webu nad logem.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2355 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Je toho povíc
S olejem do motoru se musí každý rozhodnout sám. Každému chutná něco jiného-někdo rád Gambrinus,další Krušovice,tøetí Plzeñ. Oleje od rùzných výrobcù o stejných parametrech a viskozitě stojí rùzné částky.

• pete
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2363 od pete
Odpověděl pete pro téma Je toho povíc
Martin napsal:

S olejem do motoru se musí každý rozhodnout sám. Každému chutná něco jiného-někdo rád Gambrinus,další Krušovice,tøetí Plzeñ. Oleje od rùzných výrobcù o stejných parametrech a viskozitě stojí rùzné částky.

najradsej mam Radegast - nealko :laugh: dal som castrol GPS 10W-40, do vidlic castrol fork synthetic 10W, takze je to fakt o chuti:P

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2364 od Martin
Pro Pete:Napiš,až ujedeš pár km,jak tvé moto chutná GPS. Pøed měsícem jsem ho dával do 1100 Shadowa Hondy a kámoš si stěžuje,že mu prokluzuje občas spojka,ale nemùže to øíct na beton,protože ji má krátce a na motorce pøed touto nejezdil.
Ale spíš se u něj pøiklánim ke spojce než ke špatnému výběru oleje.:silly:

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2373 od admin
Odpověděl admin pro téma Je toho povíc
No on problém je v tom když se pøejde z minerálu na syntetiku tak pak spojka koluže. A GPS je syntetika ne?:blink:<br><br>Pøíspěvek editován: admin, v: 03/05/2007 09:32

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2377 od Martin
To máš pravdu,GPS je syntetika,ale on tam minerál neměl. Ale najel na tom málo km,takže nejde øíct,zda to je oilem nebo spojkou.

• dayw
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2394 od dayw
Odpověděl dayw pro téma Je toho povíc
Ahoj GPS tam leju co moto mam a spojka neprokluzuje, tento olej mi byl doporucen prave proto ze je vhodny do motoru kde je spojka v olejove lazni. Akorat kdyz ti to bude zrat olej tak se to prodrazi .)

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2396 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Je toho povíc
To Dayw &gt; ono staci kdyz budes litat 160km/h a budes tahat motorku furt k 7000 otackam a papat olej ti to bude taky i kdyby jsi mel masinu uplne v pohode ;) tudle nedavno jsem kontroloval olej a najednou koukam ze je skoro celej pryc asi motoru vysoka rychlost, vysoke otacky a jizda po praze nedela moc dobre :evil: Tak uz radsi jezdim pomaleji abych si to nerozbil :blush:

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2398 od Wosa
Odpověděl Wosa pro téma Je toho povíc
A jaký máš pøevody na zadku?

• pete
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2404 od pete
Odpověděl pete pro téma Je toho povíc
Martin napsal:

Pro Pete:Napiš,až ujedeš pár km,jak tvé moto chutná GPS. Pøed měsícem jsem ho dával do 1100 Shadowa Hondy a kámoš si stěžuje,že mu prokluzuje občas spojka,ale nemùže to øíct na beton,protože ji má krátce a na motorce pøed touto nejezdil.
Ale spíš se u něj pøiklánim ke spojce než ke špatnému výběru oleje.:silly:

Mam po vymene asi 500km, hladinu oleja kontrolujem pravidelne, olej nezerie, jazdim 90% teren, takze si uzije otacok aj prehriatia, so spojkou nemam problem ... B)
Kazdopadne tam GPS viskozne patri, mal som tiez odporucania z motoklubu ...s klzanim spojky boli skusenosti s plnou syntetikou 5W-40

• mara02
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 9 měsíců zpět #2825 od mara02
Odpověděl mara02 pro téma Je toho povíc
tak tak..5W je málo.Já jezdim na GPS od GO(asi 700km) a spojka chodí jako víno.A nedolil sem ještě ani kapičku ;)

Více
17 roků 6 měsíců zpět #3438 od Kocour
Odpověděl Kocour pro téma Je toho povíc
Našel a použil jsem olej od Castrolu, který je doporučen jeho výrobcem i do DR s viskozitou 20W50, tato kvalita mot.oleje je použitelná i pøi pohledu do manuálu str.6 (odkaz na download zde na stránkách) pøi vyšších teplotách provozu stroje.
Olej není úplnej minerál ale cenově pøijatelnej.

Vygenerováno za 0.474 sekund