Download menu

Baterie do SE

• honz
  • Avatar uživatele honz Autor tématu
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
17 roků 2 měsíců zpět #3966 od honz
Baterie do SE vytvořil uživatel honz
Začíná mi pomalu dosluhovat baterka v SEčku, je tam poøád originál z výroby:woohoo: Tak dumám nad tím, jakou nejlepší baterku tam dám. Výrobce doporučuje typ baterky YTX9-BS která má hodnoty:
Napětí: 12 V
Kapacita: 8 Ah/10hod

Napětí 12 voltù je jasný, ale co ta kapacita? Koupit tu doporučenou výrobcem nebo čím větší kapacita (dražší) tím lepší?
Co startovací proud?
Pozor na rozměry baterky, aby se vešla.

Výrobcù je taky dost,ale asi pùjdu do baterky značky Yuasa.
http://www.motoobchod.cz/baterie-a-nabijecky/baterie/9493-2/ytx9-bs-super-mf

Jakou máte baterku vy a co by jste poradili?

Ráfky, dráty, niple, výplety... :ohmy:
http://www.hprwheels.cz/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #3967 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Baterie do SE
Tak tuhle tam mám taky a taky asi dosluhuje, je na ní už i boule. Nikde jsem na ní nevyčet, jak je stará ...

\&quot;Vystartoval\&quot; jsem jí po delším stání do mrtě a øíkám si, že už není stejně co zkurvit, tak jsem si dal na \&quot;normální\&quot; nabíječku. Na tý baterce píšou, že je možný ji nabíjet i proudem 4 A po dobu 1 hod. Já pøi tom nabíjení naměøil asi 1-1,5 A ale hrozně velký napětí 16,5 V. No ale baterka zatím drží a startuje v pohodě :laugh: což asi dlouho trvat nebude, ale koupim tu samou ;)<br /><br />Editováno: Pivča, at: 2008/01/09 19:27

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 4 měsíců zpět #7887 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Baterie do SE
Tak jsem dnes uvažoval,že bych tu baterku dal chvíli na nábíječku,ale nevím co to udělá a jestli tam mám gelovku.Ale asi jo,ta se prý nabíjí nějakými impulsy.Jak to øešíte,dáváte to na normální nabíjěčku na nějaké nižší hodnoty?Nechci ji zničit,ale občas by pøes zimu chtěla oživit,ikdyž jezdím stále,minimálně jednou týdně.

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 4 měsíců zpět #7894 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Baterie do SE
Na nabíjení gelovek bacha.Na ně se prodávají nabíječky zvl᚝ a nebo ty lepší sou kombinovaný.Gelovka nemá ráda rychlé nabíjení Tady na Bigaøích se o tom taky diskutovalo

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
16 roků 4 měsíců zpět #7901 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Baterie do SE
Když klikneš na ten Honzovej odkaz a zvětšíš si obrázek té baterky, tak je na ní napsáno, jak se má dobíjet. Je tam i rychlá varianta nabíjení, proud 4 A po dobu jedné hodiny, což je celkem záhul.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
8 roků 7 měsíců zpět - 8 roků 7 měsíců zpět #20740 od Frosty
Odpověděl Frosty pro téma Baterie do SE
Zdravím chci poprosit o radu, mám Suzuki DR 650 R SP42B, 20 kW a rok 91. Začalo to že mě lítaly otáčky nahoru na neutrál než jsou klasicky a světla zlobily, pak sem začal hledat problem kde může byt, potom mě napadlo že, bude něco špatně v el. našel vypálenou pojistku patnáctku, co je pod sedlem za baterkou, tak sem dal nabit baterku a vyměnil pojistku (těch bylo potom více spálených) a zkontroloval kabeláž, nějaký čas fungovalo vše normálně, pak po měsíci přestala držet baterie napětí, mám typ:
Varta -12N5-B
YB5L-B
12V 5Ah 30 A(En)

Koupit baterku stejnou nebo něco bezúdržbového. Děkují moc za názory.
Poslední změna: 8 roků 7 měsíců zpět uživatelem Frosty.

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
8 roků 6 měsíců zpět #20743 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Baterie do SE
Dej tam ten typ,co tam má být.Myslím co se týká označení,z toho totiž vyplývají rozměry baterie,abys ji dostal do toho kastlíku.Já tam měl asi šest let Bannerku,nevím jak jsou na tom kvalitou dnes.Potom jsem koupil Yuasu,je tam třetí rok.Na Vartu jsem moc chvály neslyšel,ale osobní zkušenost nemám.
Co se týká údržby,tak dnes už jsou snad všechny bezůdržbové.Naliješ tam elektrolyt,pokud už tam nebude od prodejce a pak jen občas dáš na nabíječku,když přes zimu nejezdíš.Ten elektrolyt je lepší když tam není nalitý nebo ho tam nalije prodejce při koupi.Pak máš jistotu,že to někde měsíce neleželo naplněné a bez náležité péče (dobíjení)
Sice mám Séčko,ale to není podstatné....
Poděkovali: Frosty

Vygenerováno za 0.286 sekund