Download menu

Vyvažování pneu

• Piwča
  • Avatar uživatele Piwča Autor tématu
  • Diskutér spamista :-)
Více
16 roků 3 týdnů zpět #9116 od Piwča
Vyvažování pneu vytvořil uživatel Piwča
Založil jsem nové téma, nechtěl jsem to psát do pneu, jaká je lepší atd., páč to s tím nesouvisí.

Dnes jsem se jel konečně víc projet, než jen kolem komína. Na pøedku mám novou Mitas E-09, dělal to pneuservis a nenechal jsem si to kolo vyvážit, protože je to prej zbytečný, což jsem slyšel už od pár lidí, který nebudu jmenovat, Martina a Pavla Vodníka Kolenovrta atd., tím nechci øíct, že nemaj pravdu, ale já si pøipadal jak na šmajdavym kozlovi.

Prostě v rychlosti 110 km/hod a více je mě plná silnice, øídítka se kývaj, že to fakt nejde udržet. Pøišel jsem na to pøi pøedjíždění, fakt super zážitek :S

Tak co s tím, mám to kolo nechat vyvážit?

Už jsem sundal i ty závažíčka od pøedchozí gumy, a dělá to to samé, akorát ve 120 ...

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 3 týdnů zpět #9118 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Vyvažování pneu
Myslím,že to vyvažováním nebude,já mám na pøedku C-21 a nedělá mi to co popisuješ ani pøi 120 km/h.Nemám zkušenost s E-09 na pøedku,ale 09 sou jak mejdlo když sou nový.Pøekontroluj si na kolik ti to nafoukli,tam bych hledal asi závadu :unsure:

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

• Piwča
Více
16 roků 3 týdnů zpět - 16 roků 3 týdnů zpět #9119 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Vyvažování pneu
Kubo, zas takovej pitomec nejsem, abych tady škemral o radu, a neměl to nafouklý jak má bejt :woohoo: Zadek je taky jak má bejt, ale tohle je fakt masakr, ty kroužky na gumě (no ty jak se to nazutí hlídá napø. u traktoru) jsou taky souměrný s ráfkem.

Mám to dát vyvážit? Asi to dám vyvážit, a když to bude v poho, tak nějakýmu hádačovi na setkání, co mi bude v rauši cpát, že to je zbytečnost, no nevim, asi to zas odkejvu, s výrazem tupé bøezý krávy, nebo čelem lehce uknu ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 16 roků 3 týdnů zpět uživatelem Piwča.

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 3 týdnů zpět #9120 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Vyvažování pneu
Pivčo,nech to vyvážit.Taky jsem slyšel názory,že to není tøeba.Pokud jezdíš pøevážně terén,tak to nutné není,ale na silnici pokud jezdíš pøes kilo,tak to dělá to,co ti to dělá.Už jsem si tím prošel.A máš vidět,co to udělá pøi větší rychlosti v zatáčce.Rozkmitá to øidítka,že máš co dělat udržet to na cestě.Takže buď vyvážit,nebo jezdit pomalu:)

• Piwča
Více
16 roků 3 týdnů zpět #9121 od Piwča
Madman, mě se to právě stalo, když jsem pøedjížděl auto, já byl vedle něj a tak ve 110 km mě najednou byla plná silnice, tak jsem se trošku usmál a jsem ještě pøidal, že se to snad srovná, a hovno, ve 130 jsem sem už málem posral a zaklapnul to, a ani se nedivim, že si ten plechovkáø ukal na čelo, když mě zas míjel on :S

Dám to vyvážit, dík za radu ;)

Více
16 roků 3 týdnů zpět - 16 roků 3 týdnů zpět #9122 od pigi
Odpověděl pigi pro téma Vyvažování pneu
já mám pøedek vyváženej, i když mi v servisu øikali, že je to zbytečný a žádný kmitání øídítek nepozoruju. Jen mi není jasný, jak kolo na enduro vyvažujou, nebyl jsem u toho a každej to nedělá.
Poslední změna: 16 roků 3 týdnů zpět uživatelem pigi.

• Piwča
Více
16 roků 3 týdnů zpět #9124 od Piwča
Pigi, v samodomaservisech to vyvažujou asi jako kotouče na brusku, hodí to na kožiska, a jak se to samo točí tak se do "dovyvažuje". Já ale píšu o vyvážení, jako na kola u auta, to ale ve většině servisù nedělaj, páč to nemaj jak upnout.

No nic, jsem rád za každej názor tady, taky jsem si myslel, že to není nutný, ale jak jsem psal výše, ve 110 km/h, skončila sranda.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #9125 od pigi
Odpověděl pigi pro téma Vyvažování pneu
tu gumu mi dělal Josef Šiška, jezdí docela dobøe plochou dráhu, tak by o tom měl něco vědět, jinak se živí pneuservisem

• Piwča
Více
16 roků 3 týdnů zpět #9136 od Piwča
Zapoměl jsem napsat, že ta guma E-09 je v provedení Dakar, je tam nějaká šlupka navíc, takže je i těžší než normál E-O9.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #9163 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Vyvažování pneu
Kecy v kleci pánové.
Pivčo mrkni na ráfek,zda ho nemáš nabouraný-to bych asi spíš viděl jako možnou pøíčinu toho kmitání-pokud máš vše dotažené a ani po 30 km se to nezměnilo k lepšímu. Sundej kolo a upni si ho oskou do svěráku a zatoč s ním a uvidíš,co a jak se chová.
Jinak máš pravdu,že toto,že se pneu na enduru nevyvažuje,jsem øíkal já a za tim si stojim,pokud máš ráfek OK a gumu správně nazutou a dráty utažené a samozøejmě vycentrované.;)

• Piwča
Více
16 roků 3 týdnů zpět #9164 od Piwča
Martine, ono se to asi všechno poskládalo dohromady, ten ráfek má něco naboucháno, dráty taky nic moc a výsledek je jakej je. Nechám to vyvážit a pøi pøíští výměně pneu to kolo nechám pøeplést.

Více
16 roků 3 týdnů zpět #9166 od dr650 Feri
Odpověděl dr650 Feri pro téma Vyvažování pneu
Pivča ! KEď nemás dráty v poriadku, vyvyžovanie moc nepomóže, pretože v kolese vznikajú deformácie pri zaažení, a to spôsobuje nestabilitu. Základ je ma koleso dobre vycentrované a dráty našponované. Podla mòa choď s tým kolesom do servisu, kde majú skúsenosti s motokrosovýmy strojmi, a nechaj si da spavy to koleso poriadne ako má by. U nás je jeden taký servys, majú aj motokrosový tým, a takéto opravy robia na počkanie a lacno. 300 korún alebo tak neak som platil za centrovanie. Tiež som tam dobehol pre vyvaženie kolesa. Nakoniec vyvažova nebolo treba.

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 3 týdnů zpět #9172 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Vyvažování pneu
Neměl jsem kola na motce vyvážený asni nepamatuju - pøezouvám si je doma sám a loni častěji takže by se to moc nevyplatilo. Jen pro silniční ježdění se asi vyplatí pøední vyvážit - zas taková věda to pro pneu servis není jen musejí mít takový mezikusy na vyvažovačku a buď se dává pøímo na drát kus olověnýho závaží(asi když je kolo jako vejce) a pak klasický destičky. Když pojedeš chvíli ve stoje, tak možná uvidíš jak ti kolo hází. Ale pøipomněl bych že nové E-09 se po nazutí chovají na silnici dost nevyzpytatelně - počkal bych až budou mít tak aspoò 200km, jestli se to neuklidní.
Pøedminulej tejden jsem vyjel na DR-Z na silnici a nějak se mi neoklepal sníh z drátù na pøedním kole - rozjel jsem se asi na 80 km/h a myslel jsem, že mi to urve ruce, jak to házelo - sníh byl nalepenej na jedný straně, takže to fungovalo jako hodně velký závaží.

• Bob
  • Návštěvník
  • Návštěvník
16 roků 2 týdnů zpět #9290 od Bob
Odpověděl Bob pro téma Vyvažování pneu
čau. Tohle napsal jeden motorkáø o MITAS E-09 DAKAR : Pøi pøezutí ze silničních pneumatik je potøeba si zvyknout na prvotní nejisté chování motorky. Prvních 20 km na nové gumě jsem nejel rovně, motorka se celá vlnila a po silnici proti mé vùli kličkovala. Po najetí 500 km se pneumatika viditelně sjela více do kulata a chování se zlepšilo minimálně o 150 %. Tak zkus ještě něco najet a uvidíš.

• Piwča
Více
16 roků 2 týdnů zpět #9292 od Piwča
čus Bobiku, dík za info, tohle Mitas na svých stránkách nepíše, sem to patøí jak perdel na hrnec ;)

To provedení Dakar je fakt nějaká tvrdá pneu, když to nafouknu na 1,5 nebo 0,5 atm, tak to rukou stejně nezmáčknu, prostě takový to "infoosahání" nějak nefunguje. Sniper, nekomentuj moje párátka, dík :woohoo:

Kolo ve svěráku nijak moc nehází, i když je ráfek sem tam uklej, některý dráty jsou volný, nedaj se utáhnout, niple se protáčej, ale tak to je po celou dobu, co tu motku mám, až teď todle, co jsem psal výše.

Dneska to kolo vezu k pøepletení a možná i novej ráfek bude, vyvážit to nenechám, pak se teda uvidí, jak to s tím vyvažováním je:ohmy: :woohoo:

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 2 týdnů zpět #9297 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Vyvažování pneu
Jsem četl o provedení 09 Dakar,o proti normální 09 má jen silnější pl᚝ (takže i tvrdší) a to kuli eliminaci proražení nebo píchnutí pneu a ještě je rozdíl v ceně a prej i vlastní žlutou pružku pøez vzorek.Asi to na silnici nebude to idealní :unsure:

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

• Piwča
Více
16 roků 2 týdnů zpět #9298 od Piwča
MotejlKuba napsal:

Jsem četl o provedení 09 Dakar,o proti normální 09 má jen silnější pl᚝ (takže i tvrdší) a to kuli eliminaci proražení nebo píchnutí pneu a ještě je rozdíl v ceně a prej i vlastní žlutou pružku pøez vzorek.Asi to na silnici nebude to idealní :unsure:

četl jsi správně, proč je tam ten žlutej proužek jsem nepochopil, jinde je zas červenej ... Cenovej rozdíl tam je cca 15% oproti normálnímu provedení. Chtěl jsem dakar i na zadek, ale prodejce mi po objednání sdělil, že momentálně není a minimálně 3 měsíce nebude, protože výrobce má nějaký technologický problém s výrobou. To bylo na jaøe 2008.

No nic, kolo jsem odvezl, borec na to mrknul, celé to kolo pøeplétat je prej zbytečné, je tam pár volnejch drátù, pude dotáhnou pude, nepude vyměnit, vycentrovat a uvidí se. Jinak jsem se ptal nějak na cenu drátù a tak, tak øíkal něco jako 25,- za drát, bùra za nipl, je jich 32, tak nějak pro si mùžete udělat pøedstavu.

Už mi ta motorka zase začíná celkem srát, za takovou péči se mi takhle odměòovat ženská, tak jí kopnu doprdele a páček :angry:

Více
16 roků 2 týdnů zpět #9300 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Vyvažování pneu
Nehudruj,vždyt jsi na ní najezdil i pár pěkných km-pøece porád neopravuješ,ne?:unsure:
Ty proužky na pneu jsem někde četl,že červený je na cros,žlutý enduro,bílý na sníh,ale mùže to být i jinak.;)

Více
16 roků 2 týdnů zpět #9302 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Vyvažování pneu
Nevím jak barva proužkù, ale co jsem se díval na fotky z netu, tak na stejné gumě (michelin akakee konkretně) jsem viděl ruzne barvy - ja tam mám žlutý a viděl jsem i červený, zelený... Asi je to fuk.

Ale možná, že Mitas to má jinak.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
16 roků 2 týdnů zpět #9311 od Paja
Odpověděl Paja pro téma Vyvažování pneu
Asi je tak tvrdá kvùli náročnosti posledního Dakaru :laugh: Jo asi se to dělí podle barevného proužku:bílý je na sníh, modrý na vodu,červený do Ruska, zelený na trávu, žlutý na pampelišky a do øepky,hnědý na hlínu,bez proužku čili černý na asvalt, atd...:woohoo:

Vygenerováno za 0.491 sekund