Download menu

Pneu

• madman650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 9 měsíců zpět #10568 od madman650
Odpověděl madman650 pro téma Pneu
A tøeba motorku k tomu,co?:laugh:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• Martin
  • Avatar uživatele Martin Autor tématu
  • Diskutér spamista :-)
Více
15 roků 9 měsíců zpět #10572 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Pneu
Prosimtě,kdo by jí chtěl vyhrát? Vždy ti tam porád něco záhadně klepe,kdo by se s tim chtěl hledat?:woohoo: :woohoo:

• Martin
Více
15 roků 6 měsíců zpět #11162 od Martin
O pneumatikách se tu dlouho nic nenapsalo,tak já bych to chtěl trochu napravit. V neděli jsem na předek nazul novou C-17 a dozadu C-02. Myslel jsem,že by mohlo o víkendu sprchnout a bude trochu blátíčka,ale Backman na Podzimní setkání objednal docela fajn počasí,které bude asi i po celé republice,ale nic,pneu jsou nazuté. ;) Ještě v neděli jsem se jel trochu sklounout,umýt zaprášenou motorku a zaprášit nové pneu. :cheer: Musim se přiznat,že tyto nové pneu se na silnici chovají jako-nemůžu najít správné vyjádření slušnýma slovama,ale takové chování jsem sice trochu čekal,ale že můj pocit z jízdy po silnici bude tak na prdlačku-to teda ne. :blink: Ale jak jsem najel na pole nebo mekčí materiál,tak se obě pneu špuntama zakously do hlíny jako cirkulárka a DRak držel stopu a frčel jako drak. :woohoo: Ujel jsem asi 10 km a nechtělo se mně dělat vylomeniny a lumpačiny a po silnici mě to vyloženě s.a.o a tak jsem zajel do garáže. Po zhlédnutí hran na zadní gumě,jsem zjistil,že špunty na tvrdý terén asi nebudou to pravé. Jsou docela měkké. Třeba se ubývání hran zastaví na nějaké rozumné hranici. :silly: Teď už na 09 přezouvat nebudu. Pak se s váma zase podělím o poznatky z používání pneu. ;)

Více
15 roků 6 měsíců zpět - 15 roků 6 měsíců zpět #11163 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Pneu
jj, E-O9 na předek už nikdy, alespoň já tedy ne, páč jsem furt na zemi ;)

zrovna jsem se tady chtěl na něco zeptat, na jednu gumu na předek, co jsem dostal skoro novou za flašku rumu, je na ní Dunlop Sports D739 FA L 80/100-21 51M, nená homologaci pro silniční provoz, rychlost do stotřiceti, vypadá plus minus takhle , dávali jí origoš na YZ 250. Jak jsem to měřil, tak mi to asi bude chytat o prachovky na vidlích :huh: Mám SE, už jste to tam někdo měl?

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 15 roků 6 měsíců zpět uživatelem Piwča.

• Martin
Více
15 roků 6 měsíců zpět - 15 roků 6 měsíců zpět #11164 od Martin
Máš štěstí,že jdu zrovna okolo. Tahle guma bude jistě lepčejší než tam teď máš. Sice bude pěkně drncat po silnici,ale jistě se bude chovat lépe v terénu než ta 09ka co tam teď máš. Ale zvaž,zda budeš jezdit víc po silnici nebo v terénu.
Stejně ti nic jiného než vyzkoušet nezbyde. :woohoo: Pokud po ní někdo za nějaký peníz neskočí nebo jí nevezmeš do tomboly na Setkání. :woohoo:
Zda to bude chytat o prachovky-vyzkoušíš nejlépe nazutím. :woohoo: Ta přední jde skoro prstama-ani nebudeš muset použít montpáky. To určo nebude Dakar. :silly:
Poslední změna: 15 roků 6 měsíců zpět uživatelem Martin.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #11165 od Piwča
Dědo, jestli jí chceš, je Tvoje :) Určitě budeš zpětně zvědavej na tenhle víkend, já taky. Než napadne sníh, odvez si jí kolem pasu.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Martin
Více
15 roků 6 měsíců zpět #11168 od Martin
Né,já budu experimentovat s Mitaskama,pak podám referát,zda to žvejkání po silnici moje schránka přetrpěla bez úhony. Doufám,že tam dude víc hlíny než asfaltu. B)

Více
15 roků 6 měsíců zpět #11325 od drtikol
Odpověděl drtikol pro téma Pneu
chtel bych se zeptat na Vas nazor na Metzelery Enduro3,chystam nove obuti a nerad bych se nekde kvuli spatne gume vymazl

Více
15 roků 6 měsíců zpět #11326 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Pneu

Více
15 roků 6 měsíců zpět #11328 od Piwča
zajímavý příspěvek

"Zdar......já ji mám na zadku a nemůžu jí nic vytknout.....mám na ní najeto necelých 7 tis a vzorek je ještě obstojný. Ani se nesjíždí nějak markantně do plocha. Jinak dal sem s ní Alpy, v tomhle počasí offroad. V Alpách byla nová, držela na silnici jak přibitá. V bahně klouže všechno... . Určitě s jejich nákupem neprohloupíš..."

hned bych pro ní šel do krámu a za pultem by asi stál ten borec, co tohle napsal ...

podle mě to nejsou dobrý gumy, je to vhodný jenom na asfalt, vypláznul jsem za předek + zadek asi pět litrů, zadek sjetej po asi 3500 km, už jsem to tady někde psal, zlatej Mitas za poloviční prachy

• Martin
Více
15 roků 5 měsíců zpět #11336 od Martin
Koukal jsem v Motoroutu,že Mitas testuje novou pneu E-10. Nebyl tam vidět dobře vzorek,ale snad bude v mokrém terénu lepčejší než 09. Jinak na té C-02 to opravdu na silnici stále žvejká,ale v terénu je přilnavější než 09,ale hrany jsou orajblované fest po těch 160 km. :unsure:

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 5 měsíců zpět #11341 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Pneu
Piwča sem dával odkaz na Dunlop D739 - podle vzorku se mi zdá, že ji měl můj kamarád nazutou, když kupoval WR250. Svezl jsem se na nich a přijde mi hlavně ta zadní dost "tupá". Na kluzčím povrchu se vezeš jak na saních, je to určeno podle mě hlavně na tvdrší hlínu(udusaná trať) Jsou to dost tvrdý gumy, takže výdrž bude malinko vyšší než u gum určených na měkčí povrch. Že by ti chytala o prachovky si nemyslím - je to čistě krosová guma(80/100) a je tedy dost úzká. Když nechytá C-17(90/90) tak tahle taky nebude.
C-02 je to nejhrubší od Mitasu co v 17 palcích dostanete na zadek, zezačátku hodně nedoporučuji jezdit s ní po asfaltu - je to vyloženě škoda, protože se o to nejlepší rychle připravíte. Špalky jsou hoodně vysoký ale měkčí, tak i přestože je guma nazývána Stoneking, na takto tvrdém povrchu hrany mizí velmi rychle. Tzn. prvních 300-400 km si užívat dobrých vlastností v terénu a na asfalt zapomenout, pak už je to skoro jedno. Otáčet ji nemá cenu, protože se hrany zakulatí z obou stran skoro stejně.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #12037 od backmen
Mám zájem obout zadní kolo do tohohle MAXXIS Jezdím víc silnice a letos mě čeká Maďarsko,tak hledám něco na 80%silnice a 20% terén.Samo že zohledňuji cenu ale jestli má někdo poznatky s jinou gumou(ne prezervativem) tak díky za podněty.Druhou variantou je Mitas E 09 Tuto sezonu sem jezdil C 02 a vydržela 4500km a to jezdila převážně silnici a ve dvou!!!!!!

Více
15 roků 2 měsíců zpět #12042 od TQM
Odpověděl TQM pro téma Pneu
čest, nedávno jsem to trochu studoval, něco se dozvěděl tady
www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=73444&fid=22&&pgr=1 ,
tkc dopředu na výdrž a 09 vzadu je prej ok.Pro tebe jelikož seš víc na ty cesty možná tyto
www.motech.cz/moto-pneu-continental-1209...tiescape-p-9757.html
;)

• Martin
Více
15 roků 2 měsíců zpět #12057 od Martin
Tyhle Conti jsem měl na motorce,když jsem jí koupil-7500 km a byly olítaný. Počítám,že tam byly od nova. Teď na silnici jedu od Mitasu 07,vepředu i vzadu. Předtím 08,ale nějak valně nevydržely. Nemůžu posoudit proběh km-přezouvám dost často ze špuntů na silnici a kilometráž si neznamenám. A myslím si,že volba bude stejně na tobě-každému vyhovuje něco jiného. :cheer:

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
15 roků 2 měsíců zpět #12180 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Pneu
Na "smíšené" ježdění spíš po silnici a občas nějaká šotolinka mohu já doporučit E-07. Zadek mi vydržel do středového pruhu přes 11 000(to je pro mě rekord) a předek tam mám s občasnou výměnou za C-17 ještě dnes(odhadem má tak 13 tisíc). Oproti Metzeler Sahara, která je této gumě velmi podobná, je o dost trvanlivější. Šikovný jezdec s ní dokáže zajet velmi dobře i na suchu mimo silnice.

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
15 roků 2 měsíců zpět #12183 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Pneu
backmen napsal:

Mám zájem obout zadní kolo do tohohle MAXXIS Jezdím víc silnice a letos mě čeká Maďarsko,tak hledám něco na 80%silnice a 20% terén.Samo že zohledňuji cenu ale jestli má někdo poznatky s jinou gumou(ne prezervativem) tak díky za podněty.Druhou variantou je Mitas E 09 Tuto sezonu sem jezdil C 02 a vydržela 4500km a to jezdila převážně silnici a ve dvou!!!!!!

Tak vzorek vypadá dobře,ale chci tě upozornit,že Maxxis nemají moc dlouhou životnost.To si radši připlať a kup Toto dost vydrží a halvně je to jediná enduro cestovní pneumatika,která má vlastnosti drapáku-můj názor na předek bych volil mitas C-17 nebo 21

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
15 roků 2 měsíců zpět - 15 roků 2 měsíců zpět #12184 od backmen
No zrovna dneska sem vyřešil silniční problém s gumama TADY A do terénu mám v merku TOTO Obojí je mírně jeté a za VELICE dobrý peníz.Ty Trelleborgy sou přední i zadní za 600kč.
Poslední změna: 15 roků 2 měsíců zpět uživatelem backmen. Důvod: vložení písmenka

Více
15 roků 2 měsíců zpět #12185 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Pneu
Já silniční gumy vyřešil těma michelinama anakee. Nevím, jestli jsem už někde tady nepsal resumé, ale proti Mitaskám E07 je znát trochu rozdíl - mají kulatější profil a krásně drží stopu i v náklonu. Na silnici to drží jak lepidlo - nebojím se s tím jakýchkoliv náklonů a nikdy mi neklouzly (narozdíl od Mitasek, se kterýma se sice taky dá, ale párkrát mi v náklonu ustřelil předek). Na mokru jim taky věřím. Horší to je v terénu, ale to vám musí být jasné podle vzorku. Najeto mám momentálně asi 6500 km a myslím, že ještě aspoň jednou tolik by měly dát. Nevýhoda je proti Mitaskám vyšší cena. Ale co se týče blbnutí na asfaltu, nejel jsem zatím na lepších gumách v enduro rozměru.

Mám doma ještě druhou sadu kol, tak zvažuju, že bych tam zkusil dát TKC 80. Podle všeho by měly (na to jaké jsou to špunty) fungovat docela dobře i na asfaltu a slušně v terénu. Jen nevím, jestli se vyplatí za ně připlácet, když Mitasky E09 jsou dost podobné (jen ty TKC jsou prý lepší na asfaltu, co jsem slyšel).

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
15 roků 2 měsíců zpět #12186 od Piwča
Ten Trelleborg nevypadá špatně :) Na jaře jdu na technickou a pak bych to možná vyzkoušel :)

Vygenerováno za 0.571 sekund