Download menu

Rozhazuje se øízení

Více
16 roků 7 měsíců zpět - 16 roků 7 měsíců zpět #6658 od Buri
Rozhazuje se øízení vytvořil uživatel Buri
Ahoj. Mam takovej problém. Když lítam na svym RSEčku tak tøeba v rychlosti nad 80 km/h vlítnu do nějaký díry tak se mi rozkmytaj celkem dost øídítka. Podle mě to budou vadný ložiska na kole, ložiska v krku øízení a nebo tøeba málo oleje v tlumičích. Co si myslíte že by bylo pro tenhle problém nejvíc pravděpodobný?? Zkoušel sem vzít za pøední kolo ale to se nijak nekmytá ale nevim jestli takhle zjistim že by mohli bejt špatný.. Díky za každou radu. Buri
Poslední změna: 16 roků 7 měsíců zpět uživatelem Buri.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6659 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Rozhazuje se øízení
No já když v 80 km/hod vlítnu do nějaký díry, tak mě to taky celkem rozhodí :woohoo:

Jestli ložizka v krku øízení a v pøedním kole jsou OK, tak to asi bude tou dírou, zkus to pøed ní zvednout na zadní :cheer:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• Petr650
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • endurista
Více
16 roků 7 měsíců zpět #6660 od Petr650
Odpověděl Petr650 pro téma Rozhazuje se øízení
Ja bych to typoval na spatny olej ve vidlich, zkus omrknout pruziny a dej hustsi olej a uvidis, ze se to zlepsi.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6663 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Rozhazuje se øízení
Těžko se ti dá lépe odpovědět,než kuci pøede mnou. Nenapsal jsi taky,jaká je ta díra hluboká,ale tipnul bych to na pø.tlumiče. Vypustit starý oil,vyčistit,nalít nový-hustoty a postup si tady najdeš-už se to tu probralo.:cheer:

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6666 od Buri
Odpověděl Buri pro téma Rozhazuje se øízení
Právě že to nemusí bejt kdoví jak hluboká díra. Prostě trochu větší nerovnost. Zkusim ten olej a uvidim co dál.. Zatim díky..

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
16 roků 7 měsíců zpět #6670 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma Rozhazuje se øízení
Zvedni pøední kolo do luftu a vezmi rukama za kolo a zkus s ním zakmytat do stran vùči ose kola - mělo by to být bez vùle. Pak zkus vzít za vidle a zahejbat do pøedu dozaduvùči krku øízení - taky to musí být bez vùle, pøíp. se volnější krk projevuje pøi razantním brždění-je cítit že v tom lehce cvakne. Pokud nejsou ložiska úplně mrtvý jde to zlehka dotáhnout- ne moc. Ložiska v kole stojej pár korun. No a nakonec ty tlumiče, kdoví kdy v nich ten olej měnil, asi to bude pěknej humus uvnitø - vyměò, vyčisti, zkontroluj jeslti netečou gufera, proměø pružinu jeslti už není za limitem na výměnu, dej novej možná trochu hustější olej a mělo by se to zlepšit. V nejhorším pøípadě mùžou bejt hotový vodicí futra ve vidlích - to se pak musí rozebrat komplet a vše povyměòovat.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6694 od Buri
Odpověděl Buri pro téma Rozhazuje se øízení
Tak dneska bych se měl k tomu dostat.. V dílně mam asi 0.5 litru shellu 10w do tlumičù.. Myslíte že mùžu koupit litrovku jinýho oleje a namíchat to?? A jak se snáší oleje jinejch značek a jinejch vizkozit jako tøeba ten shell 10w s motulem 15w ?? Díky..

Více
16 roků 7 měsíců zpět - 16 roků 7 měsíců zpět #6696 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Rozhazuje se øízení
Buri > nemychat ;) My jsme to delali s dedou dohromady takze jsme kopili olej tak ze nam krasne vysel do tlumicu jak me tak martinovi a trosku mu tusim zbylo ;) ale urcite nemychat ani 10 s 15 W a uz vubec ne dva rozdilny vyrobce ;)

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Poslední změna: 16 roků 7 měsíců zpět uživatelem Sniper.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6699 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Rozhazuje se øízení
Nechci se vyjadøovat k výrobcùm,ale viskozity se míchat dají,akorát tlumítka je potøeba øádně prohlédnout a vyčistit pøed pøípadnou výměnou oleje. Pouze dolívat je nesmysl.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6702 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Rozhazuje se øízení
Ajo W ano ale vyrobce ne :lol: ale zas na druhou stranu mychani rozdilnych W tak s tim se prejen "laboruje" na MX trati a ne v "normalnich" podminkach ;)

Nebo se pletu ??

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
16 roků 7 měsíců zpět - 16 roků 7 měsíců zpět #6703 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Rozhazuje se øízení
Podle mně to bude tím olejem a jinak toho míchání se neboj.Dělá se to,že do tlumičovýho oleje se klidně pøidá trochu motoráku,kuli vyskozitě.Mám v tlumičích taky míchanej+nové pružiny a je to super.Jinak do starších tlumičù se doporučuje 15 w ;)

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)
Poslední změna: 16 roků 7 měsíců zpět uživatelem MotejlKuba.

Vygenerováno za 0.375 sekund