Download menu

délka pružin v předních vidlicích

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15558 od Stady
délka pružin v předních vidlicích vytvořil uživatel Stady
Hošani, nevíte náhodou jaká je délka nových pružin do předních vidlic.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15559 od Heki
Odpověděl Heki pro téma délka pružin v předních vidlicích
Na co to potřebuješ vědět? V manuálu by měla být jejich minimální délka a pokud je nemáš kratší je to v cajku.

Jinak já to řešil a zjistil jsem, že mám pružiny o víc než 10 cm delší než mají být a pak jsem objevil, že to jsou progresivky, co tam dal některý z minulých majitelů a aby se tam vešly, tak odstranil ten 10 cm mezikus, který tam origo patří. Ale mám DR 600. Jak se to má s DR 650 nevím - má jiné vidle.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15566 od Stady
Odpověděl Stady pro téma délka pružin v předních vidlicích
rozebral jsem vidle a ted nevím, jak moc jsou pružiny unavené, návod jsem zatím nikde nestahnul abych se to dočetl, ale googlím a googlím, pokud máš návod, koukni prosím na to a prosím napiš. Díky.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15567 od Stady
tak našel jsem návod, ale v něm jsem nenašel délku pružiny, ale co mě zarazilo, dle návodu je pružina na jednom z konců "hustější" (menší mezery mezi závity), což mám taky, ale, tento konec by dle návodu měl být nahoře u brýlí, a já když to rozebral, tak to bylo dole, jak to tam tedy patří, předpokládám, že dle návodu, ale proč to někdo předemnou otočil, dělá se to z nějakého důvodu, nebo to byl prostě blb, který tam dal málo oleje a ještě obráceně pružiny. díky

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15569 od Stady
tak již jsem tady něco vyčetl, délka pružiny 515-525 u 92 ročníku, prosím, vyjádřete se ještě ke směru pružiny. Díky

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15570 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma délka pružin v předních vidlicích
Třeba to blb nebyl, ale dal to tam blbě, páč nevěděl jak, vycházej z manuálu, tam je to správně. Minimální délka nezatížené pružiny v manuálu je, tak si to najdi, to bys taky tady mohl brzo chtít, aby ti někdo přijel umejt motorku :laugh:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15571 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma délka pružin v předních vidlicích
Stady napsal:

vyjádřete se ještě ke směru pružiny. Díky

Na SE jsem to dával asi tím "zhuštěním" dolů, už jsi to nepamutuji, ale podle fotek tady v návodu na gufera tady to tak vypadá.
Dej když tak jednu tak a druhou obráceně, nebude to ani správně, ani dobře, tak to má bejt, bude to punk :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15576 od Popy
Odpověděl Popy pro téma délka pružin v předních vidlicích
Heki napsal:

Na co to potřebuješ vědět? V manuálu by měla být jejich minimální délka a pokud je nemáš kratší je to v cajku.

Jinak já to řešil a zjistil jsem, že mám pružiny o víc než 10 cm delší než mají být a pak jsem objevil, že to jsou progresivky, co tam dal některý z minulých majitelů a aby se tam vešly, tak odstranil ten 10 cm mezikus, který tam origo patří. Ale mám DR 600. Jak se to má s DR 650 nevím - má jiné vidle.

Vidle RSE mám doma, jinak délku nevím.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15579 od Heki
Já to mám tím hustějším dolů, ale jak říká Piwča - dej každou jinak a budeš punkáč :-D

• PajaDR650
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 2 týdnů zpět #15589 od PajaDR650
Odpověděl PajaDR650 pro téma délka pružin v předních vidlicích
Já když jsem objednával progresivní pružiny v Inveltu, tak jsem jim psal délku pružiny 528 mm(RSE94). Když necháš udělat o malinko delší nebude to naškodu, nechával jsem dělat o 30% tužší oproti orinálu.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15592 od backmen
Odpověděl backmen pro téma délka pružin v předních vidlicích
Já dal o 3cm delší trubičky co jsou nad pružinama a je to trochu tvrdší i když teď už naprd jak píšu jinde.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15596 od Stady
Díky hošani, co se týká montáže, dal jsme to hustějším vynutím dolů, co se týká oleje, dal jsem tam 15W, co se týká tuhosti, je to lepší, ale ještě by to sneslo, co se týká délky pružiny, má rozměry nové, co se týká jakého si delšího nástavce, tak na to kašlu, a co se týká nejjednoduššího a nejlevnějšího způsobu jak vidle přitvrdit, tak dostal jsem easy radu a je vcelku logická a za zkoušku stojí, pružinu natáhnu pomocí bac-hamru a svěrkoše o cca 3cm, prý to minimálně sezonu vydrží, no a potom se uvidí.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15603 od Heki
Natahovat pružinu mi přijde jako asi nejvíc amatérské řešení - nikdy nenatáhneš obě stejně, můžeš to udělat křivo, nenávratně pružinu poškodit nebo to celé nějak jinak zkurvit. Rozhodně jednodušší (a hlavně snadno vratné) řešení je nechat na soustruhu vytočit nějaké podložky, jak píše beckmen.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15606 od Stady
Selským rozumem máš pravdu, takhle tu pružinu zkurvím a bude to dražší, když mně to ten chlápek říkal, vyznělo mi to dobře....ještě popřemýšlím o tom nástavci, při použití té vyfikundace jsou pružiny výrazně tvrdší, když dejme tomu udělám ten nástavec 3cm.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15608 od Heki
Ty nástavce Ti udělá za půl sta každý soustružník (ze železa nebo, když si frajer - z hliníku, aby to bylo lehčí a bylo to řádně rejsing B) ). A když zjistíš, že to nefunguje, jak by mělo, zas je vyhodíš pryč. Na kámošově bývalém banditu (600 rok '99) byly hned po koupi pružiny měkké tak, že při razantnějším brzdění šly vidle na doraz. Chtěli jsme montovat progresivky, ale nakonec se to vyřešilo "hustším" olejem a zmíněnýma podložkama. Bohužel už nevím, jak silné se vyráběly. Nicméně to pomohlo dost výrazně ke zlepšení funkce vidlice a jestli toho banďoura někdo neroztřelil, tak ještě vesele jezdí a ječí svým otevřeným výfukem :)

To natahování nebo stlačování pružin se dělalo kdysi - hlavně na autech. Tehdejší dobový tuning nakazoval pružiny zkracovat buď pilou, nebo je šrouby stlačit a autogenem zařívat, aby po uvolnění byly "kratší" - ale dělalo se to tak proto, že množství materiálu pro sportovní úpravy na trhu se limitně blížilo nule.

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15609 od Stady
hej mééén, máš recht, seženu soustružníka a určitě mi něco vytočí, za zkoušku to stojí, jsem zvědavý jak se to bude chovat. Jen si tak říkám, jeden z kámošů dělá u soustruhu, ale díky jeho splávku to vyjde asi o něco dráž na nějaké "kilo". :-)

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
14 roků 2 týdnů zpět #15611 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma délka pružin v předních vidlicích
Kámoš Charon si taky dal tyhle podložky,teď už to je dva,nebo tři týdny co jsem ho vezl na pohotovost,protože mu pružiny houply na doraz,odskočilo mu kolo a rozmlátil se.Výsledek-vykloubená klíční kost,jedna šlacha natažená,jedna přetržená a na poslední mu drží rameno.Když nebude muset na operaci,tak to má ještě na 3 měsíce.Tak jen šetřete dál,ať je víc mrzáků,ty ušetřené 2tis. kč za nové pružiny zato nestojí

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
14 roků 2 týdnů zpět #15612 od Martin
Odpověděl Martin pro téma délka pružin v předních vidlicích
Pro Motejla-Frenkymu přeju brzké uzdravení,to co píšeš,že se mu stalo s tělem,tak to nejni žádná prča. Měl jsem přetržené vazy v rameni a sdrátované a flákal jsem se docela dlouho-fujtajbl. A proč se mu to stalo,tak to je asi o polemice.Netroufnu si napsat,že to bylo kvůli tomu nebo tomu. Pokud napíšeš,ať se nešetří na pružinách,tak nemůžu souhlasit,že máš ten pravý a správný názor. Měl jsem př.pružiny taky podložené-nešly nadoraz,pak jsem změnil viskozitu oilu a taky nebyl doraz,ale to pérování nebylo nic moc. Letos jsem přehodil na upsidy a nemůžu nic napsat-byl jsem v terénu cca 5 km.... ;)

Vygenerováno za 0.473 sekund