Download menu

Konstrukèní chyba v pøevodovce ?

• qwertz
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2326 od qwertz
Odpověděl qwertz pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
zdenok napsal:

Takže povolit hnací ozubené kolo na klice se mi nepovedlo. Klepal jsem do toho, nahøíval, ale matka držela jak... Pomalu nevěøím tomu, že tam je L závit. Takže jsem postupoval pøi pùlení motoru jinak. Nechtělo se mi roznýtovávat øetěz a tak jsem pomalinku uštípával takový vnitøní profil na víku právě u ozubeného kola na klice. Něco málo jsem uštípl a øetěz šel sundat. Tak teď nevím, jestli jsem neudělal nějakou blbost. Ten profil tam asi nějakou funkci měl, ale jakou ? Zachytával olej ?

Pomalu jsem rozpùlil motor a na stùl mi vypadly dva takové malé kovové válečky, tipuji tak prùměr 3-4 mm a délka 5mm ? Odkud asi vypadly ? Dále jsem na stole objevil, počítám stejně tak velkou pružinku. Tu druhou malinko delší jsem objevil v dírce v takovém nějakém bazmeku. Možná ty pružinky a válečky patøí tam. Nevíte ?

OK takže mám rozpùlený motor a zjišuji, že jedno ozubené kolo je z poloviny bez zubù. Kolo naproti němu je takové nějaké obroušené. Uvolnil jsem celou høídel kola bez zubù, ale nevím jak se k tomu kolu dostat. Je na drážkové høídeli a je tam použita zajímavá zajišovací podložka. Jakoby se pod touto podložkou musela druhá podložka ohnout. Ale ta podložka pod ní je dost tuhá. Tak jak sundat kolo z høídele ? Určitě se jedná o 3 rychlost. Já jsem to včera večer už zabalil a šel spát. Poradíte ?

Nevím jak jsi to myslel s roznýtováním øetězu pokud myslíš rozvodový øetěz tak stačí na horním ozubeném kole povolit dva šestky šroubky, stáhneš kolo z uložení a øetěz máš volný že si s ním mùžeš dělat co chceš

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• qwertz
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2327 od qwertz
Odpověděl qwertz pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
Jo mám dotaz jak jste motor dávali po rozpùlení dohromady měla by se zmrazit klika a nahøát ložiska aby se nerozcentrovala klika máte někdo zkušenosti?

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2328 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
Jen taková poznámka, už jsem to tady četl víckrát. Na dávání dílù do mrazáku se mùžete klidně vybodnout, ochlazením o cca 45 stupòu se to zmenší o nula nula nic, když se něco o 400 stupòù ohøeje, to je jiná ;)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• capriman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2329 od capriman
Odpověděl capriman pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
mas recht veduci autogen je autogen :laugh: inak dneska som konecne po dlhom case nahodil hlinik kufre a je to super ale momentalne nemam fotak takze foto bude tak o tyzden a poslem adminovi ja to sem asi nebudem vediet dat :(

• zdenok
  • Avatar uživatele zdenok Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2344 od zdenok
Odpověděl zdenok pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
Kolečko jsem sundal. Nahøíval jsem to obyčejnou plynovou bombou. Nandal stahovák a na klíč dal trubku. Nechtělo to mrcha povolit tak jsem schladil pomocí obyčejné plastové støíkačky a vody høídel. Pak v tom ruplo a šlo to dolu. Nalepené mi to nepøipadalo. Spíš zalisované za tepla.

Kolečka zde vidíte. Jedno musím vyměnit určitě. To už nemá zuby. Ale co to druhé ? Vypadá takové obroušené, ale snad by mohlo zùstat. Co myslíte ?

K øetězu. Povolit mi šel ale sundat bez toho, abych povolil matici na klice ne. Takže jsem uštípl kousek hliníku a øetěz kolem oz. kola protáhl.

K nandavání 3.r.s. Psal jsi, že jsi kolečko nahøál a høídel do mrazáku. Jaký si zvolil postup nandavání ? Kolo jsi tam nějak nalisoval ? Nebo klepáním na nějakou trubku dotlačil ?

• zdenok
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2345 od zdenok
První obrázek
Přílohy:

• zdenok
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2346 od zdenok
Druhý obrázek. Pokud je někdo chce v plném rozlišení tak mi napište. Jeden má 2MB.
Přílohy:

Vygenerováno za 0.297 sekund