Download menu

Konstrukèní chyba v pøevodovce ?

• zdenok
  • Avatar uživatele zdenok Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 5 měsíců zpět #971 od zdenok
Konstrukèní chyba v pøevodovce ? vytvořil uživatel zdenok
Že prý byla u DR 650 RS r.v. 1990 konstrukční chyba v pøevodovce. Je to tak ? Prý tam odchází ozubená kola ? To by mohl být mùj pøípad, když zaøadím za 3 tak se ozývají dost nepěkné rány a motorce se nechce jet. Ostatní rychlosti jsou v pohodě. Nenašel jsem tu nikde návod na opravu pøevodovky anebo jsem špatně hledal ? Na co bych se měl pøipravit ? Stačí \&quot;jen\&quot; vyměnit ozubené kolo, nebo dvě a nebo si mám obstarat nějaké těsnění, ložiska, gufera atd. ? Zatím jsem se na to nekoukal. motorku mám týden. Nekupte jí za ty peníze ;) .<br><br>Pøíspěvek editován: zdenok, v: 21/10/2006 23:05

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 5 měsíců zpět #974 od VasekDR
Odpověděl VasekDR pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
Mám RSE 93 a podobný problém, mě to sice jede normálně, ale na 3 to cvaká.

• Dagga
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 5 měsíců zpět #975 od Dagga
Odpověděl Dagga pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
hmmm, obvykle měla odcházet pětka... asi ty starý Suzuki maj už odježděné svoje km... taky jsou tak levný, heh... já dělám fuckt kompletní GO DR RSE 92 r.
a je to fakt mazec...

Více
18 roků 5 měsíců zpět #999 od Foibos
Odpověděl Foibos pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
U těchto modelù je to normalní.Mě se naštěstí vylomil jen zub a ten spadl do motoru.Kamošovi se to kolo rozletělo celé a motor to celé rozervalo.Doporučuji koupit obě kola aby si zuby sedly pěkně do sebe.Jedno originál trojkové kolečko stojí 2500kč.Nejhorší je to že motor musíš rozebrat do šroubku a to znamená,nové těsnění pod hlavu,válec a když porušíš těsnění pod blokama tak bohužel i ty.Moc bych s tím neotálel a šel bych do toho pokud je motor ještě relativně v poøádku.Jestli se ti pøi jízdě tøepe øadička tak je to ono.

• DRTOMI
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 5 měsíců zpět #1042 od DRTOMI
Odpověděl DRTOMI pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
co 3? piste presne
ak su to otacky aidete pod 3 000 tak podtacate motor

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1186 od VasekDR
Tak jsem to rozdělal a je to tam , na hnáném kole 3 stupně chybí dva zuby. Mùžu shánět kolo.

• zdenok
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 4 měsíců zpět #1187 od zdenok
Odpověděl zdenok pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
VasekDR napsal:

Tak jsem to rozdělal a je to tam , na hnáném kole 3 stupně chybí dva zuby. Mùžu shánět kolo.

Ahoj. Musel jsi rozpùlit motor, nebo stačilo sundat víko spojky ? Musel jsi Motor vytáhnout ve z rámu ?

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1189 od VasekDR
Mušíš rozpùlit motor, ale než ho vyndáš z rámu je vhodné sundat setvačník magneta(spec. stahovák), povolit matku ozub. kola vyv. øetězu na klice a hnací ozubené kolo na klice(L závit) je to všechno dotažený na krev. Já to neudělal a zápasil jsem s tím na stole.
Pomohl by držák motoru, ale pokud to neni každý měsíc.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1201 od Foibos
Sežen¡si obě.Jistota je jistota

• zdenok
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 4 měsíců zpět #1205 od zdenok
Takže se ti podaøilo rozpùlit motor. Musel jsi kvùli tomu odmontovat i válec ? Ten stahovák na magneto, jak se k němu dostat ? Oměøoval jsem to a stoupání je 1,5 mm vnější prùměr závitu 42 mm. Asi mi nezbyde nic jiného, než sehnat zručného soustružníka co ? Zaaretoval jsi nějak motor ? Aby se neprotočil ? Nebo to není nutné ? Magneto sundám v poloze \&quot;ryska na rysku\&quot; jak je zde popsáno v článku u napnutí øetězu. Psal jsi něco o tom, že je někde levotočivý závit. Kde ? Já tam vidím za magnetem øetězová kola označené F a R a dole kolo, kterým se øetěz dopíná. Všechna tøi musela dolu ? Jinak potvrzuji tvá slova. Šroub na magnetu byl fest dotažen.
Jen taková malá vsuvka. Omrkněte si zámek sedla. Respektive tu horní část. Motorku mám krátce. A poøád mně nešlo sedlo sundat. Bylo to tím, že lanko bylo nahoøe vyháklé. Zùstalo by zaháklé, kdyby plast nebyl prasklý. Takže jsem sundaval nosič, plasty a až pak se to podaøilo uvolnit.

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1206 od Foibos
od kud jsi?ten stahovák mám doma ale jestli máš známého soustružníka tak na tom nic není

• zdenok
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 4 měsíců zpět #1208 od zdenok
Z Pøíbrami. 65km jižně od Prahy. Ale nedělej si starost. Mám známého a ten má známého...

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1210 od VasekDR
Tak postupně levý závit je na straně spojky na klikovce, japonec tam má na matce vyraženo L (RSE 1993)
výkres stahováku pošlu adminovi jen co mi ho synovec dodá, kola jsem zablokoval, zaøadíš 4 nebo 5 a pod zub.øetězového kola sek. øetězu podepøeš, podložíš kulatinu proti karteru ale BACHA musíš vybrat takové místo kde je výztuha aby jsi ho nerozlámal,ZA PØÍPADNÉ
ŠKODY PØI POUŽITÍ TOHOTO NÁVODU OPRAVDU NEMOHU RUčITtakhle se to povedlo mě a nic se nestalo

Více
18 roků 4 měsíců zpět #1211 od VasekDR
Ještě, válec mušíš sundat a hlavně hlavu, je tam rozvodový øetěz a pozor na jeho napínáky z plastu, jdou z hlavy až dolù k patě válce. Kola označená F a R
jsou kola vyvažovacích høídelí.Pod manetem je na kole pohonu vyvažovacího øetězu taky zajímává matka, doporučuji vyrobit klíč, ale to je pro soustružníka a šikovnej pilník hračka.

• zdenok
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 1 den zpět #2235 od zdenok
Takže povolit hnací ozubené kolo na klice se mi nepovedlo. Klepal jsem do toho, nahøíval, ale matka držela jak... Pomalu nevěøím tomu, že tam je L závit. Takže jsem postupoval pøi pùlení motoru jinak. Nechtělo se mi roznýtovávat øetěz a tak jsem pomalinku uštípával takový vnitøní profil na víku právě u ozubeného kola na klice. Něco málo jsem uštípl a øetěz šel sundat. Tak teď nevím, jestli jsem neudělal nějakou blbost. Ten profil tam asi nějakou funkci měl, ale jakou ? Zachytával olej ?

Pomalu jsem rozpùlil motor a na stùl mi vypadly dva takové malé kovové válečky, tipuji tak prùměr 3-4 mm a délka 5mm ? Odkud asi vypadly ? Dále jsem na stole objevil, počítám stejně tak velkou pružinku. Tu druhou malinko delší jsem objevil v dírce v takovém nějakém bazmeku. Možná ty pružinky a válečky patøí tam. Nevíte ?

OK takže mám rozpùlený motor a zjišuji, že jedno ozubené kolo je z poloviny bez zubù. Kolo naproti němu je takové nějaké obroušené. Uvolnil jsem celou høídel kola bez zubù, ale nevím jak se k tomu kolu dostat. Je na drážkové høídeli a je tam použita zajímavá zajišovací podložka. Jakoby se pod touto podložkou musela druhá podložka ohnout. Ale ta podložka pod ní je dost tuhá. Tak jak sundat kolo z høídele ? Určitě se jedná o 3 rychlost. Já jsem to včera večer už zabalil a šel spát. Poradíte ?

• zdenok
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2242 od zdenok
Podle výkresù už vím, kam válečky a pružinky patøí.

Podložku u høídele 3. r.s. jsem nemusel ohýbat. Stačilo povolit segerovku na té høídeli. Pak už šlo to ozubené kolo šoupnout a pootočit s ozubenou podložkou. Kolo jsem vyndal.

Kdybych si ho nechal vyrobit někde v dílně, co je to za materiál ? Má nějakou povrchovou úpravu ?

Další věc. Ta druhá høídel s ozubenými koly. Chci sundat i to druhé kolo naproti 3.r.s., ale mrcha nejde to. V manuálu jsem se podíval na schema, kde se sundavá jedno ozubené kolo pomocí stahováku. Stahovák mám, ale za boha to nejde dolu. Bojím se to pøitáhnout, aby mi nepraskla dutá høídel. Podaøilo se to někomu z vás nějak dostat dolu ?

• capriman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2244 od capriman
Odpověděl capriman pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
ano podarilo chce to poriadny stahovak a kolecko nahriat zlahka autogenom aspon tak som to robil ja a zatial oki vymenene obydve kolecka 3kvaltu nove kolecka kupovane priamo v suzuki Wien

• zdenok
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2277 od zdenok
Byl jsem u lidí, kteøí servisují moto a poøádný stahovák seženou. Prý je to kolečko navíc pøilepené. Lepil jsi ho tam, když jsi ho dával nazpátek ? Jen tak pro info, kolik tě stály ozubená kola ve Vídni ?

• capriman
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2280 od capriman
Odpověděl capriman pro téma Konstrukèní chyba v pøevodovce ?
no nemyslim si ze to treba nejako lepit pri skladani som to kolecko mahrial na varici a hriadel dal zmrazit a islo to do seba skoro samo je tam urcity presah takze po vyrovnani teploti to drzi jak svin....... a cena koleciek uz presne nepametam su to nejake 2 roky asi 5000,-sk

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2323 od VasekDR
Měnil jsem taky obě dvě, høídel do lednice a kolečko nahøát, ale bacha ne moc, rozhodně kup originál nebo budeš pùlit znovu, pøed vánoci byl inzerát na ND na stránkách, objednal jsem jedno stálo 2890,- plus gufera a těsnění hlavy, trvalo to asi měsíc.

Vygenerováno za 0.341 sekund