Download menu
Jak na spojkový koš?
- Pavel
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
18 roků 7 měsíců zpět #758
od Pavel
Jak na spojkový koš? vytvořil uživatel Pavel
Víte někdo, jak se pozná, že je spojkový koš špatný? Má být spojkový koš dotažený moc nebo spíš míò? Jak se poznají špatné plechy? A poslední otázka jako bonus - pokud je spojka komplet sestavená, má se støed zvolna zlehounka otáčet, nebo to má jít dosti ztuha? Díky za radu a pomoc.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- pavel
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
18 roků 7 měsíců zpět #761
od pavel
Odpověděl pavel pro téma Jak na spojkový koš?
fakt někdo nevíte?
- pila2
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
18 roků 7 měsíců zpět #765
od pila2
Odpověděl pila2 pro téma Jak na spojkový koš?
Spojkový koš jsem dotahoval tak nějak s citem. Násadou od kladivka jsem si ho zaprel a druhej clovek ho dotahl. ale ne nejakou strasnou silou.Pokud me pamet neklame tak ta matice ktera kos drzi je zajistena pliskem proti samovolnemu povoleni.
Pokud jde o kos tak jsem Ti to popsal v druhém pøíspěvku. Koš prostě nesmí být omačkaný od zobáčkù lamel resp. vnitøní koš od zobáčkù plechù. Pokud by omačkanej byla byly by na něm vlnky tak je tøeba to bud zabrousit nebo koupit novej koš.
Pokud jde o plechy tak ty musí být co nejrovnější aby tlačily rovnoměrně. Problém je že časem se plechy vyhøejí a už tak rovné nejsou. Podle manuálu se rovnost plechù dá zjistit tak že je položíš na neco co je hodně rovné a pak si vezmeš měrky a zkoušíš jestliměrky projdou resp. jestli projdou po celém obvodu plechù. Já se mrknu domanuálu kolik ty měrky mají mít.
Jinak plechy stojí asi 800kč takže se vyplatí je vyměnit než s tím nějak laborovat.
Pokud jde o lamyly tak já jsem do jedné motorky dával Lucas a bylo to v pohodě. Ted naposledy jsem kupoval EBC a zatím OK ale najel jsem zatím jen něco pøes 1000km. EBC jsem hlavně kupoval proto že na těch Lucasech psali že se mùže používat jen minerální olej jinak že vyrobce neručí za pøípadné porblémy. Na EBC výslovně uvadí že je možné používat polosyntetiku.
Pokud jde o kos tak jsem Ti to popsal v druhém pøíspěvku. Koš prostě nesmí být omačkaný od zobáčkù lamel resp. vnitøní koš od zobáčkù plechù. Pokud by omačkanej byla byly by na něm vlnky tak je tøeba to bud zabrousit nebo koupit novej koš.
Pokud jde o plechy tak ty musí být co nejrovnější aby tlačily rovnoměrně. Problém je že časem se plechy vyhøejí a už tak rovné nejsou. Podle manuálu se rovnost plechù dá zjistit tak že je položíš na neco co je hodně rovné a pak si vezmeš měrky a zkoušíš jestliměrky projdou resp. jestli projdou po celém obvodu plechù. Já se mrknu domanuálu kolik ty měrky mají mít.
Jinak plechy stojí asi 800kč takže se vyplatí je vyměnit než s tím nějak laborovat.
Pokud jde o lamyly tak já jsem do jedné motorky dával Lucas a bylo to v pohodě. Ted naposledy jsem kupoval EBC a zatím OK ale najel jsem zatím jen něco pøes 1000km. EBC jsem hlavně kupoval proto že na těch Lucasech psali že se mùže používat jen minerální olej jinak že vyrobce neručí za pøípadné porblémy. Na EBC výslovně uvadí že je možné používat polosyntetiku.
- Pavel
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
18 roků 7 měsíců zpět #769
od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Jak na spojkový koš?
Díky za info. Jinak jsem zjistil, že se má dotahovat koš silou 40-60nm - což odpovídá tomu, když si vezmeš golu 1 metr dlouhou a zavěsíš na ni závěží od 4 do 6kg. Plechy mám již doma a lamely s pružinami taky. Ještě by mně pomohlo, jestli nevíš jaká vùle mùže být na spojkovém koši - pøesně øečeno: koš je pøinýtován na ozubené kolo(mně to trochu hrká). V manuálu se pøesně neuvádí co a jak, jenom to že tato vùle zpùsobuje zvýšený hluk spojky. Jinak koš není vùbec vymačkaný od lamel a od plechù jsou na vnitøní části pouze nepatrné otlaky, které nebrání volnému pohybu plechù.
- pila2
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
18 roků 7 měsíců zpět #771
od pila2
Odpověděl pila2 pro téma Jak na spojkový koš?
Tak to Ti neporadim. S tímhle zkušenost nemám. ale pokud to hrkání jak píšeš je jen malé tak bych to nějak moc neøešil.
Vygenerováno za 0.223 sekund