Download menu

Klouzava spojka

Více
18 roků 8 měsíců zpět #736 od FIT
Klouzava spojka vytvořil uživatel FIT
Na 1-2 stupni to neni tak znat,ale 3-5 klouže spojka už celkem hodne...Budu muset měnit celou spojku???Na kolik ta oprava pøijde penez???Diky moc za radu Fit:(

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• DRTOMI
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 8 měsíců zpět #737 od DRTOMI
Odpověděl DRTOMI pro téma Klouzava spojka
nenapisal si kedy ti klze, napriklad do kopca ked vytocis? ale potom sa chyti? to robi aj mne

Inac maas ti clanok o spojke tak rozobraz zmerata uvidis ako si natom, jo a tiahli spojky musi!!!! mat volu

• FIt
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 8 měsíců zpět #738 od FIt
Odpověděl FIt pro téma Klouzava spojka
Jo jasny,když ji vytočim...Nechytne se dokud ji trošku neslevím:unsure:

• dayw
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 8 měsíců zpět #739 od dayw
Odpověděl dayw pro téma Klouzava spojka
Mne stala vymena oblozeni a pruzinek cca 4 tis.,material byl cca za 2.500 kč, ale nevim jak na tom bude kos to uvidi az to rozdelaji, mne se diky nemu spojka uz jednou pripekla.

• Endurix
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 7 měsíců zpět #743 od Endurix
Odpověděl Endurix pro téma Klouzava spojka
Mě stála výmě na lamel (né plechù) a pružinek cca 1500Kč ale vyměnil sem si to sám. kolik si øeknou v servise to ani nechci vědět:) Jinak jak lamely tak pružiny jsou od fimy Newfren. daj se sehnat na www.mucika.cz nemaj je sice skladem ale neni problém je obědnat.

• ZdenalCZ
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 7 měsíců zpět #747 od ZdenalCZ
Odpověděl ZdenalCZ pro téma Klouzava spojka
No jestli ti spojka doposud neklouzala, tak ti výměna lamel asi pomùže. Já osobně tento problem øeším asi 8 let a zatím bez výsledku. Prostě klouže ,klouže a klouže. Nevím co stím a v servisu už to bylo taky .Jinak si všechno dělám sám. Jo a potom servisu mě to drželo asi dva dny a klouzala zase.Tak sem to zase rozdělal a zjistil ,že to poskládali špatně.Takže není servis jako servis.

• pila2
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 7 měsíců zpět #748 od pila2
Odpověděl pila2 pro téma Klouzava spojka
podle mě se pøi výměně spojky zapomíná na výměnu plechù. Pak se mùže stát že si člověk koupí nové lamely a pružiny a spojka pøesto dál klouže. Zvláště pokud spojka klouže člověk dál jezdí tak se snadno stane že plechy se vyhøejí a pak už nejsou dokonale rovné a spojka klouže ikdyž lamly jsou nové.
Další věc je ta že spojkové koše jsou vymačkané. Lamely a plechy pak nemohou chodit úplně volně spojka potom klouže.
Já měl koš trošku vymačkanej a ač jsem měl nové lamely+plechy+pružiny tak když jsem zaøadil tak si spojka na chvilku klouzla a pak se jakoby chytla. Musel jsem ujet asi 1000km a pak to pøestalo.

• pavel
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 7 měsíců zpět #762 od pavel
Odpověděl pavel pro téma Klouzava spojka
Mohl bys mně napsat, jak poznám vymačkaný spojkový koš? Ještě bych potøeboval vědět, zda má jít vnitøkem koše volně otáčet. Díky za pomoc

• pila2
  • Návštěvník
  • Návštěvník
18 roků 7 měsíců zpět #764 od pila2
Odpověděl pila2 pro téma Klouzava spojka
Vymačkaný koš poznáš tak že v místech kde na koš dosedají takové ty zobáčky lamel - a u vniøního koše zase zobáčky plechù - jsou takové vlnky. Ty vlnky by tam neměly vùbec být pøípadně by měly být co nejmenší.
Co jsem slyšel a četl tak ty vlnky se i zabrušují - u krosek je to prý běžné. Já je tedy nazbrušoval takže s tím nemám zkušenost. Ale jde o to že ty vlnky brání dobrému chodu lamel - ony je vlastně brzdí - a z toho pak vzniká to že spojka nechodí jak má a prokluzuje.
(doufám že jsem to napsal alespon trochu srozumitelně)
Jo ten vnitøní koš chodí volně. aspon teda myslim.

Vygenerováno za 0.439 sekund