Download menu

smrt pøevodovky

Více
17 roků 5 měsíců zpět #3613 od Mica
smrt pøevodovky vytvořil uživatel Mica
Mám 2 mesíce RSE 92, je dovoz IT po prvním majiteli (50 letý pán dle TP.) Na tacho je 24 000. Podle opotøebení kdečeho tomu lze věøit. Pøi poslední vyjíždce se najednou z motoru začal ozývat klepavý zvuk - pouze na 3. - na ostaní kvalty to jelo v poho. Doma jsem zjistil, že na stojanu pøi protočení rukou kolo na 3 poskočí - jasně zub je fuč. Motor jsem rozpùlil - lamely na spojce mají 2,85 a 3,45 - což je u horní míry tolerance - zas to vypadá že ty km seděj. Po tom co jsem uviděl pøevodovku mě ale málem trefilo, na hnané høídeli (spojka) jsou první tøi kola celkem dost omlácený (2,4 a 3 st.) a zub chybí na 3. st výstupní høídele, kde jsou ale kola celkem bez poškození (snad pøipojím foto) - zub jsem našel nepoškozený v jedné díøe karteru kudy prochází olej, ten tedy nic nezničil. Ten kdo z vás viděl pøevodovku - je toto opotøebení adekvátní k těm km ??
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 5 měsíců zpět #3615 od Mica
Odpověděl Mica pro téma smrt pøevodovky
malá chybička - ta druhá foto měla být ta výstupní høídel - doplòuji:
Přílohy:

Více
17 roků 5 měsíců zpět #3626 od Wosa
Odpověděl Wosa pro téma smrt pøevodovky
Nevím nevím na těch ozubených kolech se už projevuje piting, docela humus:sick: a to že ten úlomek nic nenabralo je buď strašlivý štěstí a nebo to něco nabralo a není to vidět, asi bych si nechal pøeměøit co by šlo, vidličky, kola apod. Stalo se mi něco podobnýho na první 125ce a byla to její smrt:(

Vygenerováno za 0.257 sekund