Download menu
Spojka
- Zajíc
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
Dám jedničku začnu pouštět spojku a pøi tom se ozývá kovoví zvuk a v tu dobu se spojka kousne a najednou zabere i když je páčka v polovině pouštění.Pùvodní majitel tvrdil že to je spojkové ložisko ale že do toho nechtěl dále investovat tak udělal jenom spojkové obložení protože spojka prokluzovala.Dále bych chtěl vědět jaký olej se leje do motoru protože na víčku je 10w50 a vedle samolepka a na ní je napsáno 20w50 tak nevím jaký olej je správný.
Je ve spojce spojkové ložisko?Jestli ano je jeho vyměna složitá a kolik takové ložisko stojí?Děkuji.
Editováno: admin, at: 2007/08/23 08:09 = takže tohle je první varování pro tebe, udělal jsi 3 nový vlákna úplně zbytečně proto jsem si dal tu práci ti to pøesunout do jednoho. Pøíště prosímtě nevytváøej zbytečně duplicitní vlákna a dej to rači do jednoho pøíspěvku.!!
Editováno: admin, at: 2007/08/23 08:12
Editováno: Sniper, at: 2007/08/26 23:05 = Použití stejného obrázku v avataru je sice technicky možné, ale dle mého neetické. Takže pokud nebude do týdne patrná změna tak ti to upravím sám. a jak vidím výše tak jsi již dostal první varovaní, nebudu to pro tentokrát øešit pokud dojde k nápravě. <br /><br />Editováno: Sniper, at: 2007/08/26 23:11
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Piwča
-
- Diskutér spamista :-)
-
- Obdržená poděkování 21

Ale k věci, škube a øve pøi rozjezdu ... co tam øve, něco jako kov na kov? Klouže ta spojka? Když už jedeš tak to taky škube, nebo jen když spojku pouštíš po øazení?
Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 98
Ale asi tě bude čekat mrknutí na lamely,zda ten dotyčný je dal dobøe a zda všechny nové nebo jen výměna a oprava na prodej.

- admin
-
- Moderator
-
- Obdržená poděkování 11

- Zajíc
-
Autor tématu
- Návštěvník
-
- HANOJ
-
- Návštěvník
-

- Míra
-
- Novota
-
- Obdržená poděkování 0
Pøed zazimováním motorky cca v øíjnu jsem ji dal do servisu (soukromník,který døíve dělal v Suzuki)na opravu a kontrolu pár věcí,včetně spojky,která trochu prokluzovala a hlavně nešlo vyøadit.Ve spojce byly vyměněny spojk. lamely,včetně oleje atd. a když jsem odjížděl,soustøedil jsem se pøedevším na to,jestli jde vyøadita a jestli spojka neklouže.Pøes zimu až do dneška jsem najel od výměny cca 170 km a za tu dobu jsem si všiml toho,že pøi nastartovaném motoru a zmáčknuté spojce něco v motoru na straně kde je spojka chrastí a pøi rozjezdu pøi pouštění spojky motorka až do rozjezdu cuká (zabírá nepravidelně).Pøi øazení v jízdě to už nedělá a nebo se to nepozná.Zdá se,že když se motor ohøeje,jde spojka normálně,nebo cuká minimálně a i to chrastění je menší.
Díky za každý názor.
- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 98
- Piwča
-
-
- Obdržená poděkování 21

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
- MotejlKuba
-
- Výborný diskutér
-
- XTZ 750 Superténéré
Spojku jsem rozebral a zjistil sem že ty dva kroužky tam vùbec nejsou proto to asi škubalo.Potøeboval bych poradit kde ty dva kroužky mam sehnat.ďekuji za odpověď.
To co potøebuješ je očíslované 10,11 www.partsdepot.cz/index.php?fveh=1913&am...l=§ion=84271
Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti

Taky mám vlastní web

- VFR
-
- Dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 0
mel byl v suzuce doporucenej 20w50 nebo 40cet ted nevim peresne. prej to stim bude slapat dobre (mi bylo receno)No podle mě to taky muže být špatně sestavená spojka, rači bych to rozdělal a podíval se na to.Jsou tam takové dva kroužky a ty musí být správně poskládané!! Jinak k tomu oleji 20w50 tam nedávej ani náhodou max 15w40(50). 20 je už dost hustý olej.
- MotejlKuba
-
- Výborný diskutér
-
- XTZ 750 Superténéré

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti

Taky mám vlastní web

- VFR
-
- Dobrý diskutér
-
- Obdržená poděkování 0
pockej to nemuzes takhle brat.... pro motory ktery maj uz neco za sebou sou urceny trochu jiny oleje + aditiva. (pr.)sou auta do kteryho udava vyrobce plnou syntetiku, ale po cca 150 000km uz se leje polo je to opotrebenim materialu a hustsi olej lip vymezuje opotrebenost (vule) jako u ventilu a krouzku. je ale pravda ze cim hustsi olej tim je horsi hladkost chodu motoru. tohle vim ze skoly.... ale je pravda ze ten olej co mi doporucily se me moc nezdal. ale uz ho tam mam noKuci,lejte do motoru jen to co udává výrobce motocyklu a nebudete muset øešit pøípadné opravy
- admin
-
- Moderator
-
- Obdržená poděkování 11
Přílohy:
- Piwča
-
-
- Obdržená poděkování 21
No o olejích to jsou vždycky sáhodlouhé debaty. Já bych měl do Caponorda lít také podle výrobce 15w50 specifikaci API SG. Ale dávám tam 10w40 protože je jedno jaký teplotní rozsah použijete dùležitá je specifikace kvality oleje. API, JASO....
Zde pøikládám obrázek teplotních rozsahù olejù.
... nekonečná debata, jen dodám, aby tam hlavně olej byl, viš Sniper, viděl jsem tě dolívat skoro litr

- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 98

- Piwča
-
-
- Obdržená poděkování 21
Litr do DRka? To pøece na dolití \"není\" moc. Když je náplò 2,3 l.
![]()
a kolik ho tam lil na Slapech, dy si mu ho kupoval ne

- Martin
-
-
- Obdržená poděkování 98

- Sniper
-
- Moderator
-
- Obdržená poděkování 17

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl
sniper(zavinac)dr-650.com
- Piwča
-
-
- Obdržená poděkování 21