Download menu

Spojka

• Zajíc
  • Avatar uživatele Zajíc Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 8 měsíců zpět #3289 od Zajíc
Spojka vytvořil uživatel Zajíc
Koupil jsem Suzuki dr 650,Majitel mi øekl že měnil spojkové lamely.Pøi rozjezdu motorka škube a neobvykle øve.Jsem začátečník a proto vás prosím o pomoc.

Dám jedničku začnu pouštět spojku a pøi tom se ozývá kovoví zvuk a v tu dobu se spojka kousne a najednou zabere i když je páčka v polovině pouštění.Pùvodní majitel tvrdil že to je spojkové ložisko ale že do toho nechtěl dále investovat tak udělal jenom spojkové obložení protože spojka prokluzovala.Dále bych chtěl vědět jaký olej se leje do motoru protože na víčku je 10w50 a vedle samolepka a na ní je napsáno 20w50 tak nevím jaký olej je správný.

Je ve spojce spojkové ložisko?Jestli ano je jeho vyměna složitá a kolik takové ložisko stojí?Děkuji.

Editováno: admin, at: 2007/08/23 08:09 = takže tohle je první varování pro tebe, udělal jsi 3 nový vlákna úplně zbytečně proto jsem si dal tu práci ti to pøesunout do jednoho. Pøíště prosímtě nevytváøej zbytečně duplicitní vlákna a dej to rači do jednoho pøíspěvku.!!

Editováno: admin, at: 2007/08/23 08:12

Editováno: Sniper, at: 2007/08/26 23:05 = Použití stejného obrázku v avataru je sice technicky možné, ale dle mého neetické. Takže pokud nebude do týdne patrná změna tak ti to upravím sám. a jak vidím výše tak jsi již dostal první varovaní, nebudu to pro tentokrát øešit pokud dojde k nápravě. <br /><br />Editováno: Sniper, at: 2007/08/26 23:11

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 8 měsíců zpět #3290 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Spojka
Sniper tě za ten avatar asi zabije :laugh: :laugh: :laugh:
Ale k věci, škube a øve pøi rozjezdu ... co tam øve, něco jako kov na kov? Klouže ta spojka? Když už jedeš tak to taky škube, nebo jen když spojku pouštíš po øazení?

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
17 roků 8 měsíců zpět #3299 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Spojka
Musíš svùj dotaz trochu víc konkretizovat. Zda øve,že se zvýší otáčky nebo hluk jde z motoru?
Ale asi tě bude čekat mrknutí na lamely,zda ten dotyčný je dal dobøe a zda všechny nové nebo jen výměna a oprava na prodej.:blink:

Více
17 roků 8 měsíců zpět #3305 od admin
Odpověděl admin pro téma Spojka
No podle mě to taky muže být špatně sestavená spojka, rači bych to rozdělal a podíval se na to.Jsou tam takové dva kroužky a ty musí být správně poskládané!! Jinak k tomu oleji 20w50 tam nedávej ani náhodou max 15w40(50). 20 je už dost hustý olej.:woohoo:

• Zajíc
  • Avatar uživatele Zajíc Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 6 měsíců zpět #3526 od Zajíc
Odpověděl Zajíc pro téma Spojka
Spojku jsem rozebral a zjistil sem že ty dva kroužky tam vùbec nejsou proto to asi škubalo.Potøeboval bych poradit kde ty dva kroužky mam sehnat.ďekuji za odpověď.

• HANOJ
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 6 měsíců zpět #3563 od HANOJ
Odpověděl HANOJ pro téma Spojka
Ahoj. Mám taky dotázek. Pøi øazení jedničky mi to jde vždy pøez zoubky. Zkoušel jsme trochu pøitáhnou ovládací lanko , ale to pak je problém zase vyøadit na neutrál a ostatní rychlosti jdou pøez zuby. Pøezto mám pocit že spojka asi nevystavuje úplně a je malinko poøád v záběru. Když už tam rychlost je tak ale pøi zaøazené rychlosti a zmáčknuté spojce se motorka nemá tendenci rozjet. Pøedchozí majitel tvrdí že právě spojku měnil. Mùže to být tím , že tam jsou nové lamely , které ještě nejsou ojeté? Nebo to mùžebýt použitým olejem 15W40 místo 10W40 který je hustější? Nebo je to blbě složená spojka? Poraďte prosím. Nechci to zbytečně rozebírat když to jinak chodí. Díky. :ohmy:

Více
17 roků 3 týdnů zpět #4832 od Míra
Odpověděl Míra pro téma Spojka
Ahoj všichni.Pokud máte někdo podobné zkušennosti,níže popíšu svùj problém a prosím Vás o názor,nebo o radu,než začnu s reklamací v servisu.
Pøed zazimováním motorky cca v øíjnu jsem ji dal do servisu (soukromník,který døíve dělal v Suzuki)na opravu a kontrolu pár věcí,včetně spojky,která trochu prokluzovala a hlavně nešlo vyøadit.Ve spojce byly vyměněny spojk. lamely,včetně oleje atd. a když jsem odjížděl,soustøedil jsem se pøedevším na to,jestli jde vyøadita a jestli spojka neklouže.Pøes zimu až do dneška jsem najel od výměny cca 170 km a za tu dobu jsem si všiml toho,že pøi nastartovaném motoru a zmáčknuté spojce něco v motoru na straně kde je spojka chrastí a pøi rozjezdu pøi pouštění spojky motorka až do rozjezdu cuká (zabírá nepravidelně).Pøi øazení v jízdě to už nedělá a nebo se to nepozná.Zdá se,že když se motor ohøeje,jde spojka normálně,nebo cuká minimálně a i to chrastění je menší.
Díky za každý názor.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #4834 od Martin
Těžko se dá poradit něco jiného,než návštěvu toho servisu a dohodu o znova rozebrání a podívání na lamely. Pøi rozjezdu ti to nesmí cukat a ani chrastit. Jde pravděpodobně o buď špatně složenou spojku nebo køivé plech.lamely nebo koš nebo pøítlačný talíø. Minulý týden jsem něco podobného øešil v práci na autě a byl vyhøátý setrvačník a køivý pøítlačák. A to byla lamela docela silná,ale na železe bylo vidět prokluzování a zrcátka.

Více
17 roků 3 týdnů zpět #4835 od Piwča
Jak píše Martin, mazej s tím zpátky do toho \&quot;servisu\&quot; a když budou držkovat, nebuď měkej ;) Já vím, že se to hezky øíká ...

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
17 roků 2 týdnů zpět #4844 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Spojka
Zajíc napsáno:

Spojku jsem rozebral a zjistil sem že ty dva kroužky tam vùbec nejsou proto to asi škubalo.Potøeboval bych poradit kde ty dva kroužky mam sehnat.ďekuji za odpověď.

To co potøebuješ je očíslované 10,11 www.partsdepot.cz/index.php?fveh=1913&am...l=&section=84271

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4846 od VFR
Odpověděl VFR pro téma Spojka
admin napsáno:

No podle mě to taky muže být špatně sestavená spojka, rači bych to rozdělal a podíval se na to.Jsou tam takové dva kroužky a ty musí být správně poskládané!! Jinak k tomu oleji 20w50 tam nedávej ani náhodou max 15w40(50). 20 je už dost hustý olej.:woohoo:

mel byl v suzuce doporucenej 20w50 nebo 40cet ted nevim peresne. prej to stim bude slapat dobre (mi bylo receno)

• MotejlKuba
  • Výborný diskutér
  • Výborný diskutér
  • XTZ 750 Superténéré
Více
17 roků 2 týdnů zpět #4853 od MotejlKuba
Odpověděl MotejlKuba pro téma Spojka
Kuci,lejte do motoru jen to co udává výrobce motocyklu a nebudete muset øešit pøípadné opravy B)

Forever Suzuki
Kdo v terénu nepadá,jezdí pod své možnosti :)
Taky mám vlastní web :)

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4854 od VFR
Odpověděl VFR pro téma Spojka
MotejlKuba napsáno:

Kuci,lejte do motoru jen to co udává výrobce motocyklu a nebudete muset øešit pøípadné opravy B)

pockej to nemuzes takhle brat.... pro motory ktery maj uz neco za sebou sou urceny trochu jiny oleje + aditiva. (pr.)sou auta do kteryho udava vyrobce plnou syntetiku, ale po cca 150 000km uz se leje polo je to opotrebenim materialu a hustsi olej lip vymezuje opotrebenost (vule) jako u ventilu a krouzku. je ale pravda ze cim hustsi olej tim je horsi hladkost chodu motoru. tohle vim ze skoly.... ale je pravda ze ten olej co mi doporucily se me moc nezdal. ale uz ho tam mam no

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4858 od admin
Odpověděl admin pro téma Spojka
No o olejích to jsou vždycky sáhodlouhé debaty. Já bych měl do Caponorda lít také podle výrobce 15w50 specifikaci API SG. Ale dávám tam 10w40 protože je jedno jaký teplotní rozsah použijete dùležitá je specifikace kvality oleje. API, JASO....
Zde pøikládám obrázek teplotních rozsahù olejù.
Přílohy:

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4860 od Piwča
admin napsáno:

No o olejích to jsou vždycky sáhodlouhé debaty. Já bych měl do Caponorda lít také podle výrobce 15w50 specifikaci API SG. Ale dávám tam 10w40 protože je jedno jaký teplotní rozsah použijete dùležitá je specifikace kvality oleje. API, JASO....
Zde pøikládám obrázek teplotních rozsahù olejù.

... nekonečná debata, jen dodám, aby tam hlavně olej byl, viš Sniper, viděl jsem tě dolívat skoro litr B)

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4862 od Martin
Litr do DRka? To pøece na dolití \&quot;není\&quot; moc. Když je náplò 2,3 l.:S :pinch:

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4863 od Piwča
Martin napsáno:

Litr do DRka? To pøece na dolití \&quot;není\&quot; moc. Když je náplò 2,3 l.:S :pinch:

a kolik ho tam lil na Slapech, dy si mu ho kupoval ne :silly:

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4864 od Martin
Já vim,že ho tam doléval. Bylo to skoro ten litr. Proto to ještě zvýrazòuju-je to hanba. Chudáček jeho motor.:S

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4866 od Sniper
Odpověděl Sniper pro téma Spojka
Martin + Pivca &gt; litr to panove nebyl a olej sem mel jeste v mezich byl presne na spodni rysce ;) takze kliiiiiiiid :laugh: muj motor nikdy netrpel nedostatkem ..... :evil:

Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl

sniper(zavinac)dr-650.com

Více
17 roků 2 týdnů zpět #4869 od Piwča
Sniper máš recht, bylo to na spodní rysce, když si motku opøel o pravou stupačku :lol:

Vygenerováno za 3.427 sekund