Download menu

Chování motoru- vibrace

• pedros
  • Avatar uživatele pedros Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2448 od pedros
Chování motoru- vibrace vytvořil uživatel pedros
Nemyslím tutéž motorku, ale typ. Že se to pøi rùzných otáčkách a zatížení chová jinak je samo sebou, ale to o čem píšu je docela markantní rozdíl. Do motoru jsem nikdy nevrtal a moc toho nevím, proto se ptám, co snižuje vibrace? Co mùže dělat tutéž motorku (typově) o tolik klidnější?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• pedros
  • Avatar uživatele pedros Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
17 roků 11 měsíců zpět #2438 od pedros
Odpověděl pedros pro téma Chování motoru- vibrace
Když jsem kupoval DR (SE), jel jsem na jednom, kde nebyl téměø cítit motor, jen si tak tichounce vrněl. Jelo to dobøe, jenže z toho tekl olej. Naproti tomu ten mùj motor s tím lomcuje docela solidně, až se bojím, že nemám něco v poøádku. Jak je možný u stejné motorky takový rozdíl? Ta moje je o rok starší a má víc najeto.<br /><br />Post edited by: pedros, at: 2007/05/08 22:21

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2440 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Chování motoru- vibrace
Mně se taky občas zdá,že motor jde jak víno a někdy mam strach,že vypadne z rámu. Mam vypozorováno,že se to liší otáčkama,ale není to vždy.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2460 od Wosa
Odpověděl Wosa pro téma Chování motoru- vibrace
Musíte si uvědomit že se jedná o jednobuch, takže spousta hmoty a ta se musí projevit. Motor má sice vyvažovák ale určit \&quot;pøesně\&quot; jeho polohu nebude tak jednoduché, vždycky to vibrovat bude, má na to vliv i napínák vyvažováku, ten se bude jinak napínat pøi otáčkách a je tu zase vùle na vyvažováku.
Já bych to teda tak nehrotil, možná jednou za 1-2sezóny se podívat na napínák podrobně.

Není to pøeci 4válec nebo 6válec se sametovým chodem, to jsou motory kde načasování pístù se dá udělat tak že vibrace jsou již sami eliminovaný.
Mám zkušenost se 125kovým jednobuchem a øeknu vám tam praskal i rám z vibrací!! Drko je oproti tomu supr věc, a jinak na vibrace ve stupačkách pomohou poøádný boty na motorku:P

Vygenerováno za 0.188 sekund