Download menu

SP43B Kick Starter

• JirkaJJJ
  • Avatar uživatele JirkaJJJ Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
12 roků 4 měsíců zpět #17886 od JirkaJJJ
SP43B Kick Starter vytvořil uživatel JirkaJJJ
Čavec. Jde na motor SP43B (DR 650 RSE r.v.1993) přidat nakopávačku? Elektrickej startér zasekává i po výměně volnoběžky (a že jsem se prohnul) a na pravý straně víka motoru je kolečko a nad ním nápis "Kick starter". Nemáte někdo zkušenost s tím, jestli jde to kolečko odmontovat a dát tam plnohodnotnou nakopávačku? Díky za rady

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
12 roků 4 měsíců zpět #17887 od Heki
Odpověděl Heki pro téma SP43B Kick Starter
Všechno jde, co by nešlo... Ten motor jsem sice rozebraný neviděl, ale třeba na DR 600 musíš kvůli tohodle půlit motor (abys zamontoval hřídel nakopávačky a hlavně tam narval tu vratnou pružinu), takže nic veselého.

Jinak - pokud se ten startér zasekává i po výměně volnoběžky (ta stojí tak šestku což?) tak je ještě někde problém, který bych asi každopádně řešil, když už v tom jsou ty prachy. Navíc to bude možná jednodušší než se srát s tou kopačkou.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
Poděkovali: JirkaJJJ

Více
12 roků 4 měsíců zpět #17890 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma SP43B Kick Starter
A taky budeš muset nějak ručně ovládat dekompresor.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
12 roků 4 měsíců zpět #17891 od backmen
Odpověděl backmen pro téma SP43B Kick Starter
Jestli se při startování zasekává startér(jakože nemůže přetlačit kompresi),tak je buď slabší baterka a nebo špatně seřízenej dekompresor.

• JirkaJJJ
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
12 roků 4 měsíců zpět #17892 od JirkaJJJ
Odpověděl JirkaJJJ pro téma SP43B Kick Starter
Jop, stálo mě to i s výměnou cca 7 litrů (Mám ji rok a dohromady servis cca 20000,- - chtěl jsem to mít všechno ok před koupí baráku). A jelikož jsem teďka pořídil barák na rekonstrukci, asi na vyhazování peníze nebudou. Baterka by měla bejt ok, přes léto jsem to natočil vždycky (se zasekáváním startéru, ale bez dobíjení, baterka držela). Seřízení dekompresoru se dělá jak (zní logicky, že pokud se to dá seštelovat, mohlo by to bejt tím)? Btw. jsem schopen doma nebo radši servis? Jo a teďka v zimě to nenatočím ani za boha. Startér s tím motá, ale nechytne to. Točím až do vymlácení baterky. A dokonce jsem si přes startovací kabely připojil i autobaterku a nic. I tlačit jsem zkoušel (Uff!!). Myslíte svíčky (jsou tam cca 3 měsíce starý normální NGK - servisák mi iridiový vymluvil, protože se to prej uchlastává - pomohly by?) nebo mi to někde cucá falešnej vzduch, jak jsem se dočetl v nějakým jiným vlákně na tomhle fóru? Jinak díky moc, kucíí!

Více
12 roků 4 měsíců zpět #17893 od backmen
Odpověděl backmen pro téma SP43B Kick Starter
Dekompresor seřídíš sám-hledej tady v sekci motor.
S tím startováním...skus párkrát zastartovat a potom hned vytáhnout svíčku,jestli je mokrá-přechlastává se.Jestli je suchá,můžeš mít nízkou hladinu v karburátoru,nebo špatně seřízenou bohatost směsi při volnoběžných otáčkách.Seřízení je tady v sekci motor-seřízení karburátoru.Jenom hledat.

Více
12 roků 4 měsíců zpět #17894 od Heki
...Ještě doplním: První se sám rozmysli, zda na to stačíš. Pokud se na seřizování necítíš, radějc to někomu svěř ať to nerozvrtáš úplně. Bez nejmenší urážky :)

Jak to tak čtu, příčina proč to nechytá není vůbec jasná a nemusí to být ta volnoběžka. Chtělo by to vidět.

• JirkaJJJ
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
12 roků 4 měsíců zpět - 12 roků 4 měsíců zpět #17895 od JirkaJJJ
Odpověděl JirkaJJJ pro téma SP43B Kick Starter
Tak chlapci dneska jsem to natočil a poprvý v životě jsem se byl projet ve sněhu - děsná prd..:) Každopádně to chtělo dotáhnout ty sponky hlava - karburátor - filtr a očistit ocelákem svíčky. A pak tradááááá na louku:D Hubu mám od ucha k uchu vysmátou ještě teďka, doufám mi ten blaženej výraz ze tváře do večera (po odpolední) zmizí, jinak si žena bude myslet, že jsem si byl někde odskočit:)
A Heki úplně v pohodě, opravdu jsem amatér, mám Brumlu teprve rok, takže nevím jak by to seřizovaní dopadlo:) Levej nejsem, ale nikdy jsem se v tom nešťoural.
Jinak dá se na svíčky dostat nějak jinak než prostorem pod karburátorem, aniž bych musel sundávat nádrž? Je pravda, že jsem to dělal nouzovejma nástrojema, kloudnej klíč téhle velikosti doma zatím nemám (nějakej tip, kterým to jde dobře?).
Ještě k tý nakopávačce. Návod jsem si našel (thx. za tip), ale zneklidňují mě ohlasy pod ním. Jak je to s tou vůlí? Nebo to komentujícím dělá po seřízení dle návodu neplechu jen kvůli blbě seřízenejm ventilům, jak je uvedeno na začátku článku?
Poslední změna: 12 roků 4 měsíců zpět uživatelem JirkaJJJ.

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
12 roků 4 měsíců zpět #17896 od street-dog
Odpověděl street-dog pro téma SP43B Kick Starter
Mohl by jsi sem hodit odkaz na tu nakopávačku ?
Díkec :)

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
12 roků 4 měsíců zpět #17897 od Heki
Já ke svíčkám lezu zboku a nesundávám nic. Ale mám DR 600 a ta nemá kapoty. Mám takovou sadu klíčů na svíčku co má račnu, dvě různé prodloužení a ořech na svíčku. S tím je to pohoda.

Jinak paráda, že už to šlape :)

Více
12 roků 4 měsíců zpět #17898 od Paja
Odpověděl Paja pro téma SP43B Kick Starter
Ještě k té nakopávačce-já bych se na to vysral!
Nač si dělat problém?

Více
12 roků 4 měsíců zpět #17899 od Heki
Jak řiká Pája - když už to teď funguje, tak bych se asi na ten kick taky vybod. Není to uplně nejjednodušší zásah do motoru.

Vygenerováno za 0.305 sekund