Download menu

Zmizel olej 600km -> 2 litry!

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17339 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Zmizel olej 600km -> 2 litry!
No Wiseco dělá i big bore sady - které zvětšují vrtání a tím i objem.

Výbrus se většinou dělá na čistý rozměr (tj třeba 96 rovných a píst je o něco menší s tím, že už to není čisté číslo).

Osobně bych ten válec poslal Oulehlovi, ať udělá výbrus nejbližší možný s tím, že chci píst Wiseco a vůli ať udělá jakou je třeba. Ten týpek je dovozce těchdle pístů do ČR, má dlouhou tradici, sám jezdí enduro už řadu let na slušné úrovni, dělá motory i pro profíky a málokdo se vyzná jako on. Výbrus tam vyjde asi na 5 stovek + píst, ale máš jistotu, že to je rovně a s vůlí, která je na ten píst vyzkoušená.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• Zdeněk Šnajdr
  • Avatar uživatele Zdeněk Šnajdr Autor tématu
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 10 měsíců zpět #17340 od Zdeněk Šnajdr
Odpověděl Zdeněk Šnajdr pro téma Zmizel olej 600km -> 2 litry!
No já zatím psal na klikovky.cz z Příbora, tak uvidím co mě napíšou. Stejně mám čas, protože prachy budu mít až po výplatě. Tak snad když si koupím pístní sadu tak mě to podle ní snad vybrousí, ne?

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 10 měsíců zpět #17345 od Zdeněk Šnajdr

Heki napsal: No Wiseco dělá i big bore sady - které zvětšují vrtání a tím i objem.

Výbrus se většinou dělá na čistý rozměr (tj třeba 96 rovných a píst je o něco menší s tím, že už to není čisté číslo).

Osobně bych ten válec poslal Oulehlovi, ať udělá výbrus nejbližší možný s tím, že chci píst Wiseco a vůli ať udělá jakou je třeba. Ten týpek je dovozce těchdle pístů do ČR, má dlouhou tradici, sám jezdí enduro už řadu let na slušné úrovni, dělá motory i pro profíky a málokdo se vyzná jako on. Výbrus tam vyjde asi na 5 stovek + píst, ale máš jistotu, že to je rovně a s vůlí, která je na ten píst vyzkoušená.

Ale máš nejspíš pravdu, pošlu ten válec Oulehlovi ;-)

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17350 od Heki
...ten maník jinak dělá i klikovky. Však mu kdyžtak zkus zavolat a zeptat se.

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 10 měsíců zpět #17353 od Zdeněk Šnajdr
Odesláno....tak snad v úterý nebo ve středu skládám ;-)

Každopádně si to na srazu užijte i za mě :-)

Více
12 roků 10 měsíců zpět - 12 roků 10 měsíců zpět #17361 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Zmizel olej 600km -> 2 litry!
... si piš, že tě tam u vodnice proberem i s motkou na cimprcampr :laugh:

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 12 roků 10 měsíců zpět uživatelem Piwča.

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 10 měsíců zpět #17393 od Zdeněk Šnajdr
Už je to nějáký čas, tak vám tu hodím jak jsem pokročil.

Vačka se opravila přeleštěním, asi nebude mít zdvih co dřív, ale co se dá dělat. Je rovná a lesklá.

Dneska jsem koupil v paskově díly. 4x gufero na ventily, tesnění pod hlavu, dvě vahadla a těsnění pod válec...celkově za 5,5 tisíce. Jsem totálně švorc.

V práci jsem si zabrousil ventily a nastrkal pružiny. Takže hlavu mám komplet připravenou, jen počkat na zbytek.

Ve středu nebo čtvrtek mi snad dojde válec s pístní sadou od Oulehly, tak snad v pátek strkám motor do motorky a v sobotu startuju. Držte mě palce :-)

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17394 od Heki
K té vačce - přeleštění Ti zdvih neubere - za předpokladu, že tím leštěním ubereš materiál po celém obvodu vačky stejně. Ale problém bych viděl v tom, jak moc byla ta vačka předtím chycená na těch zobáčcích. Pokud dost a ještě to leštíš tak, že zmizne toho materiálu moc, tak se zbavíš té povrchové vrstvy, která je fest tenká a fest tvrdá - a když tam není zbyde jen relativně měkká vačka, kterou to vymele brzičko zas. To přeleštění se používá, ale jak říkám jde o to kolik tam toho chybělo předtím. Snad to bude ok.

Pak to nezapomeň dobře zajet (1000 km a pak výměna oleje + filtru)

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 10 měsíců zpět - 12 roků 10 měsíců zpět #17397 od Zdeněk Šnajdr

Heki napsal: K té vačce - přeleštění Ti zdvih neubere - za předpokladu, že tím leštěním ubereš materiál po celém obvodu vačky stejně. Ale problém bych viděl v tom, jak moc byla ta vačka předtím chycená na těch zobáčcích. Pokud dost a ještě to leštíš tak, že zmizne toho materiálu moc, tak se zbavíš té povrchové vrstvy, která je fest tenká a fest tvrdá - a když tam není zbyde jen relativně měkká vačka, kterou to vymele brzičko zas. To přeleštění se používá, ale jak říkám jde o to kolik tam toho chybělo předtím. Snad to bude ok.

Pak to nezapomeň dobře zajet (1000 km a pak výměna oleje + filtru)

No na vačce chybí asi 0,5 mm. Cože je asi o 0,4 méně než udává servisní limit. S tou tvrdostí nevím, ale kolega co v tom umí docela chodit protože už X roků jezdí motokros, mi říkal že vačka je tvrdá celá. Tak nevím čemu teď věřit. No, snad to vačice tuhle sezónu vydrží a uvidím co bude dál....

Málem bych zapoměl. Koukli jsme se včera na karburátor, jedne ze dvou trysek která je myslím před škrtící klapkou za filterboxem, byla totálně ucpaná (myslím že Main Air Jet, ústí do děravé trysky do které zajíždí jehla) Tak jsem zvědavý jak to bude jezdit teď. Největší katastrofou na tom ale je že šroubek, kterým se šteluje bohatost je totálně v prdeli, nejde utáhnout, nejde povolit, nejde s ním dělat naprosto nic. Tak to vidím na odvrtání a nalisování vložky. Prvně ale uvidím co to bude dělat na motorce. Ta tryska mě vcelku překvapila, protože motorka jela naprosto normálně...
Poslední změna: 12 roků 10 měsíců zpět uživatelem Zdeněk Šnajdr.

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17398 od Heki
Podle mého názoru je půl čísla už docela dost. Nevím jak je řešená ta vačka v originále, ale pokud to má nitridovaný povrch tak ta vrstvička je mnohem tenčí než 0,5 mm. Samozřejmě , že vačka je tvrdá, ale ta svrchní vrstva je ještě o dost tvrdší a podle mě tam není ze srandy. No uvidíme co to udělá.

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 10 měsíců zpět #17399 od Zdeněk Šnajdr

Heki napsal: Podle mého názoru je půl čísla už docela dost. Nevím jak je řešená ta vačka v originále, ale pokud to má nitridovaný povrch tak ta vrstvička je mnohem tenčí než 0,5 mm. Samozřejmě , že vačka je tvrdá, ale ta svrchní vrstva je ještě o dost tvrdší a podle mě tam není ze srandy. No uvidíme co to udělá.

No, vačka je 0,4 mm pod servisním limitem. Já už stejně nemám ani korunu, takže vačka bude muset zůstat tak jak je....a možná se pořeší časem.

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 10 měsíců zpět #17409 od Zdeněk Šnajdr
Včera přišel píst, vcelku jsem se divil jak vypadá, přijde mi o polovičku menší na výšku, ale to se mě jen zdá. Včera jsem motor už složil, povedlo se mě to s pár kiksy ale snad bude motor šlapat, zítra ho hodím do motorky a uvidím ;-)
Přílohy:

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17410 od eduardo
Odpověděl eduardo pro téma Zmizel olej 600km -> 2 litry!
CEST ABYCH PREDCHAZEL TEMTO PROBLEMUM TAK JSEM SI ZHOTOVIL TO KUKATKO Z PLEXI MISTO TE ZATKY NA VACCE JE TO KRASNE VIDET JESTLI TO MAZE. NEKDO UZ TU O TOM PSAL. MAZANI MAM JESTE POSICHROVANE KONTROLKOU CO JE NAPOJENE NA CIDLO Z FAVORITA TAKZE MAM JISTOTU ZE MAZU

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17411 od A.Jah
Odpověděl A.Jah pro téma Zmizel olej 600km -> 2 litry!
JJ to kukatko z plexi je velice,velice Clever :D
Me by zajmalo esttli je to cidlo z toho Fágla funkcni na DRku? a estli jo,tak kam se sroubuje?? Diky Arny

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 10 měsíců zpět #17412 od Zdeněk Šnajdr
Tak konečně se povedlo, nebudu tady nic rozepisovat, snad stačí odkaz :-)

Jen jestli by mě někdo napsal, jak to správně zaběhnout :-)

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17413 od Heki
Zvuk to má zdravý :-)

Prvních 1000 km to moc netrap - radši mimo město ať se motor moc nehřeje, často řadit a měnit jízdní režimy, nepřetáčet a hlavně nepodtáčet. Neexistuje jet 60 km/h dokopce na pětku a podobně. Motor musí jít lehce, neždímej to, ale ani to nedus. Nejezdit ve dvou.

Postupně tomu víc přidávej a tak po 500 km to semtam trochu prožeň, ale jen krátkodobě. Po 1000 km vyměň olej, filtr a skoukni nastavení ventilů. Pak už by to mělo snášet plné zatížení.

Taky hlídej spotřebu oleje ! Při záběhu to semtam trochu veme. Ono s kovaným pístem to z principu věci asi bude mít větší spotřebu oleje než s pístem origo - litým. Každopádně ale diametrálně míň než to žralo předtím.

Napiš pak jak to jede.

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17414 od eduardo
Odpověděl eduardo pro téma Zmizel olej 600km -> 2 litry!
Funguje to luxusne ,akorat pri teplem oleji to na volnobeh blika nebo sviti. Na trubku co jde do chladice jsem navaril vnitrni zavit M10x1 a nasrouboval cidlo. Jo a to kukatko mam jeste jedno kdyby mel nekdo zajem.Je vysoustruzene a prelestene podle originalu typ SE.

• Zdeněk Šnajdr
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
Více
12 roků 10 měsíců zpět #17415 od Zdeněk Šnajdr
Tak půlku záběhu mám za sebou....od opravy jsem najel asi 300 km.

Začátek byl docela těžký, potěšilo mě, že jsem to nakopl napotřetí. Nechal jsem ho 10 minut běžet. Pak jsem to jel projet, nemělo to vůbec sílu a šíleně to fučelo do odvětrání kartru, ale to je naprosto normální jev. Tak po 180 km to už začalo jet slušně, jen jsem ze začátku jezdil tak kolem 3000 Ot/min, což byla asi chyba. Dneska jsem najel 200 km, a to už jsem to ke konci držel kolem 4000, ale vůbec to nehoním, na plyn si šahám jen lehce. Eště to nechám pár projížděk v klidu a pak to zkusím pořádně prohnat....

Za těch prvních 200 km to sežralo 4 deci oleja, ale za dnešek už prakticky nic ;-)

Více
12 roků 10 měsíců zpět #17417 od admin
Odpověděl admin pro téma Zmizel olej 600km -> 2 litry!
Ahoj tak to je super že už ti to jezdí, Jen bych to nenechával 10 minut ohřívat to je na prd. Ohřej to pomalou jízdou a ne tím že to bude stát a blafat na volnoběh není to vodník.
Ať to šlape!

Více
12 roků 10 měsíců zpět - 12 roků 10 měsíců zpět #17420 od pazhaut
Odpověděl pazhaut pro téma Zmizel olej 600km -> 2 litry!

A.Jah napsal: JJ to kukatko z plexi je velice,velice Clever :D
Me by zajmalo esttli je to cidlo z toho Fágla funkcni na DRku? a estli jo,tak kam se sroubuje?? Diky Arny

www.dr-650.com/images/phocagallery/techf...thumb_l_DSC05686.JPG

www.dr-650.com/index.php?option=com_phoc...id=11&limitstart=200
Poslední změna: 12 roků 10 měsíců zpět uživatelem pazhaut.
Poděkovali: A.Jah

Vygenerováno za 0.547 sekund