Download menu
-
Fórum
-
Technika
-
Motor
-
Klouže spojka
Klouže spojka
-
Matìj
-
Autor tématu
-
Návštěvník
-
18 roků 1 měsíc zpět #1684
od Matìj
Mám trable s tím, že mi prokluzuje spojka pøi vyšších zátěžích, tak jsem ji rozebral a na nic neobvyklého jsem nepøišel, lamely jsem kontroloval podle manuálu a jsou jako nový, pružiny to samý. Olej používám Repsol 10W-40, určený pro motocykly. Napadá mě už jenom vyměnit plechy ( asi nebudou uplně rovný, v tom manuále psali, že povolená odchylka rovinnosti je 0,1mm ). Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Nevim jaký vliv na prokluz mohou mít ty plechy, tak abych je nekupoval zbytečně.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
-
Roman
-
-
Návštěvník
-
18 roků 1 měsíc zpět #1685
od Roman
nechci delat moc chtrýho, ale myslim si že lamela nemusí bejt sjetá na to aby byla špatná...stačí když se pøepálí a ztvrdne ne? tlouštku má ale už nema ty vlastnosti.
pokroucený plechy budou asi mit vliv na plynulost zaberu, ale na prokluzovani... nevim, nevim
pockej co napisou ostaní
-
pila2
-
Autor tématu
-
Návštěvník
-
18 roků 1 měsíc zpět #1692
od pila2
Z vlastní zkušenosti: spojka klouzala tak jsem koupil nové lamely a pružiny a spojka klouzala dál. Tak jsem dokoupil plechy a bylo to OK. Plechy mají na funkci spojky velkej vliv a pokud už maj hodně najeto a jsou tøeba jen trochu prohnuté tak spojka klouže. Jinak na lamelách a i na pružinách podle mě nemùžeš poznat zda jsou dobré nebo ne. Lamely podle mě budou mít poøád stejnou tlouštku ale budou spálené a proto kloužou. Pružiny budou rozměrově v poøádku ale už nebudou mít takovej pøítlak.
Jetli Ti mùžu něco doporučit tak kup celou spojku tj. lamely, plechy i pružiny. Pak budeš mít jistotu a na dlouhou dobu pokoj. Nebo kup jen něco a zkus laborovat. ale myslím že to budeš akorát zbytečně několikrát rozebírat. Navíc v pøípadě že spojka klouže tak to znamená že se lamely pálí a tím pádem se i nadměrně zahøívají plechy.Takže si mùžeš ten novej díl spojky znehodnotit.
Komplet spojka vyjde tak na 2500 kč. Je to na Tobě.
Taky záleží kolik má motorka najeto, resp. kolik má najeto spojka.
-
Matìj
-
Autor tématu
-
Návštěvník
-
18 roků 1 měsíc zpět #1697
od Matìj
Já jsem tu mašinu koupil pøed pùl rokem a tvrdili mi, že lamely jsou nový, tím pádem by to mohly být ty plechy, takže je vyměním. Je fakt, že ty lamely už mùžou být teď zase odpálený (i když zas tolik to neklouzalo). Tak díky moc za rady.
-
pila2
-
Autor tématu
-
Návštěvník
-
18 roků 1 měsíc zpět #1698
od pila2
Tak jestli jsou lamely takhle nový tak to jen vyměn plechy. Já je kupoval na
www.motonet.cz
Mùj nároz je že by to po výměně plechù mělo být OK.
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 17
-
-
-
-
18 roků 1 měsíc zpět #1700
od Sniper
Matěj napsal:Já jsem tu mašinu koupil pøed pùl rokem a tvrdili mi, že lamely jsou nový, tím pádem by to mohly být ty plechy, takže je vyměním. Je fakt, že ty lamely už mùžou být teď zase odpálený (i když zas tolik to neklouzalo). Tak díky moc za rady.
mno hele ja ti chlape nevim jestli se nevyplati to vymenit cele tech 2500 - 3000 neni zas tak velka palka a pak budes mit jistotu ze to bude v pohode nez se spolehat na to ze to tehdy udelaly opravu poradne

aby jsi to pak nemusel delat znova a nebyl v tom za daleko vetsi prachy
Burn rubber, not your soul.
Buď to se štítem, nebo na něm.
I cesta, je cíl
sniper(zavinac)dr-650.com
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 0
-
-
18 roků 1 měsíc zpět #1709
od Foibos
Já jsem měl problém s tím že když se spojka zahøála tak se snažila poøád unášet pøez rychlost i když jsem měl vymačklou spojku.Lamely,pružiny ok a výměna plechù to spravila.
-
Matìj
-
Autor tématu
-
Návštěvník
-
18 roků 1 měsíc zpět #1728
od Matìj
Jo, tak tohle mi ta spojka dělala taky, jak se to zahøálo, blbě se vyøazovala rychlost.
Méně
Více
-
-
-
Obdržená poděkování 0
-
-
18 roků 3 týdnů zpět #1988
od ALDYdrbig
Nechci strašit jen konstatovat, vím, že u dr 600,650 je dosti problém se spojkama, lamely mají správnou míru ale většinou jsou SPÁLENÉ, dobrý je fakt vyměnit i s plechy protože je strašně citlivá na spálení (trochu výrobní vada) ale žadný mašiny nejsou dokonalý...
-
pete
-
-
Návštěvník
-
18 roků 2 týdnů zpět #2076
od pete
zacinam registrovat podobne problemy pri prehriati spojky

ma to 35tis km, aj ked vsetky km nie su moje, myslim ze je cas na komplet vymenu ...
takze idem studovat vymenu spojky
-
pete
-
-
Návštěvník
-
18 roků 2 týdnů zpět #2083
od pete
nechcem tu spamovat, ale trochu som sa pohral s nastavenim, no a prestalo to smykat ... zrejme lanko trosku povolilo a uz ma to vystrasilo

urobil som dnes par desat kilakov v terene a je to OKB) takze kupa spojky sa odklada ... aka je orientacne jej zivotnost v km?
-
Fórum
-
Technika
-
Motor
-
Klouže spojka
Vygenerováno za 0.368 sekund