Download menu

Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát

• mrtvola2
  • Avatar uživatele mrtvola2 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
13 roků 1 měsíc zpět #16747 od mrtvola2
Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát vytvořil uživatel mrtvola2
Zdravím lidi,tak ten dakar z roku 91 který jsem měl kupovat už je K.O. :-) po třech měsících to jel projet,chtěl podřadit z 3 na 2 ozvala se rána,bloklo kolo a mašina hotovson.Teď jde o to jestli do toho jít za podstatně snížené ceny nebo ne.Je mi jasné že když už se rozdělá motor tak se najdou asi i jiné neduhy

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
13 roků 1 měsíc zpět #16748 od street-dog
Odpověděl street-dog pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
Podle me zalezi jakou slevu ti na to da :-)

Suzuki DR 650 RSE (1993)

• Andrej
  • Dobrý diskutér
  • Dobrý diskutér
  • Když nejde o život, tak jde o hovno!!
Více
13 roků 1 měsíc zpět #16749 od Andrej
Odpověděl Andrej pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
Přesně. Záleží na ceně motorky, potom +- kolik do toho vrazíš. Ale zase budeš vědět, že je to Ok, protože sis to dělal ty. Není totiž generálka, jako generálka.

Více
13 roků 1 měsíc zpět - 13 roků 1 měsíc zpět #16755 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
Taky záleží,zda si to budeš dělat sám-nebo budeš platit někomu za práci.
Teče z motoru oil nebo tam není díra?
Počítej s více penězma než méně-ať pak nejsi nemile překvapen. B)
Poslední změna: 13 roků 1 měsíc zpět uživatelem Martin.

Více
13 roků 1 měsíc zpět #16759 od Zemi
Odpověděl Zemi pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
Někde to tu ve fóru jistě najdeš - do generálky dáš 20 ani nemrkneš. Otázka, jestli už neudělat rovnou výbrus, když už budeš půlit, - a ten si sám neuděláš. Ale na to se neptáš...
Po zkušenostech s mojí DRahuš, která je r.v 91, a byla po generálce (s tím, že jí znovu přidřel píst), bych do toho nešel.
DRka jsou jednoduché spolehlivé stroje, spoustu věcí si uděláš sám - to je plus. Na druhou stranu mají svůj věk a některé věci odchází (elektronika). Nové náhradní díly nejsou za babku a starších pomalu ubývá...
Napadá mě, že s něčím podobným má zkušenosti Popy tady z fóra, tak se mu zkus ozvat.
Já bych mohl pomoci tím, že nějaká kolečka do převodovky doma mám, ale nejsou všechna.

Jediná věc, kterou máte doživotně je život.
J. Werich

Více
13 roků 1 měsíc zpět #16761 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
Pokud nepočítáš s tím, že do toho spadne 30 000,- na opravu, tak do toho nechoď. Já převodovku dělal teď přes zimu a jen za převodovku jsem dal dvacítku. Kde máš těsnění, ložiska... Když už bys do toho lezl, tak stejně pokud nejsi vůl, uděláš i kliku a výbrus + nový píst, rozvoďák... Za cenu jen téhle opravy se dá pořídit DRko bez problémů.

Navíc pokud ta převodovka klekla stylem, že se motor už ani netočí, tak kdoví co všechno to vzalo s sebou. Bez rozborky se to nedovíš a pak už může být pozdě. Pár generálek na jednoválcích jsem už dělal a můžu říct, že kdo si myslí, že to udělá za 10 000,- tak o tom buď nic neví nebo to odflákne.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

Více
13 roků 1 měsíc zpět #16762 od mareckooo
Odpověděl mareckooo pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
zdravím, s tema opravama nevím co je a není důležitý, ale pokud bych to rozdělal a zjistil že je v prdeli převodovka, tak bych vyměnil asi jen tu, s ložiskama a hotovo. přecejen, z drka vytahnout motor není nic složitýho a dostat se dovnitř taky není tak strašný, kdyby se tam náhodou někdy někde stalo zas něco. protože ty opravy sou fakt drahý. jenom bych ještě chtěl podotknout, kdybys to náhodou dělal, a nechtěl investovat do novýho, tak mám doma na prodej z DRka komplet použitou převodovku, myslím že je v dobrým stavu, kolečka nejsou popraskaný ani nijak vychozený, vidličky jsou celý, řazení funguje jak má. zbylo mě to i s karterama a klikou. vytahl sem to z mašiny kvůli špatné vačce a horšímu válci. a koupil sem od známého jinej celej motor :-)

Více
13 roků 1 měsíc zpět #16764 od Paja
Odpověděl Paja pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
Zkus sehnat jinej funkční motor za rozumnou cenu, jinak opravdu počítej,že to bude stát balík jak píšou kluci výše.

Více
13 roků 1 měsíc zpět #16769 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
Abys z toho neměl malou hlavu, tak mě se ten dakar líbí moc a šel bych do něj. Ta nejnutnější oprava tý převodovky nemusí být zas tak finančně náročná, budeš mít na čem jezdit a brzo z něj bude pěknej veterán. To už budeš finačně třeba taky někde jinde a komplet go utáhneš.

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
13 roků 1 měsíc zpět #16772 od CIHELKA
Odpověděl CIHELKA pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
Ahoj, zkus msehnat jinej motor jak řikaj kluci zkus Motoboardel v Chomutově
www.motoboardel.cz , mě tam taky pomohli. Nebo tady www.motorkari.cz/motobazar/motorky/suzuk...i-dr-650-306457.html . Zdraví Petr a buď udatnej

Více
13 roků 1 měsíc zpět #16775 od A.Jah
Odpověděl A.Jah pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
cauwes ja bych do toho nesel.Pred tim si psal ze shanis levne DR ,no a takovahle koupe muze znamenat brutalni vydaje-ale taky nemusi.
DeRek je v inzeratech jako hub po desti,a kdyz budu shanet masinu tak nejlip takovou,kterou pred tebou puvodni majitel nastartuje a pobidne te ke svezeni,nez tamhle je motka a tamhle v kyblu motor :D .
Nvm no,ja bych se podival po jiny.je jich fakt dost.

Více
13 roků 1 měsíc zpět #16777 od mareckooo
Odpověděl mareckooo pro téma Dakar s K.o: převodovkou brát či nebrát
zdravim, tak kdybys to náhodou bral, a měl zájem o použitou převodovku, tak jak jsem psal víše, mám jednu komplet na prodej, i s celým řadícím mechanismem.. nechám ju kolem dvou tisic kč. dyžtak dej vědět 775130132

Vygenerováno za 0.331 sekund