Download menu

Volnoběžka

• Mirdaa7
  • Avatar uživatele Mirdaa7 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
Více
13 roků 10 měsíců zpět #15968 od Mirdaa7
Volnoběžka vytvořil uživatel Mirdaa7
Zdravim, mam dotaz, přivez jsem si Suzuki DR 650 RSE 1992, a mam takovej problém, nějak se mi nezdá volnoběžka, to ozubený kolo je spojený s rotorem, a nebo se má točit samostatně? Ptam se z důvodu, že mi motka nejde za boha nastartovat, startér párkrát otočí a pak se mi zdá, že už to neutáhne baterka. Prodejce tvrdí, že je v prdeli to 4řadý ozubený kolečko na startéru, ale to se mi zase nezdá až tak hrozný. Díky

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
13 roků 10 měsíců zpět - 13 roků 10 měsíců zpět #15975 od street-dog
Odpověděl street-dog pro téma Volnoběžka
Ted jsem to onehdá taky řešil, to ozubený kolo se na jednu stranu musí točit a ne druhou stranu se nesmí točit. To ozubený 4řadý kolečko je vlastně taková malá spojka a měl jsem s ní taky problém. Takže je taky možný, že ona je příčinou. A otočí se jen startér ? nebo otočí aji motorem ?

Suzuki DR 650 RSE (1993)
Poslední změna: 13 roků 10 měsíců zpět uživatelem street-dog.

Více
13 roků 8 měsíců zpět #16221 od backmen
Odpověděl backmen pro téma Volnoběžka
Tak už mi taky umřela volnoběžka!!!!
Hledám,hledám ale marně!!!

Více
13 roků 8 měsíců zpět #16223 od Kubrt11
Odpověděl Kubrt11 pro téma Volnoběžka
Já ji mám ještě živou,ale na smrtelný posteli!Kdybys něco vypátral,tak dej vědět,budu taky pátrat!

Čiao.K.

Více
13 roků 7 měsíců zpět #16282 od backmen
Tak mi dneska přišla volnoběžka,ale bohužel to není na můj stroj.
Jde patrně o volnoběžku na typ SE nebo RE.Ozubený kolo je větší a vnitřní unašeč je zase menší.
Nevím kde bych se dopídil na jaký stroj to vlastně je.Soudruzi v Past Depotu mají jeden obrázek pro všechny typy a ročníky stejný!!!!!
No a kdyby ji náhodou někdo potřeboval,tak mi písněte a domluvíme se.Jenom je potřeba se domluvit do neděle páááč ji budu v pondělí posílat zpátky.

Více
13 roků 7 měsíců zpět #16284 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Volnoběžka
Máš to ale pech :(
Zadarmo jí beru :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
13 roků 7 měsíců zpět #16285 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Volnoběžka
Tak to máš docela fičák. To budeš na setkání roztlačovat? :) Vůbec ti to nezávidim ani nepřeju-aby se mně nestalo něco podobného,fujtajbl. Ať ti to dopadne OK. B)

Více
13 roků 7 měsíců zpět #16302 od backmen
Zdarec všem.
Tak jsem konečně dal dohromady DRaka!!!Na poslední vyjížďce s Pažoutem mi odešla dlouho se o JIPKU hlásící volnoběžka.
Někteří z vás si řeknou že jsem prase jelikož se mi opět podařilo spářit něco co asi ani nešlo!!!
Trochu mi nahrálo i to,že kluk od kterého jsem celkem novou volnoběžku koupil je ňouma a nevěděl z čeho to vlastně je.
Abych to neprodlužoval...prostě jsem spářil volnoběžku z SE a RSE a chodí to!!!
Ještě mám dost vyhozený to první ozubený kolečko hned za startérem(je to jako lamelová spojka se zuby)ale startuju!!!
Nějaký fotky jsem hodil dofotogalerie sekce technicé foto RSE.
Přílohy:

Více
13 roků 7 měsíců zpět #16303 od Piwča
Megahustý, stačí fotka ropáka, pořádný kladivo, cokoliv, a cvrček je na světě :)

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá

Více
13 roků 7 měsíců zpět #16304 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Volnoběžka
Je to kluk šikouná :laugh:, je vidět,že to nejni žádnej ňouma a myslí hlavou B). Hlavně,že je to už v pohybu.

Více
13 roků 4 měsíců zpět #16530 od Laděna
Odpověděl Laděna pro téma Volnoběžka
Trošku to tady oživím, jak poznám dosluhující volnoběžku? Já s ní žádný problém neměl, motor se při startování vždycky roztočil jak měl, při chcípání to hezky kleplo, ale teď se mi vrátil motor od servisáka který ho půlil kvůli vylomenýmu zubu v převodovce. No a prý se mu nezdá volnoběžka, že byla zaseknutá že to prý bude chtít vyměnit aby mi to netočilo startérem. Takže, poznal bych třeba sluchem že mi to točí startérem, nebo je jediná možnost oddělat víko a podívat se? Díky za rady :-)

Více
13 roků 2 měsíců zpět #16720 od Laděna
Tak story s volnoběžkou pokračuje :-) Párkrát jsem zkusil nastartovat a chcípnout, při chcípání to občas kleplo, občas ne. Nedalo mi to a sundal jsem víko, samozřejmě že volnoběžka kousnutá, nepomohlo ani klepání a nerozchodil jsem ji ani po vyndání. Na pohled vypadá sice pěkně, akorát nefunguje a asi nepůjde rozdělat bez použití velkýho kladiva. Ale sehnal jsem jinou, dal jí tam, zabírá jak má, jenom mě zaráží docela velká axiální vůle (2.2mm) toho ozubenýho kola volnoběžky, má to tak být? Dával jsem s volnoběžkou totiž i jiný rotor dynama tak jestli není trochu jiný a není na klice málo naražený. Nějaká vůle tam být asi musí, ale nevím jestli takhle velká?

Více
13 roků 2 měsíců zpět #16721 od Piwča
Hele, je nějak nerozumím tomu "kousnutá volnoběžka", ani v tom tvém předchozím příspěvku mi to nejak nedotento. To ti jí něco pokousalo nebo co? Buď ten cvrček funguje nebo ne, kdyby to točilo startérem, tak ten by byl kurva nasranej :whistle:

Více
13 roků 2 měsíců zpět #16722 od Laděna
Kousnutá jako zaseknutá, motor točil startérem, tomu se to asi nelíbilo. Takže jsem dal jinou volnoběžku a nevím jestli jsem to složil správně když má ozubený kolečko volnoběžky vůli že si může jezdit po klice sem a tam. Asi to správně bude, jenom se chci ujistit ;)

Vygenerováno za 0.323 sekund