Download menu

Seřízení ventilů RSE

• street-dog
  • Avatar uživatele street-dog Autor tématu
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15453 od street-dog
Seřízení ventilů RSE vytvořil uživatel street-dog
Zdravím dnes jsem se pustil do seřízení ventilů, ale už na začátku jsem nemohl povolit zátku ve víku, takže dal za 5 a otáčel kolem. Našel jsem v okýnku rysku T ale vahadla vůli neměla tak ještě jednou zase ryska T, ale vahadla zase neměla vůli :( tak jsem to zkoušel asi ještě 3x a pořád stejný :( Je možný, že by to vůbec nemělo vůli ? Jinak bych řekl, že jede dobře, jen starty horší, ale to bych přisuzoval baterce. A ted otázka c s tím ? Jak poznám kdy to mám štelovat když nemají vůbec vůli ?
Díky moc :)

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 1 měsíc zpět - 14 roků 1 měsíc zpět #15455 od Piwča
Odpověděl Piwča pro téma Seřízení ventilů RSE
Jestli jsi na pětku točil zadním kolem a zároveň hledal v "okýnku" rysku, tak jsi asi nějaký třímetrový mutant s neuvěřitelným citem v rukou. Pokud ne, tak to zkus radši ve dvou, jeden kouká druhej točí. Nebo sundej dekl, pokud je na čase dopnout vyvažovák a spojit tu údržbu dohromady. Taky je možný, že to bez vůle je.
Seřízení ventilů je tady podle mě popsaný naprosto dokonale, nové téma netřeba.
Návrh na výrobu té zátky v ose kliky jsme načáral, akorát to z obrázku asi není moc čitelné, kdo chce dwg nebo dxf, ať mi písne ...

edit: zkusil jsem obojí sem vložit

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 14 roků 1 měsíc zpět uživatelem Piwča.

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15457 od street-dog
Odpověděl street-dog pro téma Seřízení ventilů RSE
Piwča napsal:

Jestli jsi na pětku točil zadním kolem a zároveň hledal v "okýnku" rysku, tak jsi asi nějaký třímetrový mutant s neuvěřitelným citem v rukou. Pokud ne, tak to zkus radši ve dvou, jeden kouká druhej točí. Nebo sundej dekl, pokud je na čase dopnout vyvažovák a spojit tu údržbu dohromady. Taky je možný, že to bez vůle je.
Seřízení ventilů je tady podle mě popsaný naprosto dokonale, nové téma netřeba.
Návrh na výrobu té zátky v ose kliky jsme načáral, akorát to z obrázku asi není moc čitelné, kdo chce dwg nebo dxf, ať mi písne ...

edit: zkusil jsem obojí sem vložit

Jistě, že jsem to nedělal sám :) jeden točil, druhej hlídal. Jo popsaný to je dobře, jenže já nevím v jaké chvíli tu vůli mám seřídit, když v návodu je:
"píst je nahoře a ventily by měly být v kompresi a vahadla by měly mít vůli. Pokud ne pootočíme motorem ještě o jednu otáčku, nyní mají vahadla vůli a můžeme začít nastavovat"
a já na vahadlech, žádnou vůli nemám.

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
14 roků 1 měsíc zpět - 14 roků 1 měsíc zpět #15458 od Piwča
a kam strkáš ty měrky?

2x otočíš klikou = 2x je píst v horní úvrati = 2x se ti ukázě ta ryska, 1x "střihaj" vahadla, 1x je nestřihaj, a z toho vycházej že:

ukáže se ryska a střihaj vahadla = neseřizovat

ukáže se ryska, nestřihaj vahadla = seřídit vůli ventilů, páč musí bejt zavřený, to jistí ta předepsaná vůle, hodí to jiskru, chytne to peklo ve válci, mouchy mezi zubama ...

Na každém setkání jsem potkal celkem super spolek bláznů a plnou lednici piv, k dokonalosti chyběl snad jen konopný smotek, halelůjá
Poslední změna: 14 roků 1 měsíc zpět uživatelem Piwča.

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15460 od street-dog
Zatím ještě nikam, protože když vahadla nemají vůli ani při jednom nastavení T ani při další otáčce a nastavení T, tak nevím kdy je ta správná poloha, abych mohl nastavit tu vůli.

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15461 od Quincy
Odpověděl Quincy pro téma Seřízení ventilů RSE
zkus ještě místo nějaký pochybný značky použít šroubovák strčenej místo svíčky

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15462 od street-dog
Quincy napsal:

zkus ještě místo nějaký pochybný značky použít šroubovák strčenej místo svíčky

ok, chápu to dobře ? jak bude píst v HU tak by vahadla měla mít vůli ? a když ne tak ji nastavím ?

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15463 od Piwča
nahoře jsem ti to ještě trochu popsal, snad jsem to nezkonil, ňáký pivko už bylo :laugh:

street-dog napsal:

Zatím ještě nikam, protože když vahadla nemají vůli ani při jednom nastavení T ani při další otáčce a nastavení T, tak nevím kdy je ta správná poloha, abych mohl nastavit tu vůli.

Ptal jsem se, kam ty měrky strkáš, jen jestli je strkáš tam kam máš, a nedělám si perdel :)

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15464 od street-dog
Díky moc zítra se na to zase vrhnu :-)

No plíšek jak je uvedno v tom návodu, mezi šroubek a tu velkou podložku ventilu :) nebo jak se to přesně jmenuje :)

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15466 od Piwča
Strkej to tam, kam na ventil dosedá ten seřizovací šroub. Je tam přístup na prdlačku, to se ví. Jestli to vůbec vůli má nebo ne zjistíš jednoduše tak, že s vahadlem zaklepeš na ventil.

zlatý dvoutakty :laugh:

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15467 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Seřízení ventilů RSE
Nechci být za rypáka-ale víš,co znamená výraz "ventily jsou ve střihu"? :blush:
Pokud toto nevíš,tak to znamená,že se v jednu chvilku zavírá jeden ventil a otevírá druhý-vahadlo ventilu jde nahoru a to druhé tlačí dolu.
V tomhle případě(ventily jsou ve "střihu") se vůle nedá dělat a to znamená otočit ještě jednou. ;)

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15470 od Piwča
dědo, nenechal sis brejle na hajzlíku? :laugh:

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15473 od street-dog
No právěže klepat vahadlem nejde ani v jednom nastavení T, jj ve střihu vím :) ještě jsem si to předtím zjišťoval :-) Takže píst musí být v HU a ventily zavřený tzn. vahadla by měla mít vůli, ale bohužel nemají :( takže ted budu moct tu vůli nastavit ?

Suzuki DR 650 RSE (1993)

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15474 od street-dog
Piwča napsal:

zlatý dvoutakty :laugh:

do ted jsem měl právě jenom dvoutakty :-)

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15480 od Heki
Odpověděl Heki pro téma Seřízení ventilů RSE
Dyť se tu bavíme furt dokola o tom samém dpc... Piwča už Ti to vysvětlil. Je tam sice přístup na hovno, ale když tam posvítíš baterkou, tak teoreticky uvidíš kus vačky a musí být zobáčkama dolů - pak nejsou ventily ve střihu ale v práci a to je ta chvíle, kdy se to nastavuje. Ve střihu je to taky snadno poznatelné tak že když s tím kýveš dopředu a dozadu (otáčíš klikou) tak se hned mačkají ventily. Pokud jsou v práci tak musíš točit o hooodně než se s nima něco začne dít. Netoč žádným zadním kolem, ale shoď ten deklík v ose kliky a dej tam golu s prodloužením a otáčej tím. Pokud v tu správnou chvíli ventily vůli nemají - znamená to, že tam žádná není nastavená a to motoru velice škodí. Proto na nic nečekej, chytni spároměrky a předepsanou vůli nastav. Nezapomeň šroubky zajistit tou kontramatičkou a pak znovu přeměřit, zda se vůle někam nepohla.

Heki z Opavy, member of Hedgehogs a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15483 od street-dog
No to víčko v ose kliky nejde sundat, protože už je ten imbus strhanej, proto musím točit zadním kolem. Tak jsem našel tu správnou polohu, nastavil vůli a zkusil nastartovat, moto chytla, ale zdá se mi, že ty ventily jsou slyšet nějak víc a hlavně nejde mi to chcípnou zmáčknutím dekompresoru jako předtím, ale když ho zmáčnu tak se jen sníží otáčky motoru, ale nechcípne :(

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15484 od Heki
Kua to jsou problémy. Na to víčko použij důlčík a kladívko nebo nějakou jinou imrpovizační metodu.

Ty ventily si teda asi nastavil blbě, když to klepe a nefunguje dekompresor. Jakou si dával vůli?

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15485 od street-dog
Podle návodu co tady je tzn. 0,1mm. A předtím to bylo úplně bez vůlí. Jinou metodu bych použil, ale může to potom být, popřípadě jezdit bez toho víčka ? Než seženu jiný ?

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Více
14 roků 1 měsíc zpět #15486 od Heki
To těžko - dyť by Ti vytekl ven olej.

• street-dog
  • Velmi dobrý diskutér
  • Velmi dobrý diskutér
Více
14 roků 1 měsíc zpět #15487 od street-dog
No právě, nevěděl jsem jak to vypadá pod tím víčkem, tak jsem se ho radši nepokoušel různě odšroubovat a radši točil zadním kolem. Ještě mě napadlo co kdybych sundal ventilový víko ? kvůli lepšímu nastavení ventilů a hledání té správné polohy kdy se mají nastavovat, ale nevím jak je tam řešenej dekompresor jestli to víko můžu v klidu oddělat a potom zase vrátit nebo bych musel dělat něco aji s tím dekompresorem když je ve víku ? Omlouvám se za chaos, myslel jsem si, že na jednoválcu to nastavení bude jednodušší, nastavovali jsme ventily na Banditovy a tam to šlo úplně v pohodě a tady mi to tak hapruje :(

Suzuki DR 650 RSE (1993)

Vygenerováno za 0.391 sekund